Plaanides plaane

Olen alati olnud märkmiku inimene.

Proovisin kasutada ka Google kalendrit aga sain üsna kiiresti aru, et päris märkmikust paremat ei ole.

Hetkel kasutame Silveriga Google kalendrit oma plaanide sünkroniseerimiseks. Kui ühel tekib plaan mida teine peaks teadma, siis lisab ta selle eventina ja saadab kutse teisele. Teine kas võtab kutse vastu või lükkab tagasi. Kui viimast, siis soovitatavalt hea põhjendusega.
Selline planeerimise viis muudab elu palju lihtsamaks. Soovitan peredel ja paarikestel kasutada Google kalendrit vanaemade sünnipäevade ja veel ma ei tea mille olulise ajatamiseks.

Lisaks kohustustele armastan ma asju pikalt-laialt kirja panna ja planeerida. Natukene nagu päevikut pidada. Kõik trennid, jalutamised, kokku saamised ja muu saab kirja. Mõtlen, et võib-olla kunagi sirvin veel seda kalendrit ja siis on tore vaadata.
Tõde on küll see, et ei sirvi.

Väga meeldib mulle ka see, kuidas märkmik aasta lõpuks kapsastub, muutub pehmeks ja omaniku nägu läheb. Kunagi, kui palju reisisin siis kogusin märkmiku vahele lillekesi ja taimekesi. Neid vaatasin küll hiljem ja see märkmik on isegi Haibas alles.

Hetkel on meie peres kalendrite, märkmikkude teema päevakorral.
Mulle oli vaja märkmikku, kus on hästi palju ruumi aga samas peaks olema hea ja mugav kaasas kanda. Kunagi ei tea ju, millal hea mõte pähe tuleb.
Nii sain endale pisikese Moleskine märkmiku. Siis tuli aga nii palju häid mõtteid pähe ja see sai kahe nädalaga täis kirjutatud. Õnneks ostsime kolmpaki. Ka teise märkmiku lasin käiku.

Veidi hiljem, vast nädala, kirjutas Silver mulle Hangoutsi, et tal on mulle üllatus. Ojee, ma saan uue märkmiku, mõtlesin kohe.
Ja mis selgus, ma tunnen oma kaasat nii hästi. Saingi uue märkmiku. Ja mitte ainult ühe.

Kuigi me oleme suured Moleskine fännid oli Silver seekord ostnud Lemome märkmikud. Mul täiesti puudus kogemus ja arvamus, õnneks ka eelarvamus.
Nüüd julgen öelda, et Lemome on väga sarnane Moleskine märkmikuga. Mõnus käes hoida, head kaaned, mega hea paber. Sees dot grid, mu lemmik. Jooneline on minu jaoks liiga jooneline ja päris tühjaga läheb ka teinekord huupi. Dot grid on just see õige.

Ja veel sain endale Productivity Planner märkmiku! Olen seda nii kaua tahtnud ja see on mega lahe ja mõnus viis muuta töö tegemist mängulisemaks.




Teadupärast mina tööl ei käi, seega kasutan märkmikku, et vältida päevi mil mu telefon näitab, et tegin 50 sammu ja õhtul mõtlen, et näe päev juba läbi ja ainult My Kitchen Rulesi veel üks hooaeg sai vaadatud.

Minu päeva eesmärgid on näiteks sellised: blogi post, 10 kükki, mänguväljak, jookse 5km, kaneelirullid, loe 10 lehekülge, küüned korda, illustratori harjutamine ja nii edasi.

Productivity Planner töötab pomodoro ehk tomati tehnikal. Kahe sõnaga kirjeldades toimib see nii, et märgid endale üles päeva tegevused, annad neile hinnangulise ajakulu.
Teed tegevuse ära ja hindad, kas aega läks rohkem või vähem. Ja viimasele vastavalt värvid ära tomateid.
Ühele päevale saad kirja panna ühe kõige olulisema tegevuse. Kaks teisejärgulist ja kaks lisategevust. Pomodoro põhimõte ütleb, et alustama peab kõige olulisemast, mina eiran seda punkti ja teen kõike nii nagu saan või kuidas jõuan. Mugavdan tomatid stay at home mama vajadustele.

Oluliseks pean seda, et kirja saaks alati vähemalt üks tegevus mis on mulle endale, näiteks küüned korda või vanniskäik. Üks mis on vaja kindlasti ära teha, näiteks rõdu puhtaks või pesu pesema. Ja kolmandaks midagi Miale, näiteks kiikuma. Kui mulle tundub, et antud päevaks ei oska midagi lisada, siis asendan tühimiku alati kükkidega. Nii on ka pepul kasud sees.









Comments