Jooga

Teate ju küll. Istud rahulikud, hingad rahulikult, tõstad jalga, liigutad kätt, vaatad taha ja juba higi jookseb. Liigutused on täpsed ja keskenduvad erinevatele lihastele. Rahmeldamise asemel treenitakse just kordusi kasutades ja aeglaselt liigutades. Sisemised lihased töötavad kaasa. Igaüks teeb täpselt nii palju kui parajasti jõuab, saab või tahab. Mulle selline treening sobib.


Ausalt pean ütlema, et alguses tundus jooga mulle igav. Alguses. See oli üsna ammu. Esimesel aastal kui Reval Spordis administraatorina töötasin proovisin jooga ära. Kõik läterdasid sellest alati kui ime trennist - Madonnad ja ma ei tea kes kõik kiidavad ka ju. Mina käisin ära ja pettusin. Nüüd tean, et pettusin sellepärast, et ma ei teinud tegelikult kaasa. Ma ei olnud mõttega seal, ma ei hinganud õigesti ja kogu tenni aja ootasin, et midagi imelist juhtuma hakkaks. Midagi ei juhtunud ja ma jätsin jooga mõneks ajaks sinnapaika.

Uuesti jõudsin joogani tänu seljavaludele. Hakkasin kodus koos Youtube videotega tegema. Tegin igapäevaselt päris mitu kuud. Tulemused olid head. Lisaks seljavalu kadumisele hakkasid ka tekkima kaunid lihased. Paindusin paremini ja tundsin end väga hästi.
Lisaks hakkasin käima Reval Spordis Julianna BodyBalance trennis. Ma armastasin seda treeningut ja treenerit. Sain aina tugevamaks, elastsemaks ja enesekindlamaks. Siis aga läks Julianna dekreeti ja jooga hakkas vaikselt mu igapäevaelust jälle kaduma.

Siis jäin ise ka rasedaks, siis sain lapse. Nüüd on laps aastane. Ei vahepeal, kui Mia oli mõne kuune, käisin ka Marilyn Jurmani beebijoogas - joogas emadele, beebid kaasas, kui täpsem olla. Väga meeldis, aga liiga hilja avastasin selle trenni ja siis kui olin alles mõned korrad trennis käinud läks treener välismaale õppima ja minu joogatee jäi jälle katki.

Nüüd, jälle suuresti tänu treener Marilyn Jurmanile ja tema #awakeningthespine jooga väljakutsele, olen jooga juurde tagasi pöördumas. Hetkel teen teist nädalat igapäevaselt joogat. Mõnel päeval 7 minutit, teisel 27 minutit. Täpselt nii nagu ise tunnen, täpselt selliseid harjutusi nagu ise tahan.

Hea on olla.
Tahan kasvatada sellest harjumuse. Tahan olla painduv. Tahan olla rahulik, ilusa kehaga ja kenade lihastega.

Tahan olla ise enda kõige parem mina ja tean, et jooga aitab mul see olla.

Namaste!


Comments