#äravihka #vihkaüksi ehk mõtteid heiteritest

Viimastel päevadel on kõigile hästi palju kõneainet pakkunud Eeva Esse lugu "Vihkav Eesti" saates Radar. Meil küll mängis see kodus taustaks aga ma ei vaadanud seda, selle sisust olen täpsema info saanud sotsiaalmeedia kaudu, you know #äravihka #vihkaüksi.

Ma ei hakka seda saadet järele vaatama ka, sest tean, et iga lugu kuulates ütlen ma vaid wtf ja mõtlen, et kust sellised inimesed tulevad kelle sees on nii palju pahameelt, tigedust ja rahulolematust. Kuna saade meil kodus mängis siis jäi mul kõrvu ainult Sissi Nylia Benita öeldes, et ta saab laste käest rassistliku sõnumiga sõimukirju. Mida? Noor ja ilus inimene, teeb ülihästi asja mida ta oskab. Jah, ta on välimuselt veidi teistmoodi aga kes meist ei oleks? Mõned kassid ongi ju triiblulised ja teised hoopis tipi-täpilised. Ja tegelt, laste käest rassistlikud sõimukad? Kas põhikooli laps tuleb ise selle peale, et olla rassist? Mkm. Ei tule ja kas ma ei öelnud sulle hiljuti ühes postituses, et lapsed on kodu peegel? Ütlesin küll.

Aga mitte ainult lapsed ja noored ei ole ju vihkav Eesti. Vihkav Eesti on ka need naised kes arvavad, et nad on koledad, sest Paljas Porgand on ilus. Või need, kes tunnevad, et nende elu kvaliteet on kuidagi halvem selle pärast, et Jane sai tänu blogimisele pesukuivati või, et see maovähendusoperatsiooni teinud blogija korraldab Eesti blogiauhindade üritust. No mida? Mulle hullult meeldis üks Jane postitus sellest kuidas vajutada unfollow. Tal heitereid jagub. Ainult sellest ei saa ma aru, et miks see nii on. Inimene on igati ok, pigem tagasihoidlik. Tal on palju lapsi, palju jälgijaid muidugi ka. Jah, ta teeb reklaame aga postitab ka lugusid päris elust-olust ja lastest. Ja ma saan ka aru sellest, et inimesed ei ole alati samal nõul jne. Aga see viharahe mis teda mõnikord tabab on täiesti hoomamatu. Ja ka mul, kui vaikival lugejal tekib küsimus, et miks te inimesed teda üldse jälgite kui ta teid nii fuckin' närvi ajab ja kui ta nii nõme on ja loll ja kole ka veel takkapihta? Miks??? Kas mingisugune haige eneserahuldamise meetod või kadedus, et tsikk teeb blogi ja saab endale tasuta pesukuivati (jep, ma mainin seda kuivatit juba teist korda) või mis kuradi asi see on?

Ma ei ole ka alati nõus Janega ega Mallukaga ega Palja Porgandiga ega ka mitte ühegi teise inimesega keda ma jälgin Instagramis, kelle blogisid ma sirvin või kellega päriselt iga päev kokku puutun. Ma ei ole alati nõus Silveriga, ega oma õe Kadriga, samuti Eneliga või oma emaga. Ja nemad on mu kõige lähedasemad. Me ei pea ja ei saa olla alati nõus teiste inimestega. Sellest ju tekibki arutelu ja mõnikord vaidlus. Arvamuste paljusus ja sellest tulenevalt uued ning veel paremad ideed.

Ma olen vist elanud juba pikalt kuskil vati sees, Sukhasana poosis ja roosad prillid ees. Ma ei teaks midagi heiteritest kui ei oleks Telia #suurimjulgus kampaaniat, Eeva Esse saadet "Vihkav Eesti" või blogiate postitusi kus nad oma heiteritest räägivad.

Ma nimelt arvan ikka veel, et kõik inimesed on ilusad ja head.

"Meile on antud tuhandeid võimalusi, sadu teid 
ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head 

Ja on ju tore elada siin ime-imelises ilmas 
kus lihtsalt ei saa teisiti kui rõõmustama peab 
ma nutan ainult siis kui miskit on mul silmas 
ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head."
(Sõpruse Puiestee)

Mul ju pole veel heitereid või kui on siis on nad nii normaalsed inimesed, et vajutavad sapipritsimise asemel lihtsalt unfollow.

Namaste!

Ostsin suveks turukoti ära :) Comments