Tesco õppetunnid

Kuna me oleme end jälle ilma liftita maja üsna kõrgele korrusele elama sättinud siis otsustasime hakata jälle toidukaupasid kulleriga koju tellima.
Eestis tellisime kaupa Maximast ja hiljem olime FreshGo kliendid. Maxima valik ei olnud kõige parem. FreshGo-ga olime muidu rahul aga pidevalt oli kaupa kas üle või puudu ehk alati pidi hästi hoolega tellimuse üle kontrollima ning kuller käis meil iga tellimuega kaks korda.
Ungaris oleme varem ka ühe korra Tescost tellinud aga ma ei mäleta selle korraga seoses mingeid erilisi emotsioone.
Küll aga sel korral õppisime Tesco ja selle kojuveo kohta päris mitu asja.


Esiteks õppisime seda, et alati peab üle vaatama purkide ja pudelite suurused. No tundub ju iseenesest mõistetav, et kookospiim on 400ml purgis. On ju?
Aga näe, ma sain 125ml purgid. Hea selle apsaka juures on see, et poolikud purgid ei seisa enam külmkapis vaid kasutame terve purgi korraga ära. Kahju on aga sellest, et sain oodatust tublisti vähem kookospiima.
Ja kui nüüd mõelda, siis ma oleks pidanud hinna järgi aru saama, et väiksem purk, sest see peaks ju odavam olema. Aga ma ei tunne end endiselt nede huffidega koduselt ja kui kui hunnik asju on vaja tellida, siis lihtsalt reastan kõik otsingust tulevad asjad soodsama kilohinna alusel ja laon sobivad asjad hops-hops korvi.

Teiseks. Tesco e-poes saab juurikaid valida kilo- või tükikaupa. Me arvasime, et tükina on lihtsam ja panimegi ostukorvi viis porgandit ja kümme kartulit ja ühe lillkapsa ja viis valget redist jne. Jep, viis valget redist. Kõiki teisi asju tuli nii nagu pidi tulema aga redised oli kolmekaupa kummiga kinni seotud. Saime kokku 15 redist. Aga kuna need on mu lemmikud hilisõhtused snäkid siis olen selle eksituse üle täitsa rõõmus.

Kolmas ja väga oluline õppetund on see, et alati tellin kilekoti vabalt. E-poes on see nupuke täiesti olemas aga me ei kasutanud seda sel korral. Meie tellimus oli tõesti väga suur ja ma ei kujutanud ette kuidas kogu see kraam meile kilekoti vabalt kohale jõuab.
Häbi-häbi. Ma tean ja prügi ja pahna tuli tõesti palju... Aga järgmisel korral tellin kindlasti ilma kilekottideta. Luban! Siin on kulleritel spetsiaalsed kärud millega nad saavad treppidest ülesse liikuda ja hästi palju asju korraga võtta. Meie tellimus toodi ühe korraga ülesse. Eestis ma selliseid kärusid kulleritel märganud ei ole, ikka tassitakse käeotsas.

Veel üks hästi positiivne üllatus oli see, et me saime laupäeva õhtul peale kella 21 tellitud kauba kätte juba pühapäeva hommikul kella poole kümne ajal. Nii suur aitäh selle eest Tescole! Tänu nii väikesele tarneajale ei pea ma tõesti enam peaaegu üldse toidupoes käima.
Ainult kevadel hakkan turul juurikajahil käima. Aga see on hoopis teine asi ka ju. Aga kaubanduskeskusesse suurele söögishoppingule ei lähe ma enam kunagi. Või no vähemalt nii kaua kuni seda vältida annab ja ma loodan, et hästi kaua.

Eneli ja Aiki ütlesid veel, et koju tellimine aitab neil ka natuke emotsionaalseid oste vähendada. Minu puhul on see vist hoopis vastupidine. Mul on kauem aega mõelda ja asju edasi-tagasi liigutada ning kuidagi raske on juba valitud krõpsude ja kommide ostukorvist ära kustutamine. Aga ma annan endast parima.

Seekord tellisime me 97 asja ja ostukorvi hind oli €94.62. Ma ise arvan, et päris hästi saime, sest tellimuse hulgas oli väga odavaid asju (maitseained, küüslauk, näts) aga ka päris palju kallimaid (puhastusvahendid, vahtrasiirup, avokaadod) ja ka hästi pikaajalisi asju (jahu, õli, sool) aga täpsemalt hakkame oma kulusid kokku arvutama kuu lõpus. Me oleme oma uusaasta lubadusest kinni pidanud ja kõik kulutatud huffid ning eurod on eelarvestustabelis kirjas. Eks siis kuu lõpus vaatame kas üldse enam avaokaadosid tellime ja mitu redist nädalas ma endale järamiseks lubada saan.

Aa ja üks nipp ka lõpetuseks, ma kopeerin tellimuse nimekirja alati Google Keep'i loendina ja nii saan mugavalt listist asju otsida ning linnukestega juba kontrollitud kauba ära märkida. Proovi ka, see teeb tellimuse ülevaatamise tunduvalt lihtsamaks.
Eriti soovitan seda FreshGO klientidele! #lifehack

Eksole ilusad redised?
I know, et on!


Comments

  1. Mind kohutavalt häirib siin see, et toidupoe kuller on niiöelda linna inimestele aga meie maal, kes me ei saa igal sammul poodi hüpata, peame sellest luksusest suu puhtaks pühkima :D Ma nii hea meelega telliks kulleriga sööki, sest viimane mida ma peale pikka koolipäeva mõelda tahan, et poodi peab minema. Ühe korra tellisin Selverist nii, et käisin poes toidukotilt järgi aga siis ma tegin ikka kiire eelarvevälise poodi sissepõike, sest ma unustasin midagi tellida :D Nüüd ma vaatasin, et Selver toob Muusikasse kaupa ja mul on juba kuri plaan, et kui ma jälle kooliga pihta hakkan siis hakkan sööki sinna tellima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, me ema ja vanaemaga ka arutasime seda ükskord, et eriti hea oleks kui maapiirkonnad ka saaksid seda luksust kasutada... ja hea, et juba muusikasse saab, siis vast ei ole Haibani ka enam 10 aastat oodata. Aga tõeliselt hea on see küll, et ei pea tassima esiteks asju ja teiseks ei pea jaurava lapse/lastega poes käima. :)

      Delete

Post a Comment