Dr. Bronner's seebid ehk keemiavaba kevadpuhastus

Märtsi alguses sain ma kätte Dr. Bronner's Eesti poolt saadetud paki samanimeliste vedel- ja tükiseepidega.

Selleks ajaks olin ma juba päris palju lugenud nullkuluelust ja plaanedisõbralikkusest ning Dr. Bronner's nimi käis läbi väga paljudest kodupuhastusvahendite DIY retseptidest. Kohe kui seebid kätte sain hakkasin neid katsetama ning veendusin uuesti ja uuesti, et ikka päris hea seep on see Dr. Bronner'si seep.

Esialgu tekitas minus veidi umbusku see, et kõik on ühes ja sobib kõigeks. Mäletan mingit vanarahvatarkust, et kui üks asi kõlbab kõigeks, siis ei kõlba see tegelikult millekski. Ja vot, Dr. Bronner's lükkab selle vanarahvatarkuse suure pauguga pikali.


Dr. Bronner's seepide kasutusvõimalused: käte-, näo- ja kehaseep, šampoon, pesuseep, jalavannitoonik, lemmiklooma seep, beebiseep, puuviljade loputusvahend, taimekaitseprits, suuvesi, üldpuhastusvahend, hambapasta, vannitoonik, nõudepesuvahend, raseerimisseep, meigipintslite puhastusseep. Lisaks eelnevale saab sellega teha ka auru külmetuse ennetamiseks.

Kogu rivist ei olnud mul võimalik pesta lemmiklooma ja taimi ma ka ei pritsinud, sest mul ei ole selleks vajadust. Aa ja auru ei jõudnud ka teha. Siis kui nohu tulema hakkas ei tulnud see pähe ja nüüd oleks kuidagi lamp tegema hakata. Või ehk peaks, sest öeldakse ju, et see on aur külmetuse ennetamiseks. Ok, võib-olla proovin ikka selle auru siis ka ära.

Piparmündiseep on mu lemmik vedelseep. Pesen sellega ennast ja last. Proovisin seda ka suuloputusvahendi ja hambapastana aga suuhoolduseks eelistan ma siiski muid asju. Aga tulevikule mõeldes otsustasin, et kui järgmisel aastal Santiago de Compostelasse lähen, siis võtan ühe selle pisikese piparmündi vedelseebi sinna kaasa. Sellega saan seal end peanupust kuni varbaotsteni puhtaks pestud.

Kõige enam üllatasid mind tulemused diivani puhastamisel ja ka sellest ei olnud mul aimu, kui must mu üks ja ainuke meigipintsel oli. Enam õnneks ei ole.
Aga see diivani puhastamine. Ükskord juhtus Mial diivanil istudes väike õnnetus ja siis natuke hiljem juhtus minul diivanil istudes teistsugune õnnetus. Ühesõnaga, meie diivanil oli kaks suurt tumedamat laiku peal. Ja et neist lahti saada plaanisime tellida puhastusmehed aga ma otsustasin enne ka Dr. Bronner'sile võimaluse anda. Mõtlesin, et kui teen asja hullemaks või see seep ei aita, siis tellisime spetsialistid kohale. Viimast vaja ei läinud, ma sain diivani ise ilusti puhtaks. Mitu korda käisin vaatamas ja erineva valgusega üle kontrollimas aga puhas see oli. On.

Lisaks puhastan ma nende seepidega oma valgeid ketse. Jah, Cif teeb ka oma tööd hästi aga kui saan valida vegan ning julmusevaba toote, et saavutada samu tulemusi, siis olen ma müüdud.

Piparmündiseebi kõrval on mu kindlaks lemmikuks tsitruseseep. See tsitruseseep lõhnab lihtsalt nii hästi! Kindlasti tahan ma oma probleemsetel käsivartel proovida ka Dr. Bronner'si teepuuõliseepi, see pidi ekstra hea olema punnide ennetusvahendina ja ka ravina. Kui selle kunagi omal nahal ära katsetan siis kirjutan sellest ka kindlasti.

Kindlasti jään ma Dr. Bronner'si seepe edasi kasutama. Tükiseebid on mu vaieldamatud lemmikud keha- ja kätepesuks. Aga ka vedelseebid on väga head ja neid on rohkemateks asjadeks mugav kasutada. Muide, ma leidsin Pinterestist ka juhendi kuidas tükiseebist vedelseepi teha ehk kui ei taha plastpakendit tellida siis saab oma kodulaboris ka veits hookus-pookust teha.

Mina plaanin suvel endale Eestist paar hiigelsuurt vedelseepi koju kaasa osta. Hookus-pookuse jätan teiseks korraks. Ma ostan need seebid jällegi kõige puhastamiseks aga ka lihtsalt igaks juhuks. Et kui on vaja veel diivanit puhastada või kui mõni muu asi otsa saab. Näiteks pesupulber või hambapasta.

Või ehk avaneb mul kunagi võimalus mõnd lemmiklooma pesta.
Mine tea.

Ungaris müüakse neid seepe muidugi ka, aga kui Eestis saab Greencosmetics.ee lehelt soodukaga suure pudeli vähem kui kahekümne euroga kätte, siis siin maksab see suur pudel üle kahekümne seitsme euro. On ikka vahe küll ju.
Näe, leidsin ühe asja mis on Eestis odavam kui Ungaris. Jess.

Kokkuvõttes olen ma väga tänulik Dr. Bronner's Eesti meeskonnale, et nad mu nende imeseepidega tuttavaks tegid. Leidsin endale keemiavaba kodu poole pürgimisel väga hea ja tööka abimehe.

Namaste ja head ööd!








Comments