Palatinius Strand Baths ehk rannamõnud sisemaal

Kui soe on liiga soe?

Lõpuks jõudis see liiga soe suvi, millest paljud mulle juba ammu jutustasid, päriselt kohale. Viimasel nädalal on Budapestis olnud temperatuur 35℃ ja üle selle.

Ma panin isegi konditsioneerile hääled sisse... Ma olen sellega nagu noor pensionär. Kardan kohe. Pabistan. Ei julge sisse jätta, kui kodust ära läheme ja öösel ärkan ka ülesse, et vaadata, kas ikka kõik on ok. Või no, ma ärkan igal juhul, siis vaatan juba selle ka parem üle.

Õnneks oli täna korralik äike. Müristas ilma veidi jahedamaks... Käisime Miaga enne korra poes ja tabloo näitas ainult 31℃. Hahhhaaa, aga tegelikult oli mõnus. Jahe tuul puhus ja vihmajärgne hea lõhn oli õhus.

Ok. Nii palju siis ilmast.

Ilmast hakkasin ma rääkima tegelikult ainult selle pärast, et tahan rääkida meie "rannast" ehk Palatiniuse termidest.

Esimest korda sattusime me sinna, kui Sten ja Maria Budapestis olid. Juba siis jättis see mulle väga hea mulje. Rahvast ei olnud palju. Rannatoolid olid tasuta. Juua-süüa ja muud ninni-nänni oli jalaga segada. Ok, pantri mustriga meeste speedosid ei olnud. Aga see pole vist tagasiside kirjutamise koht ka. Ainuke asi, mis mulle tol korral meelehärmi valmistas oli see, et rätikuid laenutada ei saanud. Pidi kohe ära ostma. Nüüd olen kodust rätiku ise kaasa võtnud, palju mul ikka neid Palatiniuse kirjaga kümne euroseid saunalinu vaja on...

Sissepääsu piletiga on seal kaks võimalust. Võib võtta limiteerimata pileti hinnaga 3600HUF või kolme tunni pileti, mis maksab 2800HUF. Kolme tunni pileti ostmisel on vaja maksta sulas deposiit 800HUF. Kui saad kolme tunniga hakkama, saad deposiidi (pärast pikka järjekorras passimist) tagasi, kui kasvõi minut üle läheb, siis bye-bye järjekord ja 2 eurot 48 senti.
Ainult esimesel korral kiirustasime me enne kolme tunni täitumist välja, sest me keegi ei saanud tegelikult esimese hooga sellest piletisüsteemist aru. Nüüd ma tean, et kahe pileti vahe on väga väike ning mõttetu on selle tagasisaamiseks kiirustada ja veel järtsis ka passida. Ja kolm tundi on lapsega ka veidikene liiga lühike aeg. Lõpus läheb ikka liiga stressirohkeks rapsimiseks ja seda ei ole ju kellelegi kuumal suvepäeval vaja.

Üldiselt on seal mega mõnus!

Ehk ei ole basseinid kõige puhtamad... või no mingit prügi ei uju ega haise vms. aga mõnes kohas on vees astudes jala all libe tunne... Aga siis ma mõtlen, et kui puhas seal päris rannas siis on ja pärast peseme end ju nagunii puhtaks.
Ja üleüldse on kasulikum nautida kui viriseda.

Aga wc-d on kohutavad, siin saab päriselt viriseda!!! Ma panin Miale mähkme jalga ja lasin tal valida mähkme ja põõsa vahel. Ta valis muidugi alati mähkme. Kardab seda põõsasse pissimist nagu mingit hirmsat koletist. Aga jah, need wc-d olid seal juba kell 9 hommikul sellised, et ma ei tahtnud sinna ise minna. Oma lapse sinna potile panekust rääkimata.

Ok, aga vetsujuttude juurest söögijuttude juurde.

Süüa saab seal täitsa okeilt. Ja valikut on päris palju. Alates Ungari traditsioonilistest friteeritud käkkidest juustuga kuni burkside ning muu tavapäraseni välja.
Ka veganite peale on mõeldud. Igast putkast leiab midagi vegansõbralikku. Aga siiski soovitan ma nii seal, kui üldiselt Ungaris, veganitel ettevaatlik olla, siin kiputakse arvama, et ka muna ja juust on vegan. Kui ma mõnel korral selle teenindajatega teemaks võtsin, siis sain ainsaks vastuseks, et aga seal liha ju ei ole. Ok.

Lisaks söömisele ja wc-s käimisele on Palatiniuse terme võimalik ka sihtotstarbeliselt kasutada.

Võimalik on kümmelda nii väljas kui ka siseruumides. Seoses kuumade ilmadega ei ole me sisetermidesse veel jõudnud. Ma ju tahan Eestisse tulekuks, lisaks trimmis olemisele, veel ka pruuniks saada. Hahhhhaaa, ja see on mul peaaegu õnnestunud. Ilus jume on juba peal! Palatiniuse välises rannaalas on olemas termaalbasseinid, mullivannid, sportbasseinid, lihtsalt mingid basseinid, lainetusega bassein, suur ja tore lastebassein ja ka mega kõrged liulaskmise torud. Maria ja Laura proovisid neid torusid ka. Mina sain elamuse juba tüdrukuid vaadates kätte. Never ei lase ma ise kuskilt sellisest kohast alla.

Kokkuvõttes, mina olen nüüd ära käinud Gellerti ja Palatiniuse termides ja kindlasti soovitan külastada viimast. Gellert on pisem, poole kallim ja rohkem rahvastatud. AGA kui sa tahad tunda just seda õiget, ajaloolist ravitermide hõngu, siis mine ikkagi Gellertisse.

Aga kui tahad end lihtsalt kuumal päeval jahutada ja mõne külma dringi teha, siis on Palatiniuse Strand selleks just sobiv koht.

Oot, aga millal sa Budapesti tuled? Tean-tean, me tuleme ju juba neljapäeval ise sinna!

Aaa.. ja veel!
Aitäh sulle, kui sa olid üks 245-st inimesest, kes mulle Eesti Blogiauhindadel oma hääle andis! Ma olen nii tänulik! Auhinnalisele kohale ma sel korral küll ei tulnud, aga võija olen ma sellest hoolimata! VÕITJA!

Aitäh, et sa mu blogi loed!





Comments