Gallinée puhastuskreem ja mask juustele ehk juuksejutte + ma tahan oma juuksed punaseks värvida


Mul tekib aeg-ajalt vajadus oma juustega mida teistmoodi teha. Teha täiesti risti vastu sellele, mida ma nendega tavaliselt teen, ja isegi risti vastu sellele, mis mulle tavaliselt meeldib.

Aasta tagasi värvisin ma oma pea siniseks. Aasta enne seda lasin Enelil juuksed kõrvadeni lõigata. Noh, ja sel aastal on vist punaste juuste kord. Aina vaatan igal pool neid kärtse punapäid ja mõtlen, et tahaks ka. Julgust nagu oleks, aga samas natuke jääb puudu ka.

Üldiselt olen ma oma juustega hetkel rahul... Kui välja arvata, et nad suht igavad on... Ja nad lihtsalt on.

Pikkus on ilus ja otsad on terved, sai ju kuuke tagasi Eneli juures juuksuris ka käidud. Hiljuti hakkasin kasutama ka Mediron.ee poolt kingituseks saadud Gallinée juuste ja peanaha puhastuskreemi ja juuksemaski. Peale nende tootekirjelduste lugemist tõusid mu ootused päris kõrgele. Lubatakse õrna puhastust, tulevikus harvemat peapesu ja tervemat peanahka.

Viimast oli mulle eriti vaja, sest keerasin oma peanaha erinevaid kuivšampoone kuritarvitades nässu. Lõpuks läks peanahk mega kuivaks, hakkas ketendama ja pea oli pidevalt nagu must. Sama oli osade tahkete šampoonidega... Nad lihtsalt ei pesnud pead puhtaks ja tänu sellele pidin veel kordades rohkem pead pesema. Loll kinnine ring tekkis. Ehk jah, ma lõpetasin mõneks ajaks eksperimendid, ning mu peanahal ja juustel on hetkel taastumise aeg.

Ja peanaha taastamiseks on see Gallinée juuksehooldussari nagu loodud. Esialgu kasutasin ma seda puhastuskreemi ja maski ainult üks-kaks korda nädalas. Nüüd olen nendega ka sagedamini pead pesnud, aga siiski eelistan kasutada vaheldumisi erinevaid šampoone. Ma ei tea, kas see on mingi müüt, aga ma olen kuulnud, et juustele pidi vaheldus hea olema.

See peapesukreem tekitas minus alguses väga kahetisi tundeid.
Esiteks see ei vahuta üldse. Ilma peeglita pead pesta on suht võimatu, selline tunne tekib, et hõõrun niisama oma peanahka ja midagi ei toimu. Samas aga lugesin, et kui ei vahuta, siis tähendab, et ei sisalda lisaaineid ja see on ju ainult hea.
Teiseks ei pesnud ma esimesel paaril korral seda piisavalt hästi välja. Otsa panin veel maski ja ei loputanud kogu kupatust ka lõpus piisavalt, juuksed jäid rasked ja imelikud.

Aga alla ma ei andnud, sest Gallinée nöosari sai väga kiiresti mu lemmikuks ning ma olen veendunud selle kosmeetikafirma puhtuses ja tõhususes. Pidin lihtsalt ise hoolikam olema.

Nüüd panen kreemi pähe vähem, loputan kenasti sooja veega. Panen maski pähe, loputan sooja jooksva veega ja alles siis, kui pea on puhas, lasen külma vee pähe. Ma olin vanasti suur jaheda veega pea pesija, aga siis ükskord ütles mulle Eneli, et külma veega ei saagi juuksed puhtaks. Juus tõmbab külmaga oma nääpsukesed kinni ja sinna jääb ka mustus sisse. Vot, näed siis, ja mina veel arvasin, et jahe vesi on kõigele hea.

Ja tõesti, järjepidevus viib sihile. Nüüd, kui olen umbes kuu aega neid juuksehooldusvahendeid kasutanud, pesengi ma oma juukseid harvemini. Muidugi välja arvata neil mega kuumadel päevadel, kui ma lihtsalt sellepärast pead pesen, et end jahutada. Hetkel on mul nii, et isegi kord kolme päeva jooksul pead pesta on täiesti okei. No, kolmanda päeva hommikul on okei. Õhtul enam ei ole. Hahhha, aga asi seegi ju.

Hmm ja punase peaga on harvem pesemine vist väga oluline, et värv liiga kiiresti ei tuhmuks. Ei, mul ei ole veel punane pea, ma lihtsalt mõtlen, et mis siis oleks kui oleks.

Ma siis mõtlen nüüd, kas minna poodi punase värvi järele või leppida hoopis oma igavate juustega ära.

Elu on ikka rasketest otsustest tulvil.

Peace ja ilusat hommikut!




Comments