Miks ma endale aasta tagasi Instagrami followere ostsin ja mida ma sellest õppisin

Jah, ma tegin seda. Ma ostsin endale Instagrami jälgijaid. Aastake tagasi ja viissada tükki. Jah. Ostsin. Hinda enam ei mäleta, aga väga odavad olid igal juhul, kuue euro tuuri, kui ma ei eksi.

Miks ma seda tegin?

Ikka selleks, et kuulsam olla, selleks, et rohkem feimi saada, austust, laike ja jälgijaid koguda. Mulle lihtsalt tundus, et ma olen oma kaheksasaja jälgijaga mitte keegi.

Tegelikult ma ju olin keegi, ma olin alustav blogija. Ma olin hetk tagasi hakanud mõtlema selle peale, et võiksin oma Instagrami konto ilusamaks muuta, rohkem läbi mõelda. Ma olin hakanud unistama koostöödest ja kuulumisest Eesti blogijate hulka.

Kokkuvõttes ei toonud see ost mulle aga sisse mitte midagi muud, kui pidevalt kahaneva numbri Instagrami konto ülaosas... Instagram nimelt kustutab pidevalt ghost followere.
Ja seda õppisin ma ka, et Akunamatata ja Xiaomi123 ei hakka mitte kunagi mu pilte laikima.

Mitte midagi muud ma sellest ostust ei saanud, sest juba nädal peale seda jägijate shoppingut sain ma aru, et kui ma ka like'e oma piltidele ostma ei hakka, siis on see täiesti maha visatud raha.

Mina viskasin selle raha maha.

Ah jaa. Ma sain ju õppetunni ka, ja veel sain ma pideva hirmu, et äkki keegi avastab, et ma olen endale 500 followeri ostnud...

Tegelikult on mul ju vaja lihtsalt oma blogi ja Instagramiga vaeva näha, armastada mida ma teen ja jagada oma elu. Olla aus, avatud ja julge.
Selleks, et edukas olla ja inimesteni jõuda on mul vaja oma blogi reklaamida, head sisu toota ja kannatlik olla.

Ehted: @heretsaard #koostöö

Veel eile hommikul arvasin ma ekslikult, et see on minu isiklik õppetund ja et ma ei pea sellest mitte kunagi kellelegi rääkima, aga juba täna, Eesti blogimaailma vaadates, tunnen ma, et ausus maksab. Ja lõpuks tulevad kõik luukered kappidest välja värsket õhku hingama.

Siit, sellest postitusest, edasi sain ma juurde veel ühe õppetunni. Õpetunni sellest, kui hea on hingelt mingi jama ära rääkida.
Mina hingan rahulikult, sest sina tead nüüd seda, et ma ostsin endale 500 followeri.
Akunamatata ja Xiaomi123 on minu fake followerid.

Aga sina, minu pere, minu sõbrad ja muud armsad tegelased, teie olete minu blogi lugejad, minu Instagrami sõbrad. Minu kaasmõtlejad ja mõttekaaslased.

Minu inimesed, minu inspiratsioon (Chalice'i häälega palun).

Ma tahan ausat asja ajada.

NB! Ja ma luban, et ei kasuta enam mitte kunagi ebaausaid võtteid!

Jep. Mul kummitab ka nüüd Chalice "Minu inimesed". Hahhha!

Olgem ausad!


Comments