Valged Conversed uuesti valgeks?


Kõik algas sellest, et Silver tuli ühel päeval koju ja ütles, et tema teab, kuidas ma oma Conversed jälle päris valgeks saan. 

Noo, kuidas siis? 

Ta oli näinud mingit videot sellest, kuidas soodaga ketse puhastatakse. Et harjaga on vaja sooda ja vee segu ketsidele nühkida. Läbi uuesti pesta ei ole vaja, lihtsalt lasta kuivada ja siis üleliigne puru pealt ära kloppida. 

Selge. 

Soodat on mul veel sellest ajast alles, kui ma suure hurraaga köögis kodukeemia labori püsti panin. Ehk ma otsustasin soodale ja oma vanadele ketsidele võimaluse anda. 
Aga muidugi ei uurinud ma uuesti üle kuidas see kogu puhastamine täpselt välja peaks nägema. Khmm.. ja poole Silveri jutust unustasin ma ka puhastamise hetkeks ära...

Minu esimene katse ketse valgeks saada. 
Pesin ketsid pesumasinas läbi, et suurem mustus ja tolm maha saada. Lasin ketsid kraani all läbimärjaks, raputasin sooda ketsidele (see soodast ja veest pasta tegemise osa oli kuskile uitama läinud) ja hõõrusin veidi. Jätsin kuivama. Hommikul vaatasin oma ketse, nühkisin harjakesega suuremad sooda maha ja no, päris sama kolla-halli-beežid nad ei olnud. Aga lumivalgeks oleks olnud neid ka palju nimetada. Ja mulle ei tundunud ikka päris ok ka neid mitte uuesti läbi pesta. See sooda tundus kuidagi väga kriidine ja tolmav.

Minu teine katse ketse valgeks saada. 
Võtsin Pinteresti lahti, kirjutasin otsingusse: how to clean white converse. Sain miljon vastet, aga proovisin nii, et segasin kokku sooda, äädika ja sooja vee ning kandsin segu ketsidele. Ikka korraliku hunniku. Hõõrusin harjaga kõik kenasti sisse. Lasin õhu käes kuivada, päikesel neile peale paista (väga oluline!) ning alles siis, kui ketsid olid täiesti kuivad, pesin ma nad uuesti masinas läbi. 

Ja voilaa! Mu ketsid on valged! 
Nad on jälle päris valged!

NB! Tee kindlasti kodus järele, kui sa oma vanu valgeid ketse sama palju armastad, kui mina enda omi!


Ketsid enne katseid. Ilma filtrita pilt, aga nadd näevad pildi peal paremad välja kui päriselt olid :D 
Ketsid enne teist katset
Ketsid pärast teist katset

Comments

  1. Pesumasinas pestes jäävad ketsid ikka ellu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pildilt ju näha, et täitsa elus :D aga jaa pesen kõiki tosse/ketse masinas.

      Delete

Post a Comment