Kas sina pesed ka puhast pesu?

Juba umbes kuu tagasi lugesin ma mingit uudisnupukest, et Stella McCartney kutsub inimesi üles pesema ainult musta, määrdunud ja pahasti lõhnavat pesu.

Jah, minu esimene mõte oli ka, et ole nüüd Stellakene, kes see hull siis ikka puhast pesu peseb. Aga kaks sekundit mõtlesin, ja siis tõstsin mõttes käe üles.

Mina pesen.

Ma ei armasta mitu päeva järjest samu riideid kanda.
Ok, püksid või seeliku panen ikka rohkem kui ühe päeva järjest jalga-selga ja pärast iga kandmist neid ei pese ka. Aga särkide, kleitide ja muu sellise kergema kraamiga on küll sageli nii, et pärast ühte käimist on need riided minu arvates kappi tagasi panemiseks juba liiga mustad. Hoolimata sellest, et neil ei ole plekke peal ja need ei haise ka... Need lihtsalt on juba korra kantud. Ja siis need korra kantud riided rändavad pikemalt mõtlemata pesukorvi ja sealt edasi pesumasinasse ja nii edasi....

Sama on vedelevate riietega.
Noh, ikka jääb ju teinekord kuskile mingi sokike ja teise kohta mingi särgike. Eriti lastega elades... Ma ei hakka elusees neid riideid nuusutama või kass teab, mismoodi veel kindlaks tegema, kui värske mul parasjagu käes olev riidetükk on... Pikema jututa lendavad kõik laiali olevad asjad pesukorvi. Ja sealt edasi teadagi kuhu.

Aga miks ma üldse oma pesupesemise halbadest harjumustest ja Stella McCartneyst rääkima hakkasin, on see, et see uudis ei lase mul enam elada. Ei. Elada laseb, aga ei lase enam rahuliku südamega pesu pesta... Selle artikli lugemise ja tänase päeva vahel ei ole ma mitte kordagi pesumasinat Stellale mõtlemata käima pannud. Stellale ja oma riietele ja oma harjumusele pesta puhast pesu.

Ja ma tean, et harvem pesemine on keskkonnale säästlikum, samuti rahakotile, riietele endale... natuke aega peaks ka üle jääma ja üldse, miks pesta riideid, mis ei ole mustad?

Jah, miks?

Nüüd tekitasin ma endale ühe "limbo" koha ehk sellise koha kuhu panen riided, mis on kapi jaoks mustad ja masina jaoks puhtad. Siis saan kasvõi üle päeva sealt riideid valida ja ehk nii natukenegi meie pesupesemise majandust kokku tõmmata, sest tõesti, meil undab pesumasin väga tihti. Liiga tihti võiks isegi öelda.

Elame näeme.

Lähen panen nüüd masina käima. Nali. Magama lähen hoopis.


Comments

  1. Mu ema armastas ikka öelda, et ma pesen oma riided katki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu ema ütleks mulle sama, kui ta teaks kui tihti ma pesu pesen. Okou, nüüd teab :D :D

      Delete
  2. No Keijo väidab siin, et meil on kodus pesumaja :D

    ReplyDelete

Post a Comment