Meie 3 lemmik jäätisekohvikut Budapestis

Suvi on küll juba suhteliselt läbi, aga ega suvi ju ainus aeg ole, mil jäätist nautida saab. Oh, ei! Eriti normaalses kliimas elades, mitte sellises nagu Eestis. Hahhha. Sorry!

Reeglina teen ma meile kodus ise külmutatud banaanist erinevaid nice cream-e, aga kui linnapeal jalutamas oleme (mis on üsna tihti), siis ei ole haruldane ka see, et puhkame jalga mõnes mõnusas ja eriti maitsvate jäätistega kohvikus.

Oleme proovinud väga paljusid erinevaid Budapestis asuvaid jäätisekohti ja oleme proovinud samade kohtade erinevaid maitseid. Erinevaid kaunistusi ja vahvleid. Aga need kolm kohvikut, millest kohe juttu teen, on saanud meie kõige-kõige lemmikumateks.

1. Gelarto Rosa- Mina, tõelise skeptikuna, arvasin esialgu, et ju see jälle mingi turistilõks on. Kohvik asub nii-nii kesklinnas, jäätised on väga pilkupüüdvad ja pea alati on seal kohvikus järjekord uksest välja.
AGA TEGELIKULT on need jäätised nii maitsvad, et nende eest võiks surra! Okei, ehk mitte nii dramaatiliselt, aga paganama maitsvad on need ikka küll. Ja just sellepärast on seal pidevalt pikk järjekord.
Mial lasen ma tavaliselt valida värvi järgi baby size jäätise, ise üritan alati proovida midagi, mida veel maitsnud ei ole, ja valin kahe värviga jäätise. Menüüs on selle nimi small, kuigi see on tegelikult üpris suur. Valikus on ka vegan jäätised! Üheks miinuseks on see, et kohapeal ei saa istuda. Saad oma jätsi kätte ja bye-bye.

Meie jäätised jõudsid juba kuuma ilma tõttu sulama hakata ja kahjuks ei ole sel pildil kogu selle jäätise ilu enam nähtav.

2. AnjunaPops- Minu lemmik on šokolaadisüdamega kookosejäätis, mis on kastetud šokolaadi ja kaunistatud külmkuivatatud vaarikatega. See on lihtsalt niiiiii hea! Kõik kohviku jäätised on taimsed ja neid on valida pääääris palju erinevaid maitseid. Täielik paradiis! Meie kodu lähedal asuvas kohvikus on paar pisikest istekohta, teistes sama keti kohvikutes ma käinud ei ole. Kõik jäätised on pulga otsas, väikeste lastega veidi ebamugav, aga saab hakkama. On seda väärt, ausalt.


3. MAMO- Meie kodule kõige lähemal, ja seal käime me kõige rohkem. Mul on tunne, et Miale meeldib seal ka kõige enam. Ei ole palju sagimist. Piisavalt ruumi jäätise valimiseks, piisavalt ruumi hiljem selle nautimiseks, kas kohvikus sees või terrassil, kohviku ees.
Tipptundidel on ka seal pisike järts uksest välja, aga see on ju ainult hea märk. Jäätised on seal mega suured, Mial on alumise pildi peal käes ühe palliga ehk väike jäätis. Jäätiste veganluses ma kindel ei ole, sest koduleht vaikib sellest, ja ka erinevaid märkeid letil ei ole. Küsima ei ole ma ka hakanud, sest tegelikult ei ole see mulle väga oluline, meie pere tarvitab endiselt vähesel määral piimatooteid ja ka muna.


Need kolm kohvikut on võitnud meie pere südamed niivõrd, et neisse läheme ikka ja uuesti tagasi. Mine ka kindlasti, kui Budapesti sattuma peaksid. Eriti lastega, ja eriti suvel.

Ehk mida teha perega Budapestis? Ikka jäätist süüa!

Bye-bye!

Comments