Detsembris loetud raamatud: "Mõnikord ma valetan", "Korterikaaslane" ja "Tüdrukune"

Detsembris jõudsin läbi lugeda kolm raamatut. Neist kõige rohkem meeldis mulle "Korterikaaslane", aga kõik olid head.

1. "Mõnikord ma valetan" A. Feeney- Väga kaasahaarav ja põnev lugu kahest õest. Üks õdedest satub  autoavarii tagajärjel koomasse. Raamat kirjeldab tema hääletut häält ja tundeid. Loo keskel on autoril varuks ka üks vimka, mis annab tervele loole hoopis uue valguse. Lõpuks on Amberi koomas olemise eest vastutav hoopis isik, keda alguses selle eest vastutavaks kindlasti ei oleks pidanud. See raamat segab ära head ja halvad kangelased, muudab nähtamatud sõbrad tõetruuks ja tekitab kõhedust. Raamatu lõpuks karjus mu peas küsimus, et kas päriselt on ka sellised inimesed maailmas olemas.

2. "Korterikaaslane" B. O'Leary- Hästi armas raamat armastusest, segastest suhetest ja sellest, kuidas vanad ja mürgised suhted võivad inimesi veel kaua pärast nende lõppemist saata. Ma  tundsin seda raamatud lugedes äratundmist, rõõmu ja kurbust. Väga tore ajaviiteromaan! Ka soovitan!

3. "Tüdrukune" E. Uus- Kindlasti väga mõtlemapanev lugu, kohati natuke klišee, teisalt ka üllatusi täis. Väga lihtne ja ladus lugemine. Ehk isegi väga huvitav neile, kel on olnud kokkupuuteid ahistamisega või seksuaalse väärkohtlemisega. Natuke nalja, feminismi, erootikat, natuke päris elu ja ka selle õudu. Kõik väga hästi üheks looks kokku põimitud. Soovitan ka kindlasti läbi lugeda.

Seadsin endale 2020 aasta eesmärgiks lugeda läbi vähemalt 50 raamatut, hetkel on mul juba esimene "Budapest Noir" lõpusirgel.

Kes tahab mu raamatuklubiga liituda? 🤓


Comments

  1. Ja kuidas "Budapest Noir" meeldib? Kinkisin selle just oma täditütrele...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle väga meeldib! See on selline suhteliselt aeglase tempoga põnevik, aga kirjeldab väga hästi selle aja poliitilist olukorda, inimesi... Lisaks ka põnevust ja inimsuhteid. Ma ise elan Budapestis ka veel ehk mulle on kohe eriti huvitav, sest käin samadel tänavatel ja väljakutel. :)

      Delete

Post a Comment