Kapselgarderoob, päev 1 ehk kuidas ma oma 33 asja välja valisin

Täna hommikul alustasin ma oma kapi sorteerimisega. Olin optimistlikult meelestatud ja uskusin, et mul ei ole väga raske oma kapist 33 asja välja valida.

Ma eksisin.

Mul oli väga raske. Kui ma eile õhtul magama minnes mõtlesin, et ma vist ei kannagi eriti erinevaid riideid, siis täna neid üle lugedes sain ma aru, et ma kannan igapäevaselt üle 33 riideeseme.

Esmalt tõstsin ma kõrvale koduriided ja oma spordi- ja ujumisriided, need võivad olemas olla ja ei lähe loetellu. Samuti pesu ja sokid. Ja ka ehted, mis mul alati küljes on. Mul on alatit jalakett, kaks neeti kõrvas, kaks peenikest hõbesõrmust pöidlas, "Mine metsa" kee kaelas ja abielu- ja kihlasõrmus sõrmes. Hullumaja, kokku juba 8 asja, aga jah, õnneks need arvesse ei lähe, need on osa minust.

Ehete osa oli minu jaoks selles sorteerimises kõige keerulisem. Peale seda, kui mul üle-eelmistel jõuludel enamus ehetest ära varastati, olen ma juurde ostnud ainult neid asju, mis mulle tõesti väga meeldivad. Ma kannan neid kõiki ja üsna palju ja ma ei ole neist ühestki nõus päriselt loobuma. Jah, ma olen nõus neid iga kolme kuu tagant n-ö vahetama.

Edasi tõmbasin ma kõik oma asjad kapist välja, pesin riiulid ära ja hakkasin asju hunnikutesse laduma.

1. Kannan
2. Võib-olla kannan
3. Vist ei kanna
4. Prügi

Esimesed kaks hunnikut olid väga suured. Kolmandas hunnikus oli kolm asja ja neljandas kaks. Üldiselt olen ma oma kapi sisuga rahul. 2. ja 3. punkti asjad panin ma kõik kasti, neljanda omad saavad uue elu tolmulappidena ja esimese hunnikuga hakkasin vaeva nägema.

Seal oli algselt 46 asja. Ja eheteni ei olnud ma veel jõudnud. Jõllitasin neid asju päris tükk aega ja siis hakkasin vaatama, mida millega kanda saab. Ma keskendusin kapselgarderoobi definitsioonile: Capsule wardrobe -  a small collection of clothes that can be put together in different ways and includes everything you would normally need to wear.

Siis praakisingi välja ühe hõlmikleidi, mida ma ainult ühe bodyga kanda saan ja ühed värvilised püksid, mis ainult valge maikaga sobivad. Ühed boyfriend stiilis teksad, mis, kui aus olla, on mulle natukene kitsad tõstsin ka kõrvale. Vaatan ju kolme kuu pärast uuesti, siis ehk ei ole enam kitsad. Kasti läksid ka mu kunagised lemmikud Marit Ilisoni musta südamega pusa ja Ellen Richardsi must dressikleit. Ma lihtsalt ei ole neid viimasel ajal enam üldse kandnud. Las nad puhkavad seal kastis natuke.

Lõpuks sain need maagilised 33 asja valitud, aga eheteni ei olnud ma ikka veel jõudnud... Hakkasin jälle kõike üle vaatama, kaaluma ja proovima. Päikeseprillid tulid ka meelde, neid on juba märtsis kindlasti vaja...

Edasi valisin ma välja oma kõige lemmikumad ehted ja hakkasin kompromisse looma. Kumba ma pigem kannaksin, kas tumesiniseid teksapükse või tumesiniseid kõrvarõngaid? Hah, kõrvakaid, pealegi on mul ju nimekirjas veel kaks paari pükse. Päikeseprillid jäid kasutusse ühe valge T-särgi arvelt ja nii edasi.

Lõpuks sain ma nimekirja 33 asjaga lukku.


Minu 33
 1. Mustad paeltega saapad
 2. Valged Converse ketsid 
 3. Mustad Birkenstocki plätud. 
 4. Talve mantel
 5. Tuulejope
 6. Kindad
 7. Müts, valisin punase Marati mütsi. Las mu Bredeni lemmik puhab väheke.
 8. Marati tumesinine pikkade varrukatega kleit
 9. Valge oversized T-särk
 10. Punane kimono
 11. Hall Marati kolmveerand varrukaga kleit
 12. Hall Happeak kimono
 13. H&M must kõrge kaelusega kleit
 14. Tumesinine pidulikum kolmveerand varrukaga kleit
 15. Must body
 16. Reservedi plisseerseelik
 17. Hall tüllseelikuga kleit
 18. Mu eriti vana teksatagi
 19. Monsteratega hõlst
 20. Tumesinine Montoni seelik
 21. Tumesinised püksid
 22. Mustad teksad
 23. Marati valge T-särk
 24. Marati must T-särk
 25. Kirju kassiga valge T-särk
 26. Hall Marati hoodie
 27. Päikeseprillid
 28. Cuprumest punase detailiga kee
 29. Radezain "Õnneseen" kuldne kaelakee
 30. "Õnneseen" hõbedane käevõru ja Pandora käevõru (kannan neid alati koos)
 31. Heret Saart tumesinised ringikujulised kõrvarõngad
 32. Kuma kahtepidi kantavad ööliblika kõrvarõngad
 33. Helge suured kõrvarõngad
Huh, raske oli. Aga ma tunnen juba seda vabanemist ja ma usun, et ma hakkan kõiki neid asju nüüd ka rohkem omavahel kombineerima ja erinevalt sobitatuna kandma. Mul on nüüd ülevaade asjadest, mis mul olemas on. Ma teen kapiuksed lahti ja ma näen kõiki asju. Nad ei ole kuhjas, üksteise all või kapipõrandal hunnikus. 

Natuke keerulisemaks muutis mulle asja see, et hetkel on meil väljas täitsa talv, aga aprilli lõpus on juba südasuvi ehk ma pidin tegema sellise valiku, et mõlemal hooajal oleks midagi selga-jalga panna.  
Samuti jätsin endale ka ühe pidulikuma kleidi sisse, tuleb ju Eesti Vabariigiaastapäev ja mõned sünnipäevad ja peod ka kindlasti, kus tahaks natuke ilusam välja näha... okou, just tuli meelde, et kontsakingad on ikka veel voodiall karbis. Hästi, see pidulikum kleit sobib saabastega ka väga hästi! Hahha, näed, juba liigutan piire!

I can do it! 𐂅

Hilisem muudatus: Ma olin ikkagi kuidagi päikeseprillid kuidagi välja jätnud ja nüüd ohverdasin nende eest Kuma energiakee. Hahha, ma ju räägin, et raske on.


Comments