Click and Grow ürdiaed ehk midagi hingele ja midagi supi sisse + SOODUSKOOD

Esimese Click and Grow ürdiaia ostsime me Silveriga eelmise aasta novembris. Täiesti lambist nägin ma ülihead musta reede pakkumist Facebookis ja otsustasin kohe selle aia meile saabuvate jõulude puhul kingituseks osta.

Kes ei tea, siis Click and Grow on taimede aastaringseks kasvatamiseks mõeldud seade. Valikus on üheksa pesa ja kolme pesaga Click and Growd. Mõlemad on varustatud niisutussüsteemi ja valgustusega ning on loodud selleks, et anda ka linnas või pisikeses korteris elavale inimesele võimalus aastaringselt ürte kasvatada. Ei ole vahet, mis ilm on või kui palju hommikupäikest su aknasse paistab. Click and Grow aial on täpselt parajad lambid ning piisavalt väetist, et ka Eesti oludes ja novembris maasikaid kasvatada.

Silver rääkis mulle sellest ägedast Eestkaste leiutisest juba siis, kui me veel Eestis elasime. Siis ei võtnud ma aga kuidagi vedu. Natuke tundus kallis ja natuke kartsin ka, et see maagiline ürdiaed ei suuda oma lubadust täita. Täna, olles kahe Click and Grow aia omanik, olen ma sada protsenti veendunud, et see on oma hinda väärt ja suudab oma lubadust pidada. Ma kasvatan oma pisikeses pimedas Budapesti korteris aastaringselt ürte.

Ja veel. Ma teen kiired arvutused. Me ostame kord nädalas pundi basiilikut, paar punti koriandrit ja kolmese paki roomasalatit, siis maksame me selle roheluse eest 9 eurot. Click and Grow kolmene pakk pode maksab ligi 10 eurot. Selle eest saan ma kolm puhmast ürte või salatit, aga ma söön neid taimi tunduvalt kauem kui ühe nädala, isegi kolm nädalat. Poes kulutan ma rohelise peale kolme nädala jooksul 18 eurot ehk seadme enda maksumus tiksub meil üsna kiiresti taskusse tagasi.

Pluss. Me saame ka rõõmu nende taimede kasvatamisest, kasvamisest ja enda kasvatatud toidu söömisest.

Noh, ja olgem ausad, see aiake on ka üks ütlemata vahva sisustuselement.

"Indoor plants are proven to improve health through consumption, reduce stress, improve air quality and overall happiness."

Ühel ilusal neljapäeva hommikul oli kuller meie ukse taga ja ulatas meile elu esimese Click and Grow aia. Siis ei teadnud me veel, kui väga me seda aeda armastama hakkame ja et kuukese pärast ilutseb meie pisikeses köögis juba kaks aeda. Teise aia saime me endale eelmisel nädalal.

Ja oh seda rõõmu paki avamisest ja seadme kokku panemisest. Osa sellest rõõmust on ka videol ja seda näed sa siit:


Aga suurim rõõm on siiski see, kui taimekesed vaikselt idanema hakkavad. Ja kasvavad... ja veel kasvavad. Igal hommikul käime me Miaga vaatamas, kui suureks nad juba kasvanud on. Näksime neid natuke ja kordame kõik taimede nimed ka üle. Ikka selleks, et väikese Mia sisse veel rohkem aednikupisikut süstida.


Ma tellin suurema osa toidukaupadest Tesco kulleriga koju, aga alati on olnud mul ka asjad, mida ma armastan ise valida. Näiteks salati, basiiliku, koriandri ja tsilli ostsingi ma alati turult, sest ma tahtsin, et need lõhnaksid õigesti, et nad oleksid ilma plekkide ja vananemise märkideta ning päriselt värsked. Ja tänu Click and Growle ei pea ma neid enam ka turul valimas käima. Ma saan neid omaenda köögist korjata. Aastaringselt.

Enda talvel kasvatatatud tilli ja lehtsalatiga õhtusöök on just see, mille mille pärast me veel neid aedu nii väga armastame.

Kui ka sul tekkis ajusagarate vahele mõte ja südamesse soov endale üks Click and Grow soetada, siis kasuta koodi MARI2020 ja saad kogu ostukorvilt 10% soodustust. NB! Kood kehtib üks kord inimese kohta.





Comments