Tropid kõrva ja magama ehk juttu Alpine ja Dreamgirl kõrvatroppidest

Kas mõni alljärgnevast ei lase sul mõnikord uinuda või magada?
  • mees norskab
  • laps norskab
  • naabrimees norskab (lasnamäel elades häiris mind väga ülemise naabri norskamine ja ka tema äratuskell, mis oli olenemata päevast seatud kella seitsmeks hommikul)
  • naaber lööb kell kuus laupäeva hommikul naela seina
  • järgmise naela lööb ta seina kell 22.30 pühapäeva õhtul
  • laps jutustab unes ja väiksemgi tema kägin äratab su üles
  • kass marutab mööda tuba ja ajab oma mänguasju taga. Kes see tainas oli, kes talle kellukesega palli ostis?
  • autod sõidavad
  • rongid sõidavad 
  • prügiauto tuleb
  • prügiauto läheb
  • lennukid lendavad
  • naabrid peavad pidu
  • lastakse rakette
  • mingi loll vares otsustab just selle kase otsas kraaksuda, mis on sinu akna taga
Seda nimekirja võiks vist lõputult jätkata...

Ja tõesti, oma kodus on igasugused helid ja krabinad ja kriiksud ja puuksud reeglina sellised, et neid ei kuule enam. Me oleme oma kodu helidega harjunud. 

Aga näiteks reisides.

Magades võõras kodus, võõras linnas... ehk isegi ilma oma toata ja diivanil, mis asub läbikäidavas elutoas, võib väikseimgi heli unele mõju avaldadada või selle päris ära võtta. Mul on meie külalistele Budapesti stardikas, mis sisaldab nunnusid roosasid kõrvatroppe. Ja ei saa mainimata jätta, et esimesed saavad neid proovida juba sel pühapäeval. Ei jõua ära oodata, sest nii kaua on möödas sellest, kui Eesti tuuled meile viimati külalisi tõid!


Meie avastasime Siveriga enda jaoks kõrvatropid siis, kui otsustasime, et nädalavahetuse hommikutel ärkame me kordamööda vara ülesse. Noh, üks hängib Miaga ja teine võib magada nii kaua kui ise tahab. Esialgu oli see keeruline, sest meil on köök kohe magamistoa kõrval ja kui köögis suur pudrutegu lahti läheb, siis ei ole võimalik, et see kõrvaltuppa ei kostuks. Ja Mia käib vahepeal ukse taga laulmas ka, paneb kõrva vastu ust ja siis hõikab pool lauldes: "Issi, emme tuduuuuub!", või "Uks lahti teeeeee!", või "Kas me lumememme teeemeeee?". Ühesõnaga, magada ei saanud ka siis, kui selleks põhimõtteliselt kõik eeldused olemas olid. 

Siis ostsime me esimesed kõrvatropid. Ja ausalt, ma ei tea, kuidas me neid varem osta ei taibanud. 

Magan nüüd pea igal ööl troppidega. Lähen õhtul voodisse ja mõnikord jään kohe magama, kui ei ja midagi segab, siis panen tropid kõrva. See lükkab maailma väga mõnusa vati sisse ja aitab kiiremini uinuda. 

Ka see ei aja mind troppidega üles, kui Mia kääksatab või läbi une jutustab. Muidu oli mul öid, kus uni oli väga katkendlik just sellepärast, et Mia keeras külge ja häälitses natuke. Ja mina, kanaema, ärkasin selle peale muidugi üles, vaatasin Miat ja siis ei jäänud enam uuesti magama. Keerutasin ja lugesin lambaid, aga tihti võttis uuesti uinumine aega tunni või paar. Ja siis, kui ma lõpuks kõige magusamasse unne jäin, siis ärkas Mia päriselt üles. Nii närvi ajas.

Ja kindlasti ei ole vaja karta, et troppidega ei kuule, kui laps päriselt nutma hakkab või abi vajab. Samuti kuuled sa kindlasti äratuskella ja suitsuandurit. Tropid ei tee sind kurdiks, nad lihtsalt summutavad helisid. Kui natukenegi selle pärast muretsed, siis soovitan sul huvi korral alustada Alpine Sleepsoft kõrvatroppidest. Need on spetsiaalselt selleks, et ümbruse helid päris ära ei kaoks, aga oleksid mõnusalt summutatud. 

Ma kasutan neid hetkel ise ka. Nad on kallimad kui vahust kõrvatropid, aga õige hooldamise juures saab neid tunduvalt kauem kasutada. Vahust troppide eluiga on reeglina viis magamist ja siis soovitatakse nad juba välja vahetada. Ehk Alpine omad tähendavad ka vähem tarbimist ja pikaajalisemat kasutamist. 

Kui ma neid esmalt vaatasin, siis tundusid need mulle ülikeerulised. Hmm.. kuidas saab olla kõrvatropp keeruline? Saab küll. Esiteks vaata neid (pilt all) ja teiseks olid nad pakendatud pisikesse plastkarbikesse koos paigaldamiseks mõeldud pulgakesega, eraldi oli kaasas veel puhastamiseks mõeldud pulgake. Ikka jube keeruline kõrvatropi kohta.


Ma olin harjunud selliste troppidega, nagu on need roosad uretaanvahust Dreamgirlid. Lihtsalt vajutad otsa peeneks ja kergelt keerava liigutusega sutsaki kõrva. Mitte mingeid pulgakesi ega liigset tseremooniat. Aga Dreamgirl kõrvatropid on kindlasti paremad, kui need, mis me siin apteegist ostsime (ka uretaanvahust), sest nad on pisemad ja nende sees on tühimik, mis on abiks nende paigaldamisel. Nad summutavad helisid väga hästi (paremini kui Alpine omad) ja nendega on hea magada. Üldiselt püsivad ka hästi kõrvas, aga mõnel õhtul olen nad vist kehvasti paigaldanud ja nad on ära tulnud. Hahha, siit hea mõte tropitootjatele: pimedas helendavad kõrvatropid. Ok, guugeldasin. Sellised on olemas.


Alpine troppide võlu hakkan ma alles nüüd avastama. Näiteks ei tule nad öösel kõrvast ära ka siis, kui ma väga palju rahmeldan. Neil on pisike antennike, mis neid kõrvas paigal hoiab. Või on siis sellest paigaldamise pulgakesest nii palju abi, et nad saavad alati väga hästi kõrva. Mine tea, ehk aitavad mõlemad kaasa. Veel on mul nii, et vahepeal ajavad need roosad tropid kõrva seest higistama, aga Alpine omadega ei ole mul sellist tunnet tekkinud ka siis, kui olen väga kaua ühel küljel maganud. See on vist tänu sellele omapärasele disainile.

Ma kasutan kõrvatroppe mõnikord ka lugedes või kirjutades, aga peamine on ikkagi magamine. Need on mu unekvaliteeti tunduvalt tõstnud ja sellepärast soovitan neid sulle ka, kui tundsid siin postituses natukenegi ennast ja oma elu ära.

Medironi e-poes on kõrvatroppe igaks elujuhtumiks ning igasuguse erineva hinna ja disainiga. Kogu valikut vaata siit.

Mis muud, tropid kõrva ja magama! ☾

Või ujuma, või motikaga sõitma.

Või hoopis peole!

X



Vasakul Dreamgirl ja paremal Alpine tropp


Comments

  1. Soovitaks ka proovida emba kumba neist Eestis tegutsevatest ettevõtetest:
    https://orelo.ee/
    https://www.facebook.com/blackbird.ee/
    https://www.scanauris.ee/

    Kõik neist tegelevad kõrvatroppide loomisega, mis ei ole suvalise kujuga vaid täpselt sinu kõrva järgi loodud.

    Edu ja tervist!

    ReplyDelete

Post a Comment