Veebruaris ja märtsis loetud ning pooleli jäetud raamatud

Huh, tead, ma teen viimasel ajal kõike muud, kui loen raamatuid läbi. Ära saa valesti aru, ma ikka loen neid... aga nad ei kipu eriti läbi saama. Ja kui saavad, siis väga aeglaselt...

Esiteks loen ma tõesti ka ajaliselt natuke vähem, kui mõni kuu tagasi, sest jube palju muid huvitavaid asju on ka ju vaja ära teha.

Ja teiseks hõljun ma viimasel ajal kuskil... kosmoses või vähemalt seal kandis. Ma jätan raamatuid pooleli, mõte läheb kaduma... pean ühte lauset kaks korda lugema. Loen ja loen ja korraga avastan, et ma ei saa mitte midagi aru, mida ma just lugesin.

Pooleli jäetud raamatud:

"Meister ja Margarita" - kui palju kiidusõnu ma selle raamatu kohta kuulnud olen! Ja ma ei suutnud seda lugeda. Esimese peatüki lugesin ära ja kõik. Uuesti ma seda teost kätte ei võtnud.

"The Subtle Art of Not Giving a F*ck" - ma ei või kannatada seda eneseabi raamatute autorite tšilli ja vaba suhtumist, mis tundub mulle nii pingutatud ja võlts. Püüdlikud ja üle võlli naljad ja näited jne... ja nii easy peasy meeleolu. Ma ei tea... Olen ka selle raamatu kohta nii palju head kuulnud, aga näe, ise ei suuda lugeda.

"Henry ja June" - Ok, jälle. Ka selle kohta olen ainult head kuulnud, aga ei läinud mul ka see üldse... Aeglane, romantiline... Proovisin kaks korda lugeda, tempot peale ei saanud, huvi ei tekkinud. Jätsin pooleli.

Ma küll arvasin, et tahan oma uue tärnisüsteemi järgi kõigile raamatutele, mis ma pooleli jätan ühe tärni anda ja karjuda valjult, et ma ei soovita neid lugeda, aga hetkel arvan ma, et viga on ikkagi pigem minus. "Meister ja Margaritale" ning "Henry ja Junele" kavatsen ka kunagi tulevikus veel ühe võimaluse anda.

Eneseabiraamatute lugemisest loobun ma täielikult.

★★★★★ - väga hea, soovitan kindlasti
★★★★ - täitsa hea, soovitan
★★★ - okei, võib lugeda
★★ - kehvapoolne, pigem ei soovita
★ - halb, ei lugenud ise ka lõpuni


Loetud raamatud:

"Teekond iseendani" L. Velsker ★★★★ - tore ja kaasahaarav lugu, mis on lobedalt kirjutatud. Nuuksed ja pisarad on garanteeritud. Eriti soovitan neile, kel iseendasse uskumisega raskusi on. Liis tõestab, et kui olla siiras ja pühendunud on kõik võimalik. Lugesin ühe hooga läbi.

"Minu Dubai" S. Luitsalu ★★★★★ - Väga ägedalt kirjutatud raamat. Ladus lugemine, huumorit ja mõttekohti. Tekitas tahtmisse Dubaisse minna! See on mu viimase kahe kuu lemmikraamat. Hahhha, päris tihe rebimine oli! :D

Ühesõnaga, ma loen ikka edasi ja usun ise kindlalt, et ma saan veel oma 50 raamatut aastas ka täis. Hetkel on mul käsil raamat "Kuidas 30 päevaga romaani kirjutada?" ja muide, seal soovitatakse lugeda just neid raamatuid, mis on meile eriti ei meeldi, on uued või harjumatu stiiliga, et omaenda stiili ja taju paremini tundma õppida.

Õnneks ma ei kirjuta kolmekümne päevaga romaani.

Ole musi ja head ööd!

Mina siis, kui raamatuid on küll, aga loetud midagi ei saa... 🤣

Comments