Mia miksid ja mustmiljon küsimust

Mia läks natuke aega tagasi magama ja mu pea ikka veel huugab. Hahhha, vägisi tuleb meelde üks hiljuti nähtud tekst, mis oli umbes selline, et elu toddleriga on sama, nagu oleks sul väga jutukas papagoi päev otsa õlale kleebitud. Ja see kirjeldab hetkel minu igapäevaelu väga hästi. Aga tänu sellele tekstikesele tean nüüd ka, et ma ei ole ainuke, kellel õhtuti oma lapse jutust kõrvad vilisevad.

Mia ainult räägib, küsib, laulab, hüüab, räägib, küsib, joriseb, küsib, laulab, räägib, hüüab, küsib, joriseb, räägib ja nii terve täispika tööpäeva ehk kella kaheksast hommikul kuni kella kaheksani õhtul. Isegi magama minnes jutustab ta, ja mõnikord ka unes. Ulmekas. Vahepeal ma isegi sooviks, et ta lõunaund ka magaks. Noh, siis saaks me mõlemad väheke hinge tõmmata.

Tihti on tema lausetes segatud jutuosa küsimusega, näiteks: "Emme, me teeme tainast, miks me tainast teeme?", "Emme, keegi haukus õues, kas Liza haukus? Kes haukus?", "Emme, joonista mulle õhupall, miks sa punase õhupalli joonistad? Miks sa sinist õhupalli ei joonista?" Jaaa niii edasi... Ma ei saa enam isegi Google Home'ile häälkäsklusi anda, sest Mia vatrab kõrval ja ainus, mis Googel mulle selle peale vastab on, et miski läks viltu, proovi hiljem uuesti. 

Tegelikult on ju kõik tore, las laps räägib. Ei olnud ju liiga ammu, kui ma Mia kõne arengu pärast veel mures olin... Aga see, et üks kaheaastane niiiiiii palju räägib tuli mulle küll ausalt öeldes üllatusena.


Ma otsusatsin nädala alguses, et panen Mia selle nädala kõige kummalisemad/naljakamad küsimused kirja. 

Siin need on:

"Miks mu piss kollane on? Emme, mis värvi sinu piss on?"
"Miks mustikad jogurti sees on? Kes need siia pani, kas kaubamees?"
"Miks vanaema vana on? Kui vana ta on? Kas kuus? Kui vana Pippa (ema kass) siis veel on?" 
"Miks see pusle koos ei ole? Ma ei pea seda kokku panema, miks ma pean selle kokku panema?"
"Kust kaka tuleb? Miks ta sulps teeb?"
"Miks issi tööl käib? Millal sina tööle lähed? Ma tahaks ka issi tööle minna."
"Miks ma käbi süüa ei tohi? Oravad küll tohivad. Kas ma võin ka orav olla?"

Need üksikud jõudsin ma nende mustmiljoni küsimuse hulgast kirja panna.

Aaaa ja lisan siia mõned tema vahvad sõnad ka:

Maarut = raamat
Abiin = pingviin
Tivvits = kõrvits
Tits toos = kõik koos
Timba = tõmba
Sotanaad = šokolaad
Suupi = smuuti
Kapsar = Kaspar (raamatu tegelane)
Abaan = banaan

Ma sain sellest küsimuste ja sõnade kirja panemisest endale vahva hobi ja kavatsen seda ka edaspidi jätkata. Kunagi on tore seda postitust lugeda, ja ka Miale näidata. Näiteks siis, kui ta pubekana võib-olla eriti rääkida ei taha ja ainult kõrvaklapid peas oma toas istub. 

Siis meenutan ma seda väikest maarutiga papagoid ja igatsen seda, et mu pea huugaks jutust mitte vaikusest.

Head ööd!

Comments