Aprillis loetud 5 raamatut

Kui ma märtsis ja veebruaris vaevlesin keskendumisraskuste ja püsimatuse käes, siis aprillis läks mul raamatute lugemine väga ladusalt. See ütlus, et kes teeb, see jõuab peab ikka 100% paika. Aprillis jooksin ma 100 km, lugesin viis raamatud, käisin palju jalutamas, tegin tihedamini süüa kui tavaliselt (me otsustasime toidu koju tellimist tunduvalt vähendada), koristasin 5x korda rohkem ja tegelikult ei ütleks, et aega puudu jäi või kiire oli. Aega jäi isegi üle. Isegi filmi jõudsin Silveriga koos üle väga pika aja vaadata. 

Aga raamatutest:

1. H. Künnaps "Kuidas 30 päevaga romaani kirjutada?" - ★★★ 

Ma isegi ei tea päris täpselt, miks seda lugema hakkasin. Natuke, et üldiselt kirjutamiseks nippe saada ja vist huvitas ka, et mis imenõu selle kaante vahel siis antakse. Selgus, et tegu on päris toreda raamatuga. Imenippe ei anta, aga kui kõiki neid punkte romaani idee olemasolul silmas pidada, siis on sellest kindlasti kirjutama asudes palju abi. Mulle andis see mõne näpunäite, kuidas kirjutamise krambist üle saada ja vajadusel õhust ideid võtta. 

2. F. Backman "Ärevil inimesed" - ★★★★★

Väga-väga lahe raamat. Midagi vähemat ma härra Backmanilt ka ei oodanud. Soovitan väga ja ootan juba, et saaksin veel tema loomingut lugeda. See raamat on humoorikas ja tõsine ja väga-väga elust enesest. Armastusest ja surmast ja lastest ja inimestest, kellel ei ole enam midagi kaotada ja ka sellest, kuidas pealtnäha suvalised inimesed omavahel seotud on.

3. V. Grimaldi "Küll sa suuremana aru saad" - ★★★★

Kokkuvõttes oli tegemist väga mõnusa ajaviiteromaaniga. Lihtne ja hea lugeda, natuke nalja, natuke nuttu. Kõike. Lõpp tuli kuidagi väga äkki ja selle asemel, et lõpus üllatuda ja rõõmus olla, olin ma hoopis nagu natuke pettunud. Imelikult lõppes minu arvates ja peategelase käitumine oli mulle täiesti arusaamatu. Aga siiski, päris hea lugemine.

4. K. Hughes "Saladus" - ★★★★

Selle raamatuga ei saanud ma alguses eriti reele, aga tundus, et ei peaks alla andma. Lugesin edasi ja olen väga rõõmus, et seda tegin ja soovitan seda väga ka kõigile teistele armastus- ja ajaviiteromaanide austajatele. 

5. K. Hughes "Kiri" - ★★★★

Kui olin sama autori romaani "Saladus" lõpetanud, siis tundsin kohe, et tahan ka ta teise raamatu läbi lugeda. Ja ka ei kahetse. Need kaks on kindlasti mu viimase aja lemmikud naistekad. Väga kaasahaaravad, elulised ja huvitavalt kirjutatud.

★★★★★ - väga hea, soovitan kindlasti
★★★★ - täitsa hea, soovitan
★★★ - okei, võib lugeda
★★ - kehvapoolne, pigem ei soovita
★ - halb, ei lugenud ise ka lõpuni

Sel kuul jäid pooleli: P. Coelho "Hipi", S. Vungi "Käpp ja kapsarulliplaneet" ja J. Hopkins "Meditatsiooni süda".  Nende kohta ütlen ma ühiselt, et alustasin ja lugesin ühel õhtul, aga järgmisel ei olnud enam huvi ja võtsin midagi uut ette.  

Täna on juba 5. mai, aga ma ei ole veel ühtegi raamatut sel kuul alustanud. Homme parandan selle vea ja katsun kokkuvõttes vähemalt sama tragi olla, kui aprillis. 

Musid!





Comments