Mia miksid ja mustmiljon küsimust, osa 2

Ma mõtlesin, et teen blogi ja Instagramiga väikese pausi. Mõtlesin. Aga enam ei mõtle, sest tegelikult aitavad blogimine ja pildistamine mul mõtteid isa surma juurest natukenegi eemal hoida ja muudele asjadele keskenduda. Need tegevused lasevad mu ajul natuke puhata ning kurbusel hetkeks lahtuda. Ma võtan rahulikumalt ja annan endale aega, aga päris pausi ka ei tee. 

Mial hakkavad juba kõik sõnad päris hästi välja tulema ning ta jutustab endiselt nii palju, et mu kõrvad reaalselt vilisevad õhtuks. Nüüd mõtleb ta veel ka luuletusi välja või teeb Entel-Tenteli lauludest oma versioone.

Näiteks:

"Mupi teeb auh. Oli kassike. Ei koerake Mupi.
Teeb auh-auh.
On vallatu poiss. Mupi.
Emme, mis nad veel seal tegid?" 

Ka viimast rida küsis lauldes ja dramaatiliselt venitades. 

Aga veel mõned sõnad:

simasama = niisama

fu-fuu panda = kung fu panda

hapupeeno = jalapeno

Viimase aja parimad ütlemised:

"Emme, mis vahe on kakal ja sital?"

Mia sööb jogurtit chia seemnetega ja pärast söömist urgitseb midagi hammaste vahelt. Ma küsin, et mis ta seal urgitseb. Mia: "Ah, mul on lihtsalt veits hambakivi."

Istume rõdul ja kuuleme kuidas naaber nuuskab. Mia mõtleb korraks ja ütleb: "Kärbes lasi vist puuksu."

Silver ütleb Miale, et tal on üks üllatus ja võtab seljatagant hambapesukalendri välja. Mia vaatab seda ja ütleb pettunult: "Issi, üllatus on tavaliselt ikka šokolaad või lilled."

Kõdistan Miat ja küsin, et kus on lapse naba ja kus on lapse saba. Mia tõuseb järsku istukile ja ütleb mulle väga targa näoga: "Tead emme, mul ei ole saba, aga issil on". Ta on endas väga kindel ja lisab: "Ma ise nägin, kui ta duši alt tuli!"

Oh, ta on meil ikka nii vahva. Iga päev imestan, kuidas saab keegi nii armas ja naljakas ja toru samaaegselt olla. Aga sa tead, et saab küll, kui sul endal ka laps(ed) on. 

Ikkagi elu õied ju. 

Ja Mia on mulle ka erakordselt suureks toeks, tema on see kelle pärast ei saa ma end liiga norgu lasta või mitmeks tunniks raamatut lugema unustada. Ta vajab mind ja ma armastan seda. 

Musid!

Mia ja meie naaber Liza

Mia kleit: Kidsbury.eeComments

 1. Selles vanuses laste ütlemised on ikka nii ägedad...ma täiega naersin, kui lugesin.
  Minu lemmik - "Kärbes lasi vist puuksu." :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, ta teeb meil siin elu kohe poole lõbusamaks oma naljadega. Nii tore maailmavaade on neil, hästi siiras ja veel loogikast või taktitundest rikkumata. :D

   Delete
 2. Väga lõbus postitus! Mia on ikka üks rõõmupall!

  ReplyDelete

Post a Comment