NAÏF päikesekreemid, mõtteid päikesest ja päikesekreemide vajalikkusest

Päike. 

Kui sulle öeldakse päike, siis mis sulle esimesena meelde tuleb?

Mulle meenub sõnaga päike kuldpruun jume ja mõnus päevitunud naha lõhn. Lisaks meenuvad mulle mitmed piinarikkad tunnid päevitamist ainult selleks, et võimalikult kiiresti ja võimalikult pruuniks saada. Oh, me määrisime noortena end veel beebiõliga ka kokku, et ikka viimast võtta ja oma põhjamaine jume lõplikult ära grillida. 

Huhh.. õnneks on mu kreemide SPF vanusega koos kasvanud. 

Kui ma vanasti arvasin, et päevituskreem takistab keha päevitumist ja kreemitamine on ainult neile, kes tahavad päikese käes võimalikult kaua lebada, aga mitte pruuniks saada, siis täna olen ma õnneks natukene paremini informeeritud. 


Päikesekreem ei takista meie päevitumist, see aeglustab päevitumist, takistab põlemist ja muudab päevituse tekkimise nahale tervislikuks. Päikeseblokaatorid algavad SPF 50-st ja neid soovitatakse kasutada vaid imikutel ja väikelastel. Mina panen viiekümnest kaitset peale tätoveeringutele ja mõnikord ka näole. 

Kui sulle tundub, et isegi kolmekümnene faktor on igapäevaselt liig, siis vaata parasjagu õues olevat UV-indeksit siit ja otsusta selle järgi, mis kreemi parajasti peale määrima peaksid. Päevituskreemi soovitatakse valida just UV indeksi järgi ja alates indeksist 6 peaks kasutama vähemalt SPF 30 kreeme.


Nägu ei päevita ma üldiselt üldse, sest nägu ja käed saavad ju niigi igapäevaselt väljas viibides palju päikest. Igal (päikeselisel) hommikul panen ma endale õhukese kihina näo peale Naïf SPF 30 näokreemi või vaarikaseemneõli (ka ligikaudu SPF 30). See Naïf näokreem on üsna paksu konsistentsiga ja seda kulub imevähe. Kui liialdama kipun, siis läheb lugu üsna rasvaseks. Pean alati meeles, et less is more

Kui päevitama läheme, siis kasutan sel aastal vaheldumisi Hoia sädelevat kehaõli (ka ligikaudu SPF 30) ja Naïf SPF 30 kehakreemi. Kuidagi on välja kujunenud nii, et rõdul päevitan tavaliselt õliga, aga pargis või rannas panen peale kreemi. Aga mõnikord ka segan neid või kasutan nii, nagu parajasti tuju on. 

Selle Naïf kreemi juures meeldib mulle väga lõhn, mis päevitades kehale tekib. Selline mõnus natukene solaariumi lõhna lõhn. Ja nagu enne ka mainitud sai, siis päikest ta ei blokeeri. Mu jalad on juba üsna jumekad, aga end ära ei ole ma veel mitte kordagi põletanud. 

Kui ma ise olen päevitades ettevaatlik, siis Miaga päevitades olen ma kohe ekstra ettevaatlik. Mul on millegipärast olnud suviti pidevalt hirm, et ta põleb ära ja hakkab kipitama jne. Mul on enda lapsepõlvest meeles, kuidas õlad ja põsed mõnikord kipitasid ning ninaotsast nahka koordus. Ma olin siis ikka juba suurem laps, aga seda enam on hull mõelda, et ma võiksin nii väikesel lapsel lasta päikesepõletuse saada...

Pigem olen liiga ettevaatlik. 

Mial kasutan ma sel aastal Naïf SPF 30 lastele mõeldud päevituskreemi. Kindlasti tahan siin rõhutada, et see kreem ei jäta nahale valget kihti ja on väga kergesti nahka määritav. Kirjutan seda sellepärast, et eelmise aasta Naïf päikesekaitsekreem oli füüsilise päikeseblokaatoriga ja jättis nahale väga aeglaselt imenduva valge kihi. Ma tegin just paar päeva tagasi ühele sõbrannale kiire demo video sellest, et selle aasta kreem on kergelt määritav ja VÄGA kiirelt imneduv. 

Naïf valikus on ka SPF 50 kreem päris pisikestele beebidele (ei jäta ka valget kihti) ja ka päevitusjärgne geel, mis on hästi piimjas ja hea lõhnaga. See jahutab tänu aaloe sisaldusele kiiresti ja imendub väga hästi.

Mis muud, kreem peale, müts pähe, veepudel kätte ja ilma nautima! 

NB! Hetkel on Naïf päikesetooted Mediron.ee lehel päris korraliku soodukaga! ☼


"Kas sa teadsid, et päikesekreemid võivad vett saastada ning kahjustada seeläbi mereelustikku? See tuleneb sellest, et osades päikesekreemides kasutatakse koostisosi nagu oxybenzone, octinoxate, mikroplastik ning nano-osakesed. Hea uudis on, et Naifi päikesekreemidest sa ei leia selliseid koostisosi. Naifi päikesekreemist leiad sa nahasõbralikud looduslikud koostisosad, mis sobivad ka kõikde tundlikuma nahaga beebidele ning lastele."               

                                                                     -Mediron.ee


Comments