Natuke minu ebaõnnesumistest Ungari posti- ja kullerteenustega. DPDst ja sellest, kuidas ma pakki oodates peaaegu närvivapustuse sain

Iga kord, kui ma mõnd pakki ootan ning selle kättesaamiseks mingeid imenippe tegema pean, siis luban ma, et ei lase enam mitte kunagi endale Ungarisse ühtegi pakki saata. Peamised imenipid mida ma kasutan on väga konkreetselt rääkimine (mitte karjumine, kuigi ka seda on ette tulnud), postkontorist ära minemast keeldumine, pool tundi klienditoe kõnejärjekorras istumine, tund aega kaugeimasse postkontorisse kõndimine (sest koroona ju, ja ma ei taha Miaga ühistransporti kasutada) ja ühe lipikuga kolm korda sama paki järel käimine, sest keegi ei tea, kas või kus see pakk on ja kõigil on lihtsam mulle öelda, et tule homme tagasi...

Oh, aga nii ka ei saa ju, et ühtegi pakki enam saata ei lase.

Esiteks, mina kui blogija tahan ikka natuke koostöid ka teha. Ja teiseks tahan ma endale aeg-ajalt mõne ilusa Eesti asja osta või mõnd Eesti toitu saada. Lisaks tahavad meie pered Miale tähtpäevadeks kingitusi saata või meid Silveriga mõnel puhul meeles pidada. 

Ja noh, mõned pakid, laias laastus pooled, on ju täiesti ilusti kohale ka jõudnud. Mõni küll aeglasemalt, kui mõni teine, aga nad on jõudnud ja ma ei ole pidanud suurt osa isegi kuskilt pärapõrgust otsimas käima. 

Aga ühte olen pidanud ikka väga pärapõrgust otsimas käima. Kadri pani mulle oktoobris Omnivaga paki teele. See pakk tuli esiteks maru aeglaselt, aga selle andsime me andeks. Lõpuks tuli jälgimiskeskkonda teade, et aadress on vigane ja pakki ei saa kätte toimetada ning see saadetakse Eestisse tagasi. Mu õde oli ka juba Ungarisse jõudnud ja nii läksime me temaga koos kõigepealt kohalikku postkontorisse. Sealt saadeti meid ühte viie kildi kaugusel asuvasse suurde postkontorisse, ning lõpuks kupatati meid seda pakki otsima kuskilt pakikeskusest, mis asub Budapesti ääres ja kuhu sisse astudes läks mul kõhus õõnsaks. 

See oli pilgeni pakke täis ja võimalus, et keegi meie paki sealt hunnikutest üles leiab, tundus mulle võimatu. Khmm, olgu ka öeldud, et Ungari post on endiselt kaustikute usku. Kõik käib tavaliselt läbi paksude vihikute ja sinise pastaka. Kui olime ühe väikse letikese juurde astunud ja ma olin oma paki jälgimisnumbri seal töötavale naisele andnud, astus Kadri ühele pakivirnale kaks sammu lähemale ja ütles, et näe, meie pakk on seal. Ta sai muidugi selle peale pika ungari keelse ja ärritunud jutluse osaliseks. Arvatavasti seletas see naine, et ta ei tohi seal lihtsalt nii jalutada ja näpuga pakke näidata. Aga kui ta oli vihastamise lõpetanud ja mitmeks pikaks minutiks arvutisse sukeldunud, tundsin ma kergendust. Kaustikut ei ole, on arvuti ja tõenäoliselt ei lähegi meil seal terve päev aega. Lõpuks loivaski ta vihase näoga selle sama paki virna juurde ja sikutas sealt välja paki, mida Kadri oli näidanud. Mulle suruti pakk kätte ja isegi head aega ei öeldud. Aadressid paki peal olevatel kleepsudel olid 100% õiged ning lisaks oli selle peal ka minu telefoninumber. Maksime Omnivale selle door to door teenuse eest €21.

Õnneks on kõik koostööde pakid enam-vähem rahuldavalt minuni jõudnud, kuigi ühe Medironi paki pärast oli mul küll päris suur hirm. Ma käisin seda Budapesti ainsal lumisel detsembripäeval sõna otses mõttes mööda linna taga otsimas. Ma ootasin veel rahulikult oma pakki, kui jälgmiskeskonda ilmus teade, et ma olevat selle juba vastu võtnud. Mul tõusis klomp kurku ning kõrvad läksid punaseks, ma ei osanud esialgu midagi mõelda ega teha. Medironist usuti mind muidugi ja lubati uurida, ning vajadusel ka kullerfirmalt allkiri nõuda. Aga õnneks veel enne, kui asi uurimiseni jõudis turgatas mulle pähe, et see sama firma, GLS, annab mõnikord pakid pakipoodidesse ja ma otsustasin ühte küsima minna. Ma teadsin seda kommet ja pakipoodi sellepärast, et olin nädal varem seal ühel Silveri pakil postkastist leitud teatisega järel käinud. Minu paki kohta aga ei olnud teatist. Ma läksin ikka ja näe imet, pakk oligi seal. 

See oli GLS, aga üldiselt ei ole mul GLSile etteheiteid. DPDle aga küll. Ma olen kaks korda neilt pakki oodanud ja mõlemad korrad on nad pekki keeranud. 

Esimesel korral saadeti mu pakk Eestisse tagasi, sest kuller ei suutnud mu ust ülesse leida ja paki peal ei olnud kohalikku telefoninumbrit. Oli minu Eesti number, mida ma siin kasutan. Kui helistasin DPD klienditeenindusse, et tekkinud olukorda uurida ja teenindaja ütles, et on jah nii, et nad ei helista välismaa numbritele. Mulle jäi küll segaseks, kas nad ei saa helistada või lihtsalt ei helista, aga igal juhul on see väga-väga nõme ja häiriv käitumine rahvusvahelise firma poolt, kes nimetab end delivery expertiks. Kuidagi nad mind tol korral enam aidata ka ei saanud, sest see pakk oli selleks hetkeks juba otsapidi Poolas. 

Ok, aga see ei ole veel see, mille pärast ma lõplikult miljon närvirakku ja usu DPDsse kui kohaletoimetamise eksperti kaotasin. 

Mu õde pani mulle 27. aprillil Eestist paki teele. Trükkis kõik andmed arvutis sisse, sai kleepsud. Kleepis pakile ja aidaa, pakk pakomaati ja kõik rõõmsad. Ootasin ja olin niiiii rõõmus, sest tundus, et pakk liigub jõudsalt ja mingeid tõrkeid tänu kriisile ei tundunud olevat. 30. aprilli hommikul sain e-maili teatega, et lõuna paiku jõuab mu pakk kohale. Ma olin nii rõõmus ja õnnelik ja mõtlesin juba, et nüüd kasutan alati DPD'd, sest pakk jõuab nii kiiresti kohale. 

Aga vara mõtlesin selliseid mõtteid, sest lubatud kuupäeval ja ajavahemikul ma oma pakki kätte ei saanud. Avasin DPD lehe ja trackingus seisis rida, et pakki ei saanud üle anda, sest aadress on puudulik. Olgu kohe ka öeldud, et aadress ei olnud puudulik, see oli õige. See oli kleepsudega DPD süsteemist prindituna ja ka käsitsi kirjutatuna paki peal. Samuti minu telefoninumber. 

Helistasin klienditeenindusse, et uurida mis juhtus. Teenindaja kordas sama, mis jälgimislingi all kirjas oli, aga täpsustas, et seal ei ole korruse numbrit ja numbrit millele alt ukse tagant helistada. Nüüd lubage mul vihastada, mis puutub siia korruse number??? Ja kas ei ole nii, et alt valitakse korteri number? Lisaks on meil välisukse kõrval korterinumbri juures ka minu nimi olemas ehk see kuller ei käinud siin või ei sobi kulleri töö talle üldse, sest ta ei suuda leida uksekella korterile 24, seistes õige ukse ees, mille kõrval sildikese peal on kõik majas olevad korterinumbrid koos seal elavate iskute nimedega välja kirjutatud.

Ma olin vihane, aga leppisin sellega, et saan paki esmaspäeval (vahele jäi 3 päeva, sest 1. mai on ju riiklik püha). Kordasin teenindajale üle terve aadressi, rõhutasin veel korrusenumbrit ja ka uksekella numbrit. Tundus, et kõik sai kirja.

Järgmisel pakipäeval ei muretsenud ma eriti. Mis saaks valesti minna, kui olen üle täpsustanud kõik puuduvad ja äärmiselt vajalikud detailid oma aadressi juures. Lisaks telefonis öeldule kirjutasin laupäeva õhtul ka igaks juhuks DPD Hungary Facebooki, et ka sealt see aadress üle vaadataks. Kirjapildis on ju ikka lihtsam aru saada ja ka sealt kinnitati, et tõesti on nüüd aadress õige ja olemas. Mulle tundus, et asi on korras. 

Mida ma aga ka esmaspäeval ei saanud, oli see pakk. Iseteeninduses jälle täpsustuseks juures, et aadressi ei leitud või on see vigane. Ma karjatasin nii, et Mia hakkas nutma ja Silver jooksis kodukontorist kohale. Ma tundsin kuidas ma üleni värisen ja silme eest hakkab mustaks minema. Ma olin maruvihane. Vaheldumisi vihastasin ja selgitasin Silverile olukorda ja kussutasin Miat ning vabandasin, et teda ehmatasin. Ma ei mõista siiani, kuidas see võimalik on, et olin juba viis korda oma aadressi täpsustanud ja mulle kinnitati, et kõik on korras ja toimib, aga see kuradi aadress on ikka veel vale. 

Helistasin klienditeenindusse ja lasin oma aadressi uuesti õigeks muuta. Midagi jäi ikka kripeldama ja kirjutasin veelkord ka Facebooki. Ka sealt kinnitati, et kõik õige ja pakk tuleb järgmisel päeval. Õhtul sain veel mingilt DPD töötajalt meili, et ma veelkord oma aadressi täpsustaksin. Ma hakkasin kõva häälega naerma, see olukord oli juba tragikoomiliseks muutunud. 

Järgmise päeva hommikul saingi ma e-maili teatega, et pakk tuleb käesoleval päeval, AGA AADRESS OLI IKKA VALE. Ma reaalselt plahvatasin, sundisin end küll rahulikuks, aga põlesin seesmiselt ja istusin jälle 18 minutit kõneoote järjekorras, et oma aadressi täpsuastada. Teenindaja kinnitas, et aadress ON süsteemis õige, aga kui ma üle küsisin, et kas ta on kindel, et ka kulleril ikka õige info on, vastas ta, et ta ei tea. Ma palusin välja uurida ja mulle tagasi helistada. Ta ei helistanud mulle tagasi. Pooleteist tunni pärast olin ma JÄLLE DPD klientitoe kõneoote järjekorrast, aga vähemalt kinnitas teenindaja mulle, et ka kulleril on ka õige aadress. 

Kindluse mõttes läksime Miaga maja ette meilis märgitud ajavahemikul ootama, sest kartsin, et äkki keegi ei leia muidu jälle ust või korrust või kass teab mida üles. Kella 17 ajal saime me oma murelapse lõpuks kätte. Ma maksin selle vigase kohaletoimetamise eest delivery expertidele €49. Valus on sellest isegi mõelda.

Tegin DPD Hungarysse ka ametliku kaebuse, sest ma tunnen, et minuga ei ole õigesti käitutud ja ma ei saanud teenust, mille eest maksin. Kuigi jah, rahaline kahju võrreldes moraalse kahjuga, mis see lugu minus tekitas, on tühine. Seda aga kahjuks korvata ei ole võimalik. 

Mitte ealeski ei kasuta ma enam DPD teenuseid ja ei soovita neid ka mitte kellelgi teisele. Minu usaldus selle firma vastu on täielikult hävinud. Mu aadress oli õige, kulleril oli mu number, mu nimi on õues ukse kõrval, aga oma pakki ma ei saanud. 

Kui sul on minu loole mõni positiivne lugu vastuseks kirjutada, siis loen tõõmuga. Äkki veab minul lihtsalt nende asjadega halvasti ja ma pean veits oma karmat puhastada laskma. 

Ok, nali oli. Mu karmal pole häda midagi. 

Hahha, nii pikk postitus sai, loodan, et keegi ikka lõpuni ka luges.

Ole musi!

Otsingu tulemused

Veebiotsingu tulemuse♡

Minu nägu, kui ma juba kaheksandat korda DPD klienditeeninduses oma aadressi täpsustasin.
Minu nägu, kui ma juba kaheksandat korda DPD klienditeeninduses oma aadressi täpsustasin.
             

Comments

  1. Ma mõistan täiega Su ängi! Elasin kaks aastat Brüsselis ja mul ei olnud kunagi ühegi pakiga probleeme ning nüüd Prantsusmaal Ile-de-Frances elades ei luba ma endale ühtegi pakki saata ilma jälgimiskoodita. Sest ilma nendeta ma lihtsalt ei saaks pakke kätte. Viimasel pakil oli pandud kullerfirma poolt seletuseks, et klient helistas ja palus paki turvalisse kohta jätta, sest teda pole kodus. Kui seda lugesin siis pidin pikali kukkuma. Mis mõttes? Ja postkasti nad teadet ka KUNAGI ei jäta, et on käinud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii hull ikka. Mäletan, kuidas ma Omniva peale mõnikord vihastasin, kui kapikood jupsis vms. Appi, nüüd naeraks, kui mul sellised mured oleks, mis ma telefoni teel 10 minutiga lahendatud saaks. :D

      Delete
    2. Jaa :D Tuleb tõdeda, et Eestis on enamus asjad ikka väga lihtsad ja kiired

      Delete

Post a Comment