Vikerraadiost ja sellest, miks on tervslik juua päevas kolm tassi kohvi

Kas sa kuulad Vikerraadiot?

Hmm... vist mitte. 

Aga tere, mina olen üks see enneaegne vanake, kes armastab, et Vikerraadios on valitsuse pressikad, vahelduv ja rahulik muusika, adekvaatsed intervjuud adekvaatsete inimestega, saated päevakajalistel teemadel ja kuuldemängud. Kuuldemänge armastan ma väga! 

Ma mäletan lapsepõlvest, kui me õega suviti Valgas vanaema ja vanaisa juures olime, siis mängis vanaisal alati õhtuti Vikerraadio. Just siis, kui meie õhtust sõime ja piparmündi teed jõime algas õhtujutt ja ma jäin mõnikord laua ääres nii mõttesse, et vanaema küsis mu käes, et kas mul on kõik ikka korras.

Hahhha, ja siis tuleb vanaemaga seoses veel ka see meelde, et ma armastasin lapsena hästi palju vett juua ja vanaema ütles alati, et ma olen ikka väga kummaline laps. Tema muudkui pakub mulle piima ja limonaadi, aga mina tahan ikka toda tavalist kaevuvett. Jah, tänaseni olen sama kummaline, mu lemmikjook on puhas vesi. 

Ja õnnesoovid eakatele on ka Vikerraadios! 

Omaii, kuidas ma armastan neid õnnesoove kuulata! Tead, ma tahaks nutta, kui tuleb näiteks selline õnnesoov: "Südamlikud õnnesoovid sõbranna Ilmele üheksakümne viiendal sünnipäeval! Soovivad: Roo tänav 2 maja lapsed." Appi, see tähendab ju seda, et mingid inimesed on ju peaaegu 100 aastat sõbrad olnud! See võtab minusugusel pehmol silmast vee välja ja ma hakkan kohe selle peale mõtlema, et ma nii väga tahaks oma esimese sõbranna Reelikaga ka kunagi Vikerraadios üksteisele õnne soovida. Lähemale 27 aastat on ju meilgi juba sõbrad oldud. 

Vikerraadio juures köidab mind ka see, et seal on vähe reklaami ja mõnusad saatejuhid, kes ei ole püüdlikult naljakad või vaimukad võid eputavad. Nad on lihtsalt normaalsed inimesed, kes räägivad normaalset juttu ja küsivad normaalseid küsimusi. 

Ehk siis, nagu tavaliselt, kuulasin ma ka eile hommikul Vikerraadiot ja eilse Vikerhommiku teadusuudis oli selline, et kohvi tarbivatel inimestel on vähem rasva. 

Ei usu? No kuula siit ise. 

Ma jooksin kohe Silverile ütlema, et näe kohvi joomine ON tervislik. Ma teadsin, et kolm kuni neli tassi kohvi päevas ei tee mulle midagi paha. Silver nimelt arvab, et ma joon liiga palju kohvi ja et see on mulle kahjulik. 

Aga nätaki. Kasulik on hoopis, sest kohv aitab vööümbermõõtu väiksemana hoida ja liiga suur vööümbermõõt võib ju olla lausa eluohtlik. 

Jep, üle 88 cm naisterahva vöökohal on juba väga halb.

Cheers, mu õed!




Comments

  1. Kallis Marike! See on üks parimaid postitusi viimasel ajal! Emme

    ReplyDelete
  2. Raadiot pole juba ammu kuulanud. Aga Vikerraadioga meenuvad alati nii armsad mälestused lapsepõlvest ja vanaemast. Äkki peakski vahelduseks kuulama. Eriti just kuuldemänge, need olid alati nii toredad..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa! Mul sama ja kuna ma koguaeg kodus ja lõpuks läks Spotifyst muusika panemine kuidagi üksluiseks, siis otsustasin raadiole võimaluse anda ja nüüd juba väga pikalt kuulan. Hea taust, aga vahepeal paneb ka kõrvu kikitama.

      Delete

Post a Comment