Herbazen ja #zeninsideout ja mina selle keskel


Kui Herbazen looja Mai-Liis Kivistiku kiri mu postkasti potsatas, siis esimese asjana tekitas minus huvi just see nimi -  herba + zen = kindlasti midagi minule. 

Aga mis see siis täpselt on?

"Herbazen on jooga ja fütoteraapia sümbioos, kus põimuvad omavahel Eesti väetaimed, tervislik toitumine ja kehasõbralik liikumine. Brändi loomisel on keskendutud holistilisele taimetarkusele, mis lähtub inimesest ja loodusest kui tervikust, kus keha, hing ja meel on omavahel seotud ning mõjutatud keskkonnas toimuvast." 
                                                                                         - Herbazen.ee 

Mulle on juba väga pikalt pakkunud huvi Eestimaised väetaimed. Paar aastat tagasi küsisin vanaemalt endale Eesti ravimtaimede raamatu, mida ka sirvida jõudsin, aga reaalselt lugemiseni ega ka taimede korjamiseni ma ei jõudnudki. Eluperiood nimega "Budapest" tuli vahele. Raamat on mul kenasti ära pakitud asjade hulgas, mis ootavad meie tagasi koju kolimist. 

Ja zen, noh, ma ju ikka üsna zen tegelane ja igapäevaselt püüdlen ka selle poole, et endas seda rahu ja head tunnet hoida. Tead ju küll, enamasti õnnestub, mõnikord mitte. Selleks, et end reel hoida teen teadlikult hetkes olemise harjutusi, need on mulle eriti vajalikud just nüüd, Eestis olles. Siin kipub elu nii kiiresti tormama, et ma ei suuda kuskil hetkele keskenduda, kõikjal olemine on justkui uute asjade ja tegevuste planeerimine. Siis mõtlengi ma: "Mari, see on sinu kohv, see on sinu hetk. Istu ja naudi seda. Lihtsalt naudi ja tunneta iga lonksu, iga sooja tunnet, iga maitset ja mõtet, mille see kohv sinus tekitab." Usu, see aitab sind ka. Ükskõik millega või kus... 

Tõesti, kogu see #zeninsideout kupatus kõnetas mind väga!
         
Ma sain endale proovimiseks kolm Herbazen toodet - Happik näo- ja huulesalvi, Curetik nahasalvi ja Female Force kehakoorija. Näo- ja huulesalvi ning kehakoorijat kasutan ise, kehasalvi proovisin Mia peal ja nüüd andsin selle proovimiseks ka oma õemehele, kellel on psoriaas.
                                           
Nahasalv - esialgu hakkasin seda Mia kätel väga väikestes kogustes kasutama, sest kuulsin oma armsa Käroliisi käest, kes õpib lastearstiks, et paljudel lastel teevad looduslikud tooted naha veel hullemaks. Näiteks ei sobi mõnele selles salvis sisalduv taruvaik. 

Õnneks Mia nahal saan seda ikkagi vabalt kasutada, mingit ägenemist ei tekkinud ja see hooldab karedaid kohti väga efektiivselt. Päris ära ta Mia nahamuresid ei võta, aga ma tegelikult olengi juba üsna veendunud, et Mial tekib nahale reaktsioon toitumisest. Ja keskkond lihtsalt mõjutab seda, kas tekib äge sügelus või lihtsalt väike kihelus. Pidevalt mõtlen, et peaksin hakkama toidupäevikut pidama... Budapestis hakkan kindlasti.

Ja et sellele salvile ikka ka suurem pähkel ka anda, siis andsingi selle kasutamiseks psoriaasiga õemehele. Pärast nädalast kasutust ütles ta, et valge kiht psoriaasi peal on hakanud taanduma ja nahk on tõesti pehmem. Kuna tal on psoriaas tõesti hull, siis on see juba üsna suur edasiminek. Ta kasutab seda salvi edasi ja loodetavasti aitab see ta naha olukorda veel kordades paremaks muuta.

Näo- ja huulesalv - esialgu kasutasin ainult õhtuse näokreemina, sest ta on üsna tummine, aga üsna sujuvalt hakkas see ka hommikuti näkku minema. Hästi mõnus ja sügavniisutav kreemi asendaja, silmas on vaja ainult pidada, et enne meigi näole kandmist peab salvile imendumiseks natuke aega andma. Muidu võib meigipõhi ebaühtlane jääda. 

Kehakoorija - jätab naha väga-väga pehmeks, pärast kreemitada ei ole vaja. Mõnusa magus-hapuka ürdi lõhnaga. Hästi hea tekstuuriga ja vannis protseduure tehes tekkis igatsus sauna järele. Mulle tundub, et just saunas hakkab selle koorija maagija täielikult tööle... Mine tea, äkki õnnestub mul kuskil lähiajal ka sauna saada ja seegi järele proovida. 

Lisaks kosmeetikale on Herbazen.eu lehel olemas ka joogatunnid, taimetõlvikud ja tšakradieet. Viimane köitis mu tähelepanu sedavõrd, et ma kohe ise küsisin, kas võiksin millalgi tulevikus ka seda testida. Hahhha, hea elu mul ikka eks?! 

Aga jah, ükskõik kui herba ja zen ma juba olen, siis tunnen, et sellised uued ja vägised avastused annavad mulle nii palju juurde. Kui tšakradieedi olen ära teinud, siis panen ka need elamused kindlasti siia kirja. 

Seniks aga ole musi ja uuri ka taimetarkust ja tee joogat. Elu läheb kohe natuke lihtsamaks ja ilusamaks. 

Algaja taimetark Mari on rääkinud. ✿




Comments