Oma stiili ei leia ma üles ja jälle see kapselgarderoob

Täna oli täpselt selline päev, et kõik oleks pidanud olema super ja veel parem, aga millegipärast on mul tuju kuidagi eriti imelik. Ei ole nagu paha, hea ka ei ole. Selline emotsioonitu on olla. 

Sellises olekus olles on üks asi, mis mul alati tuju paremaks teeb asjade sorteerimine. Ja ära viskamine ja ümber organiseerimine. Tubasid meil kuidagi eriti ümber korraldada ei anna ja sellepärast asusin ma jälle oma riideid sorteerima. Ära viskama (loe: tolmulapiks võtma) ja kappide sisu ümber organiseerima.

Lugesin endale jälle kasutamiseks 33 riideeset. Lisaks paar plätusid, ketsid, seljakott ning käekott. Ja muidugi ehted. Viimaseid on mul küll siin nüüd juba tunduvalt vähem, kui viimati, sest suve alguses viisin üsna palju asju Eestisse ära. Kokku on mu ehtekarbis hetkel 21 asja, sh abielu- ja kihlasõrmus.

Kellele kapselgarderoob täiesti uus teema on, siis selle point on selles, et inimese kapis oleks kokku 33 asja, mis omavahel hästi kombineeritavad ja koos kantavad. Tegelikult peaksid olema sisse arvestatud ka ehted ning jalanõud, aga nagu kõigega, teen ma ka siin omad reeglid. Ühte valikut asjadest peaks kasutama minimaalselt kolm kuud ja siis võib juba asjad jälle üle vaadata ja näiteks hooajaliselt vahetada. Asjad, mis on hooajalised, või mida sa oma kolmekümne kolme hulka ei vali, samas aga ka välja visata ei taha, on vaja silma alt ära panna.

Eelmise kapselgarderoobi valimisega võrreldes oli mul täna tunduvalt lihtsam otsuseid langetada. Kindlasti sellepärast, et mu kapis on juba tänu eelmistele sorteerimistele üsna selgelt ainult asjad, mida ma rohkemal või vähemal määral kannan. Miski ei seisa lihtsalt. Jah, neid oli seal rohkem kui 33, aga siiski palju vähem kui varasemalt. 

Ainult 8 asja oli mul seekord vaja välja võtta. 

Lisaks on kindlasti abiks ka kogemus eelmisest korrast. Ma tean, et mõistlik on hoida kapis asju, mis võimalikult paljude muude asjadega päriselt kantavad on. Igaks-juhuks või siis-kui-ma-5kg-kergem-olen riideid ei ole ühele endast lugupidavale naisele minu arvates üldse vaja. 

Kõik minema ja enesetunne paraneb tunduvalt!

Ühesõnaga, mu paha tuju ravi toimis täiesti ja tõmbasin end jälle nii sellesse riiete teemasse ära. Suve jooksul saadud/ostetud riietest ja nende tootjamaadest ma eraldi postitust tegema ei hakka, sest sain neid ema ja õe ja tädi käest päris palju, Budapesti kaasa võtsin mõned ja palju viisin enda asju siit minema ka. 

Mingil hetkel tahaksin üle vaadata jälle, et kui suur osa mu kapi sisust on teiselt ringilt ja kas võrreldes mai lõpuga on mu kapis vähem Aasias ja Aafrikas õmmeldud asju. Maikuu postitus on siin. Ka teisi minu kapselgarderoobi teemalisi postitusi saad lugeda, kui valid mu blogi esilehel olles SILDID - #kapselgarderoob.

Ma tahaksin nii, et mul oleks kõik hästi lihtsad riided. Ja nende juurde vägevad ja silmapaistvad aksessuaarid ja jalanõud. Tahaksin nii, et KÕIK riided, mis mu kapis on, on mugavad ja sellised, mida tõesti palju kannan. Noh, ja siis need paar kleiti või asja võivad ikka ka olla, mis on lihtsalt ilusad ja mille panen selga siis, kui tahaks eriti ekstra olla. 

Aga ainult paar sellist asja võib olla. 

Ma olen tihti selline, et mõtlen peas asjad läbi ja tahan olla minimalistlik ning naudin seda. Ma tahan kanda/osta riideid, mis on kenad, lihtsad ja hästi istuvad. Aga siis lähen ma Humana Vintage-sse ja näen seal mingit rombide ja lilledega pikki seelikuid või siidpluuse ja tunnen, et mul on neid niiiiiii väga vaja. Minimalism ja lihtsus saab unustatud, ja maksimalist Mari on välja ilmunud. Noh, tihti ikka saan endale piduri peale ka, ja tõesti, mõnikord ju võib, ja mõnikord ongi vaja osta asju, mis lihtsalt mingil müstilisel kombel meeldivad. AGA. Mul on neid ema juures kottide viisi. Nüüd talvel hakkangi neid läbi vaatama ja müüki panema ja ära annetama. 

Nüüd katsun ma oma lihtsalt joont pingsalt silmas pidada. Näiteks panin ma ükskord endale märksõnad kirja, millest tahan asjade valikul lähtuda.

Minu märksõnade nimekiri: minimalistlik, naturaalne, mugav, must, hall, valge, sirge lõikeline, huvitava lõikeline, pits, teksa, puhtus, triibuline, täpiline, kvaliteetne, made in Estonia, taaskasutatud, kombineeritav.

Vot, ikka veel paremaid valikuid meile kõigile! 

Comments