Salt of The Earth - julmusevabad deodorandid, erinevad võimalused, täitepakendid ja lille- või kurgilõhn kaenla all


Deodorant. 

Ma olen juba päris pikalt üritanud kasutada võimalikult nahasõbralikke ja ka loodussäästlikke deodorante. Olen proovinud kreeme ja pulkasid, erinevaid pakendeid ja lõhnasid... Mõned on meeldinud, mõned on vähem meeldinud ja on olnud ka neid, mis mulle kohe üldse sobinud ei ole. 

Suve alguses sain ma Mediron.ee saadetud pakist neli Salt of the Earth deodoranti - lõhnatu, lavendli-vanilje, meloni-kurgi ja pojengi lõhnalise. Olin mõnel Instagrammeril neid pudelikesi näinud ja üks mu lemmikutest @kristeljahendrik soovitas neid ka väga siiralt ja soojalt. 

Ütleme siis nii, et me olin väga rõõmus ja õnnelik, et need ka endale katsetamiseks sain, sest olin juba ette ära mõjutatud ja neist väga huvitatud.

Kiirelt käisin kõik koostisosad ka Ewg.org/skindeep lehel üle ja veendusin, et tegemist on täiesti okei koostisega asjadega. Kui ma õigesti aru saan, siis nende deodorantite sees on asendatud muidu higistamist pärssiv (ja poore ummistav) alumiiniumi sool naturaalse ja kehale ohutu soolaga. 


Mina olen hetkel juba üsna pikalt jõudnud kasutada lavendli-vanilje rulldeodoranti ja pihustatavat kurgi-meloni lõhnalist deodoranti. Mõlemad toimivad võrdselt hästi. Ka lõhnad meeldivad mulle väga - kurgi-meloni oma on tõeliselt värske, mu lemmik ja lavendlikas selline magusapoolne ja tummisem. Ka hea.

Hoolimata sellest, et kurgika lõhn mulle rohkem meeldib ja nad võrdselt hästi toimivad, eelistan mina neist kahest siiski rullikulga deodorante. Ei tea kas harjumusest või millest, natuke tundub pihustatava doseerimine keeruline... üks sussakas oleks nagu vähe, aga kolm juba palju ja kahte ei oska mitte lasta. Hahha, vist on viga ikka minus, mitte selle deodorandi pealekandmise viisis. Pihustatava deo kasuks räägib muidugi väga ka see, et seda on võimalik täitepakendis poole liitri kaupa juurde osta. 

Pean ikka vist seda spreitamist paremini harjutama!

Higistamist nad päris ära ei blokeeri, aga natuke minu arvates vähendavad küll. Higi haisu, ega mingeid ebameeldivaid lõhnasid kehale ei teki. Ka valgeid rante ei jää riietele, aga neid ei jäta vist enam ükski tänapäevane ja veidigi konkurentsivõimeline deodorant. Või vähemalt ei ole mina küll viimasel ajal ühegi määriva isendi otsa sattunud. Ehk olen ma lihtsalt lucky, ei tea. 

Äge on veel see, et Salt of the Earth deodorante on võimalik osta kolmes erinevas mõõdus - pihustatavad on pisikestes (50ml) või suurtes (100ml) pudelites ja rulldeodotandid keskmistes (75ml) pudelikestes. Noh, ja siis see 500ml täitepakend ka veel.

Kindlasti on Salt of the Earth deodorandid parim lahendus neile, kes peavad näppudega peale kantavaid kreemdeodorante või kristalldeodorante natuke liiga ekstreemseteks, aga soovivad siiski teha julmusevaba ja vegan valiku ning seejuures saada ka väga tõhusa ja kauakestva deodorandi. 

Sina ka, go cruelty-free! Hihii, kui sa juba ei ole muidugi.






Comments