Sisseostud kodu jaoks ja koju sisseelamine

Nädal on nagu niuhti läinud ja ka teine koroonatest on meil tehtud. Ehk oleme homsest vabad inimesed ja saame minna mu ema juurde kogu oma kolale järele. Ja mõnele potilillele. Heh, ja siis veel Haapsallu ka osadele asjadele järele... Ühesõnaga veel üks suurem asjade sorteerimine ja väljapraakimine ootab meid ees.

Hehee, aga uusi asju oleme me ka juba päris palju osta jõudnud. Olgem ausad, kui ei oleks võimalust internetis ostelda, siis oleks meie nädal läinud tunduvalt venivamalt ja ebahuvitavamalt. Nimelt saime me selle nädala jooksul ära osta päris palju asju, millest juba pikalt unistasime.

Kõik need ostud on olnud kaalutletud ja tõesti mitmeid kuid plaanitud.

1. Robottolmuimeja - kõige kallim ja kõige enam meie perre oodatud ost. Me panime talle nimeks Yobot. Yobot sellepärast, et Mia ei oska öelda R tähte ja ta ütleb selle asemel j, aga et Google Home ka sellest nimest aru saaks, siis asendasime meie j tähe y-iga. Ostsime endale valge Xiaomi Roborock S6-e ja tänase päeva seisuga oleme ikka väga õnnelikud robotiomanikud. Kokku tegi meie kallis Yobot täna kaks tiiru ja tõmbas mõlemal korral oma paagi ikka korralikult tolmu täis. Uskumatu, kui palju seda tolmu meie kodudes on...

2. Biojäätmete ämber - prügi sorteerimine on mulle väga oluline ja eelnevalt olen ma sättinud endale karbikesi ja ämbrikesi prügikasti juurde, kuhu sisse olen hakanud biojäätmeid koguma. Alati on see olnud kuidagi ebameeldiv mökerdamine ja siis nägin suvel meie sõpradel seda rohelist Biobag ämbrit, ning tundsin kohe, et mul on ka seda vaja. Noh, ja siis ootasin ja ootasin ja kui tulin Eestisse, siis ostsin endale selle kaua igatsetud ämbrikese ära. Olen väga rahul, teise päeva õhtuks on ämber pool täis, aga mingit haisu ei ole. Mainin igaks juhuks ka ära, et meie perel ei teki liha- ja kalajäätmeid, nendega hakkab ämbrike kindlasti kiiremini "lõhnama".

3. Voodid - uus voodi meile Silveriga ja uus voodi (mis asub teises toas) Miale. Mõlemad ostsime Ikeast ja hetkel, ühe öö kogemusega, oleme oma vooditega väga rahul. Mia magas kella neljani rahulikult oma toas, oma voodis ja ma arvan, et see on päris ilus algus. 

4. Hiigelsuur padi mulle - jaa, mõõtmetega 100 x 70! Ma nägin sellist hiiglast esimest korda Szentendres, korteris, kus me ööbisime ja hakkasin kohe endale ka sellist tahtma. Otsisin Ikeast ja Jyskist, aga leidsin ta hoopis Hemtexist. Hahha, padi ise ei olnudki väga kallis, aga padjapüür oli küll.

5. Mulliveemasin - ma armastan väga mullivett, aga tihti jätsin selle ostmata just sellepärast, et vesi tuleb pudelis, mis on plastikust. Mu ellu tekib niigi palju plastikut ja see oli ideaalne koht, kus seda mitte endale veel juurde osta. Eestis on pakendisüsteem muidugi parem ja võib täitsa vabalt endale pudelikese vett lubada, kui pärast taara kenasti ringlusesse tagasi saata. Aga tõesti, veel paremini meeldib meie perele mõte, et mullivett enam üldse ostma ei pea. Mullimasin ♡.

6. Raamatud - ojee, täna sain just oma esimese Varraku tellimuse kätte ja plaanis on veel nii mõnigi hea raamat koju osta. Miale ja endale ka, me igatsesime raamatuid väga ja nüüd leiame neist parimatele ka koha enda kodus. 

Me loome minimalistlikku, aga samas sellist boho-naturaal-industriaal ja natuke ka skandinaavia stiilis kodu. Hahha, korralik segasumasuvila võiks öelda, eks?! 

Enamiku suuri asju (voodid, riidekapid, kummutid) tellisime me Ikeast, sest hind ja sest valik. Ja tõesti ka stiil, mis meile meeldib. Päris Ikea showroomi samas ka teha ei tahaks ja sellepärast vaatame sekka veel ka vintage ja taaskasutatud asju.

Ja veel on meile selle kodu juures hästi oluline see, et võimalusel valime kõigi asjade plastivabad alternatiivid. Näiteks on meil juba Elamise Kergusest ostetud wc hari, nuustikud ja pesuharjad. Köögis kasutan samast poest ostetud tahket nõudepesuseepi ja kookoskiust nuustikut. Metallist pesukaussi või väikest vanni meil veel ei ole, aga juba nägin, et K-rautas on vannike täitsa olemas. Ka prügikühvel ja hari on juba tellitud. Ühesõnaga tahan ma vältida neid plastist käkke, mille me kõik tavaliselt pikemalt mõtlemata endale koju ostame...

Et jah, meil läheb hoolimata karantiinist ja halvast ilmast väga hästi. Me oleme oma koju hästi sisseelanud ja me sisustame seda südamega, samal ajal nautides täiega siin elamist.



Comments