Me käisime Tallinna esimeses pakendivabas poes - Ilmapoes


Täna hommikul, siis kui niisama kodus rullisime, tuli mul pähe mõte, et võiks Tallinna esimest pakendivaba poodi külastada. Silveril ja Mial ka paremaid plaane ei olnud, niiet suundusime Ilmapoodi.

Olles eelnevalt "Jäätmeteta Kodu" raamatut lugenud tean ma, et pakendivaba poodlemise võti on ettevalmistuses. 

Minu kodune ettevalmistus: 
  • Võtsin lahti poenimekirja ja Ilmapoe e-poe, et saada aimu, mida me võiksime vajaminevatest asjadest sealt saada.
  • Panin kotti vajalikud anumad ja kotid ning lisaks mõne igaksjuhuks.
Näiteks võtsin ma kaasa tühja Santa Maria maitseainete topsi, tühja hambatabletide topsi, suletava kaanega purgi, 4 riidest puuviljakotti, leiva/saia jaoks väikse padjapüüri. 

Jep, nii lihtne see ongi, ja kindlasti ei ole selleks vaja raamatut läbi lugeda. Hahhha, kuigi jah, seda raamatut soovitan ma ikka lugeda. Kohale jõudes sain teada, et Ilmapoes on olemas pakendipank ja kui sul jääb mõni anum puudu, siis saad sealt endale mõne võtta. Ost tegemata kindlasti ei jää.

Meie ostsime:
  • kohviube (Kokomo, El Salvador, hele röst)
  • Mulieres nõudepesumasina tablette
  • Kikerherneid (kuivatatud)
  • Hambapesutablette (Kerale)
Järgmiseks korraks on hea teada, et sealt saab ikka kõikvõimalikke kuivaineid, alates popcornist ja lõpetades riisi ning chia seemnetega. Ka väga korralik valik on kodupuhastusvahendeid ja kosmeetikat. Lisaks on müügil värske sai ja erinevaid maiustusi. 

Kui koju tulime, siis tegin kohe kõik anumad ja kotid tühjaks, ning jätsin need riidest poekotti, et järgmisel korral oleks lihtsam neid leida.

Vot, ja ega ma ei tahagi siin muud pikemalt pajatada. Lihtsalt mine ka ja tee mõni ost, kasvõi väike. See pood on natuke kallim (sest pisike pood) kui suured kaubandusketid ja väga hinnatundlikule perele see tõenäoliselt ei sobi, aga ka läbi jalutamine ning kasvõi väga väike ost tagavad selle, et see poeke jääb veel kauaks püsima ja ehk tekib isegi sarnaseid poode veel juurde... 

Huh, ja veel tahan ma kiita selle poe teenindust! Nii sõbralik ja mõnus. Kõike selgitati ja igale küsimusele sain vastuse! 

Soo tänaval asuv Ilmapood on nii armas, sõbralik ja külalislahke!

Rõõm! ✧・゚

Minu üks lemmikumaid, Stojo kohvitops (€15.95)

Ja Tilk!

Ma isegi ei teadnud, et Mulieresel küünlad ka on...

Tänaseks olid leiva-saia read juba väga hõredad. Seda on rõõm näha! 

Väga korralik valik kuivaineid!

Ja seemneid ning maitseaineid.


 

Comments

  1. Need kommid seal on väga mõistliku hinnaga. Me käime preiliga igal reedel peale lasteaeda sellest poest läbi. Jääb meie koduteele. Need marmelaadilaadsed tooted, mis on erinevate marjade-puuviljade mahladest (astelpaju jne...seal oli vist isegi kuusevõrsetega midagi), neid müüakse sedaviisi, et sa võid põhimõtteliselt ka ühe kommi võtta :) Marmelaadilaadsetel on sama kilohind, nii et mul viiene preili teeb seal igal reedel oma motoorikaharjutuse ära, võttes ise väikese kulbikesega või tangidega klaaspurkidest komme, mina hoian paberkotti ja sätin seda niiviisi, et komm kukuks ikka kotti, mitte põrandale. Paberkotitäie komme saab üsna mõistliku hinnaga. Meie preili lemmikkommid. Praegu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo, nii lahe seda kuulda! Peame ka järgmisel korral komme proovima! Kuusevõrsega tundub nii huvitav, ma lapsena näksisin neid pidevalt :D

      Delete

Post a Comment