Kira versus Dr.Martens - minu kogemus ja arvamus

Minu eilne Instagrami postitus sai päris palju vastukaja. Martensite kohta üldiselt, aga ka selle kohta, et kummad saapad mulle siis ikkagi rohkem meeldivad, kas Martensid või Kirad. Vot, kuidas siis päriselt lugu on?

Õige vastus on, et mulle meeldivad mõlemad väga. Mõlemal on omad plussid, miinuseid vähe.

Dr. Martensid - Mina ostsin oma saapad Budapestis asuvast Dr. Martensi esindusest. Läksin neid jalga proovima, sest olin eelnevalt väga suure uurimistöö ära teinud, ja nii suuruste kui ka mugavuse osas väga segaduses. Selgus see, et neid saapaid on kahte erinevat tüüpi - ühed, mis on jäigemast nahast, ja teised, mis ka mul on, pehmemast nahast. Proovisin saalis mõlemaid jalga ja otsustasin pehmemate kasuks, sest juba saalis jalutades olid need jalas väga head. Aga ka teised ei olnud halvad. Lisaks sain ma oma uurimistöö tulemusel teada, et pooltel inimestel on Martensid täpselt sama suured, kui kõik teised jalatsid ja teisel poolel, kelle hulka ka mina kuulun, kaks numbrit suuremad. Minu Martensid on number 41, tavaliselt kannan ma number 39 jalanõusid.

See oli lugu nende valimisega. Kandes on nad tõesti väga mugavad ja jalas minu arvates väga kenad, coolid ning stiilsed. Ja ei ole libedad, on talveks piisavalt paksud. Ka kelgutamas ja metsas matkamas olen nendega nüüd lumega käinud ja hoiavad kenasti jalad soojas. 

Dr. Martensi saabaste ainus miinus on see, et neil ei seisa paelad väga hästi kinni, ma peaksin vist mingid uued vaatama. Mul on hetkel originaalpaelad ja no ikka tihti libisevad lahti, eriti, kui ei ole püüdlikult ja teadlikult kinni seotud. Teised Martensite omanikud võivad sõna võtta, et kas neil on ka nii... Esialgu oli veits tüütu neid ka jalga panna ja jalast ära võtta, sest olin lukuga saabastega väga ära harjunud. Aga see oli lühiajaliselt ja harjutamise asi, nüüd olen selles juba üsna vilunud. Ja muidugi, nagu kõiki nahast saapaid, peab neid hästi hooldama - niiskuskaitsega töötlema, harjama ja viksima. Ja vihmaga ma neid ikka jalga panna ei raatsi... spreitan küll, aga päris lausvihm ei tee nahksaapale ju head. 

Kirad- Kira saapad jõudsid minuni paar kuud Martensitest hiljem ja koostööna. Ütlen ausalt, et kui ma oleksin teadnud, et selle pakkumise saan, ei oleks ma Martenseid ostnud ja tõenäoliselt ka ei igatseks nende järele eriti. 

Kira saapad on naiselikumad, aga samas lähevad hästi kokku igasuguse riietusega. Neid on mega mugav hooldada, lihtsalt vee ja seebiga jooksva vee all. Neid on Martensitest lihtsam jalga panna, nad on tunduvalt kergemad ja paelad seisavad ideaalselt kinni. Tänu oma veekindlusele on nad Eesti kliimasse ikka max mugavad saapad, hetkel lumega panen ma villased sokid sisse ja super. Pole külm, ei ole libe.

Vot. Mõlemad saapad, nii Dr. Martensid, kui ka Kirad, on väga mugavad ja ilusad ja ei ole mulle mitte kunagi ühtegi villi teinud või kuskilt hõõrunud. Soovitan neid kahe käega ja mina tunnen, et olen endale väga-väga pikaks ajaks head saapad saanud, mis pakuvad üksteisest piisavalt vaheldust, aga samas erinevad üksteisest päris palju ning täiendavad teineteist. 



Comments

  1. Ma olen umbes 8 kuu jagu hiljaks jäänud, muidu sellise jutu peale jookseks kohe Kirasid vaatama :D kahjuks kevadise lockdowniga ja suvel käisin igal pool (=kodus ja aias) paljajalu ja siis, kahetsusväärselt, sattusid mu teele paljajalutennised. Sõrm kuradile antud. Läks muidugi terve käsi ja jalg takkapihta. Nüüd ma olen nii harjunud ja armunud oma barefootidesse, et normaalseid kingi-saapid vaatan nagu... mina? Oma lallud? Sinna sisse? Kuidas nendega üldse kõnnitakse!?
    Aga nagu ikka - sobivad sulle fantastiliselt! 🥰

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, ma olen ka neid paljajalujalavarje nillimas käinud.... noo veel ei ole ostnud/proovinud, aga kuna mõte juba peas, siis vist kevadeks ühed rihmikud tahaksin tellida... no samas vaatan ka neid Toku sandaale. No näis, kas julgen neid paljajalusid proovida, vb ka nii head, et pärast muud ei taha ja siis Kirad ja Martensid maha visatud raha :D

      Delete
    2. Mul plätud on tavalised Teva Universalid, ei vahetaks neid millegi vastu! 💛🧡❤️
      Aga need paljajalad ... mul said eelmised tennised otsa ja talvesaapad olid läbi ja töökingad ka viimase piiri peal - nagunii oleks pidanud uued ostma ja alede aeg, nii et ei läinudki NII kalliks, kui võiks tunduda.
      Kahjuks Martensid ja need teised peavad vist ilgelt kaua vastu, aga sedasi jooksvalt välja vahetada on hea.

      Delete
    3. Ma kuulnud Teva kohta ka head jaa. Mul endal Birkenstockid sellised plätumad asjad, aga vaatasin neid paljalusid, et oleks nagu rohkem lahtine suveking. Mhmh, jaa hea on nii jooksvalt vahetada, aga ma tegelt oma nende oma mõlemate saabastega väga rahul ja ei tahagi neid veel paar kuni viis aastat kindlasti mitte millegi vastu vahetada. Ja kui ka peaks, siis saab neid järelturule saata ja siis edasi mõelda. Hea on lihtsalt tulevikumõttes arutada ja mõelda. :)

      Delete

Post a Comment