Minu kapselgarderoobi esimene baasese - komplekt t-särgist ja teksapükstest

See on üks postituste seeria, mida olen hästi kaua planeerinud. Esialgu plaanisin teha ühe hääääääästi pika postituse. Kuna aga sõnaline osa selles on suht easy peasy, aga pildiosa vääääga mahukas, siis otsustasin, et jagan selle postituse hoopis osadeks. Igas osas tutvustan erinevat baaseset ja ülejäänud mu garderoobis olevaid asju, mida ma kõige tavalisemalt sellega koos kannan. Esimesena näitan t-särgist ja teksadest koosnevat baasi. Panin nad kokku üheks esemeks, sest üht ilma teitesta ma reeglina ei kanna. 

✧・゚

Oma garderoobi kapselgarderoobiks kutsuda tundub mulle niiii suur asi. Kas ma saan seda üldse teha?

Ma olen nüüd juba pikka-pikka aega riideid edasi tagasi sõidutanud ja testinud, millega ma käin ja millega mitte. Mis sobib ja mida pigem kokku ei pane. Hahha, ja siis, kui sain juba kogu värgi kenasti tööle, tuli mul hoopis tahtmine mõned asjad välja vahetada. Lükkasin nad müüki, sain neist lahti ja ostsin saadud raha eest uued kasutatud riided asemele. 

Aga nüüd tegin ma, isegi väga soodsat asja ostes, oma otsused kolm korda üle mõeldes. Otsustasin, kas need asjad ikka kindlasti sobivad mulle, kas ma kannan neist igaüht vähemalt sada korda ja kas see asi mulle tõesti nii väga meeldib, et selle eest vastutuse võtta tahan. Lisaks on mu selle aasta eesmärgiks osta AINULT kasutatud riideid või Eesti disaini. Esmalt oli mu eesmärk ka, et uuena ostetud asjad peavad olema Eestis õmmeldud, aga selle reegliga tundsin ühel hetkel, et teen väga jätkusuutlikele ning ilusate põhimõtetega Eesti disaini ettevõtetele liiga (Tala, KUMA, Iseloov). 

Aga jah, lõpuks on mul ikkagi veel paremini välja kujunenud ehk ma ostan peamiselt kasutatud Eesti disaini. Hästi suure rõõmuga saan öelda, et Eesti disaini järelturg on väga-väga hea. Ma olen leidnud nii palju ilusaid ja korralike asju, ning müün ka enda omi edasi, minu pood on siin.

✧・゚

Minu tee kapselgarderoobini:

  • Otsus, et midagi peab muutuma ja et ma ei saa eldada pungil kapiga, kus on palju riideid, aga midagi selga panna ikka ei ole.
  • Teise asjana tegin ma endale selgeks, milline on minu uniform ehk munder. Minu mundrilugu on siin. Selle väljaselgitamine võttis aega umbes aasta.
  • Mundri ümber hakkasin ehitama erinevaid komplekte ja proovima uusi esemeid. 
  • Jätsin endale eesmärgiks, et mu kapis võib olla kokku 30-40 eset (lisaks pesu, ehted, spordi- ja koduriided). Kui tundub, et arv hakkab liiga suureks minema vaatan jälle kõik asjad üle ja sorteerin osad välja.
Esimene komplekt: mom jeans + t-särk. 

Teksapükse on mul kaks paari. Mõlemad mom jeansid - Vintage Levised, ostetud paar aastat tagasi ühest Budapesti sekkarist ja Samsoe-Samsoe püksid, mis ostsin umbes aasta tagasi uuena.

Selle lõikega püksid on minu jaoks kõige mugavamad ja paremad ja minu stiiliga hästi kokkusobivad. Varasemalt olen kandnud ka skinny teksaseid, aga need vahetasin ma oma mugavust arvestades retuuside vastu välja. Samuti kõik madala värvliga püksid (ka aluspesu) olen ma jätnud eilsesse päeva. Need ei tee head mu figuurile ega ka enesetundele. 



T-särke on mul kokku 11. Kolm musta, kolm valget, kaks maikat ja kolm pikavarrukaga t-särki (triibuline, roheline ja must). Pildid tegin ma ühe valge särgiga, aga tegelikult kannan neid kõiki täpselt sama moodi ühega oma kahest teksapaarist. Või siis punaseruuduliste Humana vintagest ostetud pükstega. 

Need teksad ja särgid sobivad kokku kõigi mu jalanõudega, peaaegu kõigi ehetega, kõigi käekottidega ja jakkidega. Siin postituses on ka neist kõigist pildid. Lisaks sobivad teksad ja teekad ka lounge-weari arvestatud dressipluusidega. 

Selline riiete kombinatsioon on põhiline, milles sa mind tänaval või kohvikus (ehk juba varsti!) kohata võid. Ma tean, et see on nii lihtne, et sa ehk isegi mõtled, et miks selle jaoks eraldi postitust vaja oli, aga ma olen selle lihtsuseni jõudmiseks niiii palju vaeva näinud. Täna saan ma tõesti öelda, et minu riided moodustavad kapselgarderoobi. Suurem osa mu asju on omavahel koos kantavad ja kokku kombineeritavad. Järgmise postituse kirjutan ilma varrukateta kleitidest, mida on mul kokku neli.

Ole musi ja vaata ka oma kapp jälle üle. Ole iga kord mõttega kohal, kui mõnd ostu teed. Kaalu viis korda enne, kui oma eurodega selle firma ja tööeetika poolt hääletad, mida sinu valitud riideese esindab. 

Ja esmalt, enne uute asjade ostmist kanna juba oma kapis olevaid riideid. Oma kapp on šoppamiseks soodsaim koht.

NB! Jälgi inspoks ja uuteks ideedeks ka Instas Fashion Revolution Eesti kontot!




Comments