OrganiCup ja meie kõigi päevad täna ning homme ehk midagi ainult naistele ✧・゚

See postitus on valminud koostöös Viljakusmonitor.ee e-poega, ma sain kajastatavad tooted endale sealt kingituseks! 

Aitäh, et sa seda postitust loed, hoolid loodusest ja huvitud alternatiivsetest vahenditest, mis teevad meie päevad paremaks! 


Lubasin küll kunagi, et liiga tihti ma siin blogis menstruatsioonist ja sellega kaasnevast rääkima ei hakka, aga näe, mulle tundub üha enam, et see on teema, millest peab rääkima naise enda vaimse ja füüsilise tervise seisukohast, aga ka jäätmete, ning loodushoiuga seoses.

Õnneks elame me maailmas, kus iga naine saab vabalt valida endale just sobiva vahendi menstruatsiooni perioodiks. Neid vahendeid on mitmeid ja kõik ei sobi kindlasti igaühele. Näiteks tekkis minul tampoone kasutades pidevalt pärmseene vohamine ja mulle oli sidemete kandmine ebameeldiv, sest need eranditult sahisesid ja haisesid juba pakist võttes veidralt või siis ülelõhnastatult.  


Tänaseks olen ma leidnud endale 100% töötava kombinatsiooni kuupesust ja menstruaalanumast. Kuupesu on mul kaks paari, menstruaalanumaid on ka kaks, kuigi tegelikkuses piisab ühest ka väga hästi. Mul on üks alati käekotis kaasas, teine pesusahtlis õiget aega ootamas. 

Aga lähemalt OrganiCup menstruaalanumatest. Mina valisin endale A suuruses anuma, kuigi toote juures on kirjas, et see sobib naistele, kes EI ole sünnitanud. Ma soovitan siin aga hoopis oma vaistu usaldada ja mõelda, kui suur kogus verd sul päevade ajal tuleb ja teiseks, kui tihti sa tavaliselt wc-s käid ja anumat tühjendad. Minul on väga väike põis ja ma käin juba seda ülitihti tühjendamas, ning päevade ajal teen siis sama hooga ära ka anuma. Kuigi tõesti, anumat ei pea iga kord pissil käies tühjendama, aga mulle kuidagi tundub nii hügieenilisem ja vist ta vajub natuke allapoole ka... Siis on hea kohe kõik tühjaks ja uuesti paika panna ning lasta oma päevadel end edasi mitte häirida. 

Kuidas seda anumat kasutada? Mina ütleks, et suht sama moodi nagu tampooni, aga sul ei jää nöörike lihtsalt välja rippuma ja ära viskamise asemel pesed sa ta jooksva vee all puhtaks ja paned sisse tagasi. Ja nii lõputu arv kordi! Enne päris esimest kasutamist ja ka iga kuu, enne esimest paigaldamist, on vaja anumat mõned minutid keevas vees sterilisseerida. Kõik see on lihtsalt mega easy-peasy ja anumaga koos tuleb kaasa ka täpne juhend.


Lisaks on innovaatilised menstruaaltooted loodusele säästvamad. Iga naine kasutab keskmiselt ära elu jooksul 11 000 sidet või tampooni ja kõik need lähevad prügimäele lagunema. Aga nad ei lagune nii lihtsalt... tõenäoliselt on kõik sinu elu jooksul kasutatud hügieenisidemed ja tampoonid veel meie planeedil olemas, sest kui olmejäätmete hulka visatud hiinakapsa juurikas kõduneb prügimäel kuni 20 aastat, siis kui kaua läheb selleks tampoonil? Mina kasutasin ühekordseid hügieenitarbeid kokku 15 aastat ja mul oli iga kuu menstruatsioon keskmiselt neli päeva, see tähendab, et minust jäi siia planeedile kõdunema 720 plastikut, naftapõhiseid kemikaale ja lõhnaaineid pungil tampooni ja sidet... 

Ühte menstruaalanumat saab aga kasutada õige hoolduse korral ligi kümme aastat, lisaks anumale endale on soovitatav kasutada ka anuma puhastamiseks mõeldud geeli (sobib ka tavaline intiimpesugeel ja see geel sobib ka intiimpesugeeliks), selle ühe pudeliga saab ainult anumat puhastades ikka väga-väga kaua läbi. 

Kohtades, kus puudub ligipääs jooksvale veele on soovitatav kaasas kanda anuma puhastamiseks mõeldud niiskeid salvrätikuid (orgaanilisest puuvillast, alkoholi- ja lõhnaainetevabad). Ka mulle saadeti need proovimiseks, aga ma ei ole hetkel veel kasutada jõudnud, ma ei raatsi ühtegi lihtsalt proovimise pärast ära raisata. Aga juba augustis lähen ma pikemale matkale, mis võib juhtuda, et on just neil päevil, mil pean metsas oma anumakesega hakkama saama. 


Ma tõesti VÄGA soovitan sul menstruaalanumat proovida, OrganiCup on hästi kindla peale minek, see on mõnusa siidise tundega, kerge ka algajale paigaldamiseks ja saadaval erinevates suurustes. Kindlasti leiab igaüks endale sobiva. 

Jep, soovitan sul seda proovida isegi siis, kui sa ei ole ökomutt või kui sind ei kõneta kõik loodussäästlikud nipid ja trikid. Menstruaalanum on päriselt mugav ja mina usun, et see on päriselt päevade tulevik! ✧・゚

NB! Kui soovid endale Organicupi soetada, kasuta Viljakusmonitor.ee poes kindlasti koodi marijaanus20 !






Comments