Tilk!, korduskasutuspäev ja mõtteid, mida võiks teha tühjaks saanud kreemitopsikuga

Täna, 16. juunil on korduskasutuspäev. Sellega seoses kohe eriti, aga ka üldse ja pidevalt mõtlen ma, et kuidas saaks paremini. Kuidas saaks veel paremini ja kuidas saaks nii, et üldse ei pea oma elu, tegevuse ja harjumustega keskkonda kurnama. Jah, kindlasti on vaja prügi sorteerida, vähem tarbida ja endal olemasolevaid, kuid ebavajalikke asju maha müüa või annetada. 

Tuleb meelde ka ütlus, et kõige keskkonnasõbralikum on just see asi, mis sul juba olemas on. Jah, ja see on nii tõsi, aga siiski ihaldame ja tahame, ning mõnikord tõesti ka vajame me ikkagi uusi asju. Uusi riideid, kodusisustust ja kosmeetikat. Ja tegelikult ei olegi uute asjade ostmises midagi väga traagilist, kui me tõesti neid asju päriselt vajame, hoolega valime ja maksimaalselt kasutame. 

Muidugi oleks kena esialgu näiteks riideid teiselt ringilt otsida. Oma valitud riideid võiks kanda ju ka mitu aastat, vajadusel neid parandada ja soovi korral natuke muuta. Sama ka kodusisustusega, asju on üsna lihtne üle värvida või natuke siit-sealt timmida ja värskendada. Kreeme ning kosmeetikat me aga reeglina teiselt ringilt ei osta, ning kui need topsid tühjaks saavad ei ole nendega justkui enam midagi peale hakata. Jah, Tilk! korjab kõik oma pakendid korduskasutamiseks tagasi, aga vahva on neile ka uusi ja põnevaid väljundeid mõelda.

Siin kutsubki Tilk! üles kõiki pakendite kasutamiseks uusi ja kavalaid võimalusi välja pakkuma ja ka mina ragistasin natuke oma ajukest. Juba päris ammu hakkasin ma kasutama kreemitopsikuid sukulentide mini potikesteks ja mul on suur rõõm, et Tilk! üht minu pildikest ka oma kampaania üleskutses kasutas. 

Minu uued mõtted:

1. Nännipurgid - reisile minnes ei taha ma terveid purke vitamiine kaasa tassida (me võtame neid omajagu). Juuksekummid on alati kotipõhjas laiali jne. Siin on eriti hea, lihtne ja minimal lahendus Tilk! tühjaks saanud kreemitopsid. Mulle nii väga meeldivad!


2. Küünlatops - ma sain juba tükk aega tagasi ema käest ühe paki pulberküünalt ja tänaseni ei olnud ma seda kasutanud, sest ma ei leidnud ühtegi sobivat anumat. Need pisikesed klaasist Tilk! kreemitopsid on aga selleks ideaalsed. Minimalistlikud ja ilusad, mina kleepisin korgi kuuma liimiga topsi alla, sest muidu see lihtsalt vedeleb selle küünla juures. 

Aga kui sisse teha kellelegi kingituseks päris vahast küünal, siis on minu arvates väga ilus ka see, et saab kaane küünlale vajadusel peale panna. Kaane saaks ka üle värvida ja sinna mingi kaunistuse kleepida. Internetist leiab hästi palju toredaid mõtteid nende purgikeste kaunistamiseks, lihtsalt ülevärvimisest kuni pärlite peale kleepimiseni. 




3. Kassimuru ja maitsetaimede potikesed - meie tegime seda Miaga kohe väga lõbusalt, kaunistasime enne purgid ära, kleepisin ka neil kaane potikeste alla, et see lihtsalt kuskile vedelema ei jääks ja külv võis alata. Kassid Pippa ja Sofi on juba meie esimese saagi ka ära nosinud, väga rahul ja küsivad juurde! Meie istutatud till on natuke visam kasvama, aga võtab juba ka kenasti vedu.



4. Omatehtud kreemi topsike - mina ise enam eriti kreeme ei tee ja erinevaid DIY retsepte ei katseta, mul tõesti ei tulnud need nii head välja, et ma oleksin oma tehtud kreeme pidevalt kasutada tahtnud. Kui teen, siis ainult mõnikord kohvipaksust koorivat kreemi... Aga kui sina teed, siis need topsid on korduskasutamiseks ideaalsed. Näiteks tulevad neil sildid ilusti maha ja tops ei jää kleepuma.


Küll aga õlitame me Mial üsna tihti käsi, sest tal on endiselt väga-väga kuiv nahk ja olen avastanud, et pisikesed Tilk! reisisuuruses õlipudelid on ideaalsed selleks, et Mia saaks endale ise ilma mökerdamata õli peale. Lisaks tõstan ma mõnikord suurest Hug Me topsist ühte pisemasse kreemi, et Mial oleks hea seda lasteaeda või vanaema juurde kaasa võtta.



5. Kingikarbike - pildil tõin ma näitena Tilk! papppakendi, aga miks mitte ka tühjale kreemipurgile lips peale siduda/kleepida ja sinna sisse sõbrale üllatus peita!



6. Veel mõtteid: 

  • maitseainete, tee, kohvi purgikesed matkale.

  • väikesed lillevaasid. 

  • lastele vanni või liivakasti mänguasjadeks.

  • lapse motoorika harjutamiseks mängud, riisi tõstmine/kallamine ühest teise. Ka kaante avamine ja sulgemine.

  • lapse sünnipäeval pisikeseks kingituseks külalistele kaunistatud topsis paar kommi. Näiteks topsike Minioniks värvida ja viis kollast kommi sisse panna.

  • nukumööbli meisterdamine, näiteks tumbaks või kohvilauaks.

  • rahakassa, suurele topsile pilu sisse ja olemas. Kuid miks mitte see tops ka enne põrsaks meisterdada.

  • sukulendi pott.

  • nõelte/nööpide hoiustamine.

  • dekoratsioonid lauale - halloweenil kõrvitsaks värvida, lihavõtetele jänesteks meisterdada jne.


Kui sul on mõni hea mõte, siis täna jõuad veel sellest teada anda, postita pilt Instagrami ja täägi @tilkbio ja #reusemetilk !


Jah, Tilk! kutsub kõiki üles oma pakenditest (ja muidugi ka nende sisust) maksimumi võtma ja kõike, mis vähegi võimalik ise kodus korduskasutama, aga kui sa tunned, et see ei ole ikkagi väga sinu teema, siis korjavad nad ka kõik oma pakendid tagasi ja kasutavad neid ise tootearenduses või lasevad uuesti ringlusesse. Kogumispunktid leiad siit!

 

♡♻


Comments