KIRA'ga on nii lihtne hea olla

See postitus on valminud koostöös eestimaise ja jätkusuutliku rõiva-ja jalatsitootja KIRA'ga. 

Aitäh, et seda postitust loed ja huvitud innovaatilistest Eesti ettevõtetest, kellel on muu hulgas ka üllas missioon maailma päästa! ༓・*˚⁺

Mina JA KIRA saime tuttavaks eelmise aasta novembris: ma sain ednale kingituseks paari nende saapaid.

KIRA saapad (saadaval ka meestele) on väga kerged ja mugavad. Lisaks on nende eest väga lihtne hoolitseda- loputan nad lihtsalt kraani all üle ja valmis. Need saapad on ka veekindlad ehk Eesti oludes suht asendamatud. Mina kannan suurust 40, mu jalamõõt on 25.5 cm ja sokk mahub ka saapasse.

Olen oma KIRA saapaid juba ühe hooaja kandnud ja täna neid kapist välja võttes mõtlesin, et vauu, nad näevad välja nagu uued. Kordan veel (see on minu jaoks mega oluline) neid on superlihtne hooldada, võrreldes nahksaapaga on KIRA'de hooldus nagu olematu ning see tagab nende pikaajalisuse ka minusugustel laisemapoolsetel isikutel.

  • välistald: ümbertöödeldud rehv
  • sisetald: pehme taaskasutatud vilt
  • vooder: Coolmax
  • pealne: vetthülgav tekstiil, mis on jalatsitööstuse jääk
  • kannakapp ja ninats: ümbertöödeldud merest kogutud plastik

Kuna meie maailmavaated ühtivad ning koostöö sujus, siis peagi laienes ka minu KIRA kollektsioon: sain endale ka dressid ja ketsid. 

KIRA ketsid- mina valisin endale valged ketsid, sest olen lihtsalt suur valgete jalatsite fänn. Jah, mustad oleks olnud praktilisem valik, mõtlesin alguses sama, AGA Kira ketse on ka väga lihtne puhastada. Ma saan oma Marseille seebiga nad väga kiirelt puhtaks. Mõned mustad jutid olen küll kuidagi neile juba peale tõmmanud, aga ka need sain harjates üsna heledaks ja märkamatuks.

  • välistald: ümbertöödeldud rehv Eestist
  • sisetald: Arneplant Eco - hingav, antibakteriaalne, pestav, põrutuskindel, taaskasutatud
  • pealne: naha imitatsiooniga tekstiil STANDARD 100 by OEKO-TEX® märgisega
  • vooder: Coolmax - vastupidav, pehme naha vastu, hingav
  • kannakapp ja ninats: merest kogutud ümbertöödeldud plastik

KIRA dressid (saadaval ka meestele) on armastus esimesest hetkest! ♡ 

Nii pehmed ja mõnusad ja hästi istuvad, hästi läbimõeldud ja viimsete detailideni ilusad. Olen neid tänaseks pea igapäevaselt kandnud ja endiselt väga rahul. 

Dressipluus on eriti mõnus, kannan seda koolis ja jalutamas ja üldse igal pool. Pükse kannan peamiselt kodus ja neil näen tagumikul ka õrna kandmisest tingitud topilisust. Hahha, see on vist märk sellest, et istun kodus olles liiga palju. 

Üldiselt on nad aga väga korralikud, ei ole välja veninud, ega ka pesus kokku tõmmanud ja istuvad ka pärast mitut pesu väga hästi. Ka mitu päeva järjest kandes ei teki põlvedele suuri paunu, nad hoiavad väga hästi oma vormi. 

KOOSTIS: 55% ümbertöödeldud puuvill / 45% ümbertöödeldud polüester.  

Lisaks sellele, et Kira dressid on valmistatud tekstiilijääkidest annetatakse iga komplekti ostu pealt ka 10 eurot World Cleanup Day liikumise heaks. Pükse ja pluusi eraldi ostes läheb annetuseks 5 eurot toote kohta. 

Kui dresse vaja ei ole, siis osale Maailmakoristuspäeval ikka ja registreeri end või oma firma siin või mine lihtsalt jalutama ja korja teele jäänud prügi üles.

Vot, mis ma pealkirjas ütlesingi? Jah, KIRA'ga koos on lihtne hea olla!

Musid!



Kas teadsid, et iga sekund läheb veoautotäis tekstiili prügilasse? Hinnanguliselt ainult 12% riietest läheb taaskasutusse, hoolimata sellest, et suurem osa tekstiilidest on ümbertöödeldavad. 

                                                                                         -Ellen McArthur Foundation I BBC Future





Comments

  1. Hehhee, minul ka tutvus KIRAdega novembris, peale su tutvust ja sooduskoodi - aitäh! Mul nüüd saapad ja tossud ning mega rahul♥️

    ReplyDelete

Post a Comment