Ettevalmistused ostuvabaks aastaks

Jah, see kõlab mulle endale ka pööraselt, aga ma annan endast parima, et aastal 2022 mitte midagi osta. Olgem täpsed, süüa-juua ja muud eluks hädavajalikkus ostan ma ikka edasi. 

Küll aga teen nullini kärped riiete, raamatute, ehete ja kõige muu osas "mida mul nii hädasti vaja on". Raamatutega teen erandi siis, kui neid mulle kirjastused ja raamatupoed koostöödena saadavad, siis ma ei suuda ei öelda. Olen ju ikkagi väga raamatuid ja lugemist armastav inimene, muidu aga hakkan ema juurest ja raamatukogust raamatuid laenutama.

Riiete osas plaanin südame väga kõvaks teha, kas see mul ka õnnestub, paistab juba jooksvalt. 


See mõte tuli mulle juba natuke aega tagasi ja olen hakanud vaikselt ka ettevalmistusi tegema.

1. Vaatasin oma riidekapi uuesti üle. Veendusin, et mul on kõike ja küll. Eemaldasin jälle mudru, mida ma ei kanna või ei taha ja ei oska kuskile sobitada. Ostsin ka mõned pesuasjad, õhukese mantli, tossud ja musta käekoti juurde.

2. Mõtlesin uuesti läbi outfitid ja võimalikud kohad, kuhu aasta jooksul sattuda võin.

✓Pidulikud riided (paar kleiti, kontsad)

✓Talveriided (jope, müts, sall, kindad, saapad, suusapüksid)

✓Kooliriided (peamiselt t-särgid teksade peale ja pusad)

✓Aluspesu/sokid/sukad (et oleks piisavalt)

✓Jalanõud (lahtised, ketsid, saapad, kontsad, kummikud) 

✓Trenniriided + koduriided (tossud, retuusid, päevitusriided, särgid, dressid)

Eeemmm, kas ma käin kuskil veel...?

3. Tulin ära KÕIGIST järelturu gruppidest ja unfollow-sin Instas vähemalt 100 ettevõtet, et mitte jooksvalt vesistada. Unsubscribe-in kõiki müügile ahvatlevaid e-kirja saatjaid.

5. Kustutasin Yaga äpi, oma poodi haldan arvutist. 

6. Veendusin, et mul oleks olemas nõel ja erinevaid niite, et vajadusel oma riideid parandada.

7. Panin oma arvuti laua juurde meeldetuletuse: Sul on kõike küll! Ära osta! 

8. Viin end vaimselt õigele lainele. Tuletan endale pidevalt meelde, et mul on asjad, mida armastan ja hoian. Ning et neid on ka piisavalt, et aasta aega mitte midagi juurde osta. 

Eelmise aasta eesmärgiks oli mul osta ja kanda ainult Eesti disaini või järelturult ostetud riideid, enamasti õnnestusin, aga saaksin ja võiksin ikkagi veel paremini. 

Olen tegelikult selle müün midagi maha ja ostan siis uue ringiga ära harjunud. See meeldib mulle ka, AGA  ma tean, et võtan seda ka kui vabandust, et ületarbida ja pidevalt uusi asju soovida. Tahaksin just selle meele, mis alati midagi ihaldab maha rahustada. 

Mul ja mu meelel on vaja uusi väljakutseid ・゚☆

Iga kuu viimasel pühapäeval teen siia ka väikse kokkuvõtte sellest, kuidas mul läinud on. Hahha, ma panin selle endale kalendrisse ka kirja ning loodan, et ei hakka viilima.

Soovi mulle järjepidevust ja pikka meelt! 

Näeme jälle, ole musi ja osta ka vähem!
Comments

  1. Hea mõte! Katsun sama teha, aga esialgu suts lühema perioodi, äkki suveni?! Ainult rahakott on see mida olen pikalt praegu otsinud ja kavatsen ära osta, kui leian. Äkki mõnda head soovitust?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muidugi! Arvan, et isegi juba kuu on super tulemus! Aga rahakoti osas ma kahjuks väga ei oska nõu anda, mul endal üks ammu ostetud kaarditasku, mille Silver kuskilt tellis mulle. Aga ma arvan, et kui ise otsiks, siis ka esmalt uuriks järelturgu- Yaga näiteks.

      Delete

Post a Comment