Mida ma oma vaba rahaga peale hakkan? #ostuvabaaasta

Huvitav-huvitav, mida teha oma rahaga, kui riideid ei osta ja muud ebavajalikku tilu-lilu ka mitte... noh, ma arvan, et sa tead tegelikult, et raha ei ole kunagi üle. 

Kas sul on ka nii, et mõnikord võidad bingoga või tekib lihtsalt mingi vaba raha ja see on nagu maast leitud ning, mõtled, et selle summa eest saab nüüd end premeerida või lihtsalt midagi ilusat lubada ja SIIS... Siis kukub telefon nägupidi maha ja sellele on uut kaitseklaasi vaja, kiirustades parkisid halvasti ja oled viie minuti parkimise eest trahvi saanud või hoopis parkimise peale unustanud ja su uue kuu telefoniarve on €80... 

Jah, säästukuust võib saada ootamatult hoopis kohutav auk terves eelarves. 

Just sellepärast soovitan ma oma kokkuhoitud eurod alati võimalusel meelerahufondi kanda. Ka mina kannaksin sinna kogu oma Yagast ja mujalt teenitud raha, AGA ma ei ole hetkel veel sinnamaani jõudnud... Hahha, soovitan, aga ise ei tee... SEST see ei ole ju ainus hea viis oma raha kasutamiseks. 

Tead ju küll, raha peab ikka ringlema ja endale (või teistele) on vaja aeg-ajalt head meelt ka teha. 

Mida mina oma rahaga teen, kui hetkel riietele ja muule "hädavajalikule" kulutan €0. Olgu ka öeldud, et mu sissetulek on väga pisike, sest olen ju peamiselt koolilaps. Aga mõned eurid õnnestub ikka teenida ja olen nende eest ülimalt tänulik.

1. Investeerin - jah, mul on väike investeerimiskonto LHV pangas. Ma ei saa öelda, et sellest hetkel väga palju taipan, aga esimesed ja ka teised sammud rahaga tark olemiseks on mul küll tehtud. 

2. Söön paremini - söön vähem, aga paremini. Toitu ostes ei ole eesmärk osta võimalikult palju odavat kaupa, vaid võimalikult head ja täpselt nii palju, et meie pere selle ära kasutaks.

3. Arendan ennast - koolitused, seminarid. Näiteks panin end aprillis toimuvale esmaabikoolitusele kirja. Jah, ridade vahelt loed sa välja, et teen seda sõjahirmus ja sa loed õigesti. Kogu see olukord Ukrainas on pannud mind tahtma näha, kuidas ma võiksin suuremal pildil kasulik olla. Ja sõda või mitte, aga esmaabi oskused ei jookse küll kunagi mööda külgi maha.

4. Teen head - parim investeering on annetus abivajajatele, ja neid on meie ümber palju, alates sõjapõgenikest lõpetades haiglate ning loomade varjupaikadega. Tee teistele seda, mida tahaksid, et ka sulle nende olukorras tehtaks.

5. Ostan fotovarustust - sellega on tegelikult nii, et ostsin jah ühe paarisaja eurose objektiivi, aga hetkel ei plaani midagi juurde soetada. AGA ma jätan selle tee endale avatuks, et kui peaksin kuskilt (universumilt :D) suurema summa saama, siis üks äge tele-objektiiv kuluks mulle küll ära ja see ei ole minu jaoks asja ostmine, vaid pigem oma (ülikallisse) hobisse investeerimine.

6. Ei maksa endale palka - jah, ei maksa. Õde ka endale ei maksa. Kellelegi ei maksa, me tahame, et meie ettevõte endale tugevad jalad alla saaks. 

7. Kogun reisifondi, sest ma armastan reisimist ja tahan maailma näha. Ja äkki veel ka kuskil välismaal natukene aega elada!?

Vot, kui sul on häid ideid, mida veel oma vaba rahaga asjade ostmise asemel teha võiks, siis ütle mulle ka! ✧・゚

Ole musi ja varsti on kevad!



Comments

  1. Ma vastupidi loen välja, et sul on nüüd nii palju vaba raha ja jõuad kõiki seitset hoiukassat täita kolme kuuga 😃 ehk ei olegi su sissetulekud nii väikesed kui arvad 🙂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tegelikult on ikka nii, et korraga ma neid kassasid ei täida. Jõudumööda ja vähehaaval. Ja teinekord reaalselt ka €2 kaupa, selleks, et koguda/investeerida/annetada ei pea summad suured olema :)

      Delete

Post a Comment