#ostuvabaaasta neljas kuu ja oskus endale küsimusi esitada

Tsau! Juba on käes mai keskpaik ja ma ei ole ikka veel oma #ostuvabaaasta neljanda kuu ülevaadet teinud. Kõigi suureks pettumuseks olen ma endast vist suurema shopahooliku ka juba välja ravinud ja see teadmine tuli minuni nii, et mul tekkis üks päev mõte, et tahaksin endale uusi pükse. 

Jep. Niisiis mõtlesin, et vaatan Yagast, ega seal juhuslikult ole seal Ellen Richardi pükse, mis mulle võiks sobida ja näe, olid. Küll valged, mida ma ei eelistaks, aga 40 suurus ja just need püksid, mida ma tahaksin. Eesti disain ja teine ring ja need kõik muud vabandused, AGA ma vaatasin neid pikalt ja mõtlesin, et kuhu ma need kohe esimesena jalga paneks. Otsustasin, et ma ei tea. Mõtlesin, et kas ma olen varem ER pükse proovinud ja kas tean, et need mulle ka nii hästi sobivad nagu modellile tootefotodel, kes kannab tõenäoliselt 36 suurust... ei tea, peaksin proovima... Kas ma hakkan sellepärast nende esindusse minema. EI HAKKA. Kas mul on päriselt nüüd vastu suve uusi pükse vaja? EI OLE! 

Ja €75 jälle kokku hoitud!

Ehk ma testisin väga põhjalikult enda peal seda, mida ma palju teistele olen soovitanud: "Ostusoovi tekkides hakka endale küsimusi esitama."

Kokkuvõtlikult ei ostnud ma ka aprillis ühtegi asja ning soov uue joogamati järele on ära haihtunud, ja pükste peale mõtlen uuesti sügisel, kui tundub ikka, et väääga on vaja. 

Lisaks sellele küsimuste esitamise töökindluse välja selgitamisele sain aru ka, et olen endalt harjumuse lihtsalt Yagas ringi vaadata küljest ära saanud, ma lihtsalt ei viitsi... ainus mida viitsin ja sedagi harva, on endale paari meeldivamat brändi otsingu kaudu vaadata ja kõik. 

Aga nagu ma varem tegin, võisin tunde seal veeta.... huuuuh, kuidas ma küll selleks oma aega raatsisin raisata?!

Jah, ma tunnen, et asjade mitte ostmine on minu elustiili osaks saanud. Kui varem ma keskendusin ning programmeerisin end isegi Prismasse minnes, et mitte endale ise mingite riiete vastu vajadust tekitada, siis täna võin ma vabalt kaubanduskeskuses riiete vahel jalutada ja vaid huvi pärast silte lugeda ning imestada kellele need kõik riided küll valmis õmmeldud on... 

Ma südamest loodan, et inspireerin ka sind ja et sa kasvõi ühe asja ostmata jätad! Usu, see tunne on hea. ✧・゚







Comments