Miks ma matkan?

Mulle on viimasel ajal seda küsimust üsna tihti esitatud. 

Miks ma siis matkan? 

Õige vastus on see, et ma matkan, sest ma saan ja tahan matkata. Mul on jalad, mis kõnnivad ja hing, mis kisub metsa. Mulle meeldib panna end olukordadesse, mis ei ole mugavad, mulle meeldib, et need olukorrad sunnivad mind hetkes olema. 

Veel matkan ma sellepärast, et minu suureks unistuseks on kõndida läbi Camino de Santiago. 

Tahaksin alustada Camino Portugués-iga, mis on kokku ligi 613.4 km. Ehk varsti... enne on vaja ära kõndida Oandu-Ikla ja alles siis saab hakata uusi plaane tegema. Santiago peaks järjest tegema, sest noh, Portugalis ja lisaks on mul dilemma, kas minna päris üksi või mõne sõbraga. Kaldun ikka viimase poole, sest ma olen nii halb asjade üksi tegija, aga samas... äkki just sellepärast peaksin selle üksi ära tegema? Ei tea, eks näis, kui aeg käes.

Santiagoga oli nii, et ma juba 2018. aastal planeerisin seda matka 2019. aasta sügiseks. AGA siis tuli koroona ja ei midagi muud. Siis kolisime me Eestisse ja ma mõtlesingi, et suva, alustan Eestist. Ja siis ka ei alustanud ja rääkisin kõigile, et tahaks seda teha, aga ikka ei teinud... siis rääkisin Anetile ja ta kaks päeva hiljem kirjutas mulle, et tavai paneme kuupäeva paika. Ja siis me läksime. Aitäh Anet! Järjest kõndimiseks me koos küll aega ei leidnud ja otsustasime matka jupiti läbi teha. Nüüd teel olles, kohates veel Oandu-Iklalasi, teame, et see on üsna levinud viis, see matk ära kõndida.

Veel on mul üks unistus, selleks on korraldada heategevuslik matk naiste turvakodude toetuseks, mul on see plaan peas nii ägedalt olemas, et äkki isegi lähiaastatel teen selle teoks! 

Ninii... miks veel? Miks ma matkan?

Ma matkan, sest nii ma puhkan. Ma ei ole seal metsas ema ega abikaasa, mul ei ole seal kodu mida koristada, nõusid mida masinasse laduda. Mul pole seal internetti, millega tööd teha, mul olen seal mina ja mu sõber. Telk, mis on väga väsinud ja magamiskott, mis liiga kitsas. Mu aju puhkab seal kõigest, mida ma armastan, kõigest mida ma muidu teen ja kõigest, mida ma pean tegema. Ma lihtsalt puhkan. 

Jah, ma matkan, sest ma saan matkata. Ma saan kõndida, mul on võimalus minna metsa ja olla seal üks kuni mitu päeva. Ma olen selle eest nii lõputult tänulik oma perele ja elule. 

Mine ka metsa ja näed ise, kui hea seal on!




Comments

  1. Caminot väga okei üksi teha, sest rajal on nii palju inimesi, kellega sa koguaeg kohtud :)
    Eestis Oandu Ikla rajal oled kordades rohkem üksi, kui Caminol :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda mega tore kuulda, ehk võtangi kord selle üksi ette :)

      Delete

Post a Comment