Dr. Bronner´s seebimeistrite seebid ja muu eluks vajalik

Ma olen Dr. Bronner´si seepe kasutanud juba üle aasta. 

Ma kasutan neid käte pesemiseks, põrandate pesemiseks ja pehme mööbli puhastamiseks. Mõnikord ka pesu pesemiks või nõudepesuvahendi asendamiseks. Dr. Bronner'si seepidega olen ma juba hästi tuttav ja kiidan neid igale kui viimsele inimesele, kellega mul seebiteema jutuks tuleb. 

Ja mõnikord ka neile, kellega ei tule...


Minu esimese Bronner´si teemalise postituse leiad sa siit

Minu teine Bronner´si postitus ei tule ainult seebiteemaline. Täna kirjutan ma ka käte desifintseerijast, kehakreemist ja hambapastast. Noh, ja ikka natuke seepidest ka. 

Ma alustangi seepidest. 

Kõige rohkem olen ma Bronner´si valikust kasutanud 18-in-1 vedelseepe. Hetkel on mul pooleli tsitruse oma ja see on ühtlasi ka mu lemmikseep. Ma ei hakka kõike enam üle kordama, mida ma sellega teen, aga tahan juurde lisada, et nüüd olen ma seda väga edukalt ka taimede pritsimiseks kasutanud. 

Me kasvatame usinalt tubastes tingimustes ürte ja taimi ning aeg-ajalt tuleb meil parasiitidega rinda pista. Ma teen nii, et panen sprei pudelisse vett ja lisan sinna sisse sirtsukese seepi ning pritsin selle lahusega taimi. Hetkel pritsin taimi profülaktika mõttes kord nädalas, aga kui kuuke tagasi mõned putukad avastasin, siis tegin protseduuri igal hommikul. Juba nädala pärast olid taimed puhtad. 

Lisaks oli sellest seebist suur abi, kui ma oma kauni valge Click and Grow aia peale kaneeliplekid ajasin. Kaneel on looduslik desinfitseerija ja hoiab taimede vahele tekkivat hallitust ära. Ja no, mul läks sellega veidi lappama. Seventh Generations üldpuhastusvahend kaneeliplekkidest valgel pinnal jagu ei saanud, aga Dr. Bronner´s tegi puhta töö. 


Päris esimest korda proovisin ma Dr. Bronner´s Baby-Mild suhkruseepi. See on väga õrn seep ja ei kuivata käsi. Hmm, see on hetkel ju nii oluline, sest ka minu, alati kohusetundliku kätepesija, kätepesutihedus on tunduvalt tõusnud. Ja tõesti-tõesti, kätepesu on nii väike asi, aga tagab meile palju parema tervise. Ka koroonavälisel ajal. 

Baby-Mild suhkruseep on suures osas valmistatud shikakaipulbrist ja suhkrust ning on 100% biolagunev ehk ta ei jäta loodusesse mitte mingisuguseid jääke. See seep on hästi mõnusat karamellivärvi, ta läheb kergelt vahutama, kätelt on seda mõnus ja kiire maha pesta ning ta on täiesti lõhnatu. 

Lisaks seebile kulub mul viimasel ajal ka väga palju kätekreemi. Kütteperioodil on käed ju juba nagunii kuivad ja need pesumaratonid ka just naha pehmusele kaasa ei aita. 

Ma kasutan hetkel ka käte niisutamiseks Dr. Bronner´si lavendli-apelsini kehapiima. Kui paki kätte sain, siis lugesin kõigi asjade kirjeldused kohe Greencosmetics.ee lehelt üle ja selle kreemi juures jäi silma, et soovitatakse ka kätekreemina. Otsustasin proovida ja ei kahetse. Vähem potsikuid, kergem elu! 

Kindlasti soovitan seda konkreetset kreemi vaid neile, kellele tõesti meeldib lavendli lõhn. See on tugev, nii mõnus! Ütlen ausalt, et apelsini hõngu ma isegi selle juures ei tunne...  Aga jah, kui sulle lavendel ei istu, siis on valida ka piparmündi või laimiga kehapiimad. Laimiga tundub kohe eriti kutsuv ja värske!

Ja kui sulle ka (nagu mullegi) kreemitamisest ja pesemisest väheseks jääb, siis üks väga imeline asi on veel Dr. Bronners´si desinfitseeriv sprei. See on küll hetkel laost otsas, aga maailma asju arvesse võttes ma  üldse ei imesta. 

Esimest korda proovisin mina seda spreid, kui mu õde Kadri Budapestis käis. Ta desifintseeris sellega kõike, sest tema jaoks oli üllatus, et Budapest nii räpane on. Hahhha, Eestimaise puhtusega võib tõesti ära harjuda. 

Mulle väga meeldib, et see desifintseerija on pihustiga ja seda on väga mugav ka lapse kätele panna. Ja lisaks on ka see nii mõnusa lavendli lõhnaga!


Kõige veidram Dr. Bronner´si kogemus oli mul hambapastaga. Mul kulus umbes 14 hambapesu, et selle pastaga ära harjuda. See ei vahuta eriti ja on väga piparmündine. 

Piparmündiga oli lihtsam harjuda, aga see, et see väga vähe vahutab on siiani natuke imelik. Samas ei ole ju vaht hambapesu juures oluline... Miks ma siis sellest ikka veel puudust tunnen? 

Aga jah, Dr. Bronner´si hambapasta on looduslik, ei sisalda flouriidi, ega sünteetilisi vahutekitajaid. Pärast pesu jääb suhu väga värske ja puhas tunne. Lisaks on hamapasta tuub 100% ümbertöödeldud plastikust tehtud. 

Ma olen täiega selle pasta poolt, aga ei ole endiselt kindel, kas flouriidivaba valik on pikaajaliselt just see kõige õigem valik... Mis sina arvad? 


Dr. Bronner´s Eesti oli üks mu esimesi koostööpartnereid selles blogis. Ma olen nii ääretult tänulik, et nad mu leidsid ja mulle kirjutasid! Ma olen nii õnnelik, et sain teada nii imelistest kehahooldusvahenditest ja eriti just seepidest. 

Mõtled võib-olla, et seep on seep, aga tegelikult ikka ei ole küll. 

Vali ikka julmusevabad ja vegan seebid. Vali võimalusel tükiseep või vali 100% taaskasutatud pakendis vedelseep. 

Haa, ja just avastasin eriti laheda fakti: Dr. Bronner'si huulepalsamid ja kehapiimad on üle 95% orgaanilised ja vastavad orgaanilise toidu standarditele.

Jeii! 

Puhtaid käsi ja terveid lähedasi! ✦







Comments