Lokitar.ee, mu (ise)loomulikud lokid ja nende eest parimal võimalikul viisil hoolitsemine + sooduskood

See postitus on valminud koostöös Lokitar.ee veebilehega. Lokitar.ee seisab hea selle eest, et Eestimaa lokilistel iludustel oleks alati hea nõu ja vajaminevad juuksehoolduvahendid kiiresti ning ühest kohast kättesaadavad.

Aitäh, et sa seda postitust loed! ☼ 


Juba eelmise aasta lõpus hakkasin ma oma lokikestega tegelema ja neid paremini (või hästi) kohtlema, juukseid olen kuumtöödelnud kolmel korral (enne Napsie pidu, enne Krissu pulma ja kohe pärast oranžiks värvimist). Ja tead, ma olen nüüd juba ka kahes raamatus ("Rannapood" ja "Taltsutamatu") kohanud naisi, kelle puhul on lokkide aktsepteerimine seotud tugevalt ka nende enese aktsepteerimise ja sisemise rahuloluga. Ma ausalt tunnen, et ka minu puhul on see nii, kohe kui hakkasin iseennast jaatama ja lubama endal päriselt minaise olla, hakkasin ka oma "veidrusi" (nagu näiteks lokkis juuksed) armastama. 

Oktoobris proovisin ma esmakordselt curly girl methodit ja olen seda rohkemal või vähemal määral siiani viljelenud. Kes ei tea, millega täpsemalt tegu on, siis Lokitar.ee leht või kiire guugeldamine annab hea ülevaate, huvi korral saad siit ka minu eelmist samateemalist postitust lugeda.

Kui ma olen eelnevalt lokitüdruku meetodit suhteliselt suvaliste kättejuhtuvate toodetega teinud, siis nüüd kasutan ma Lokitar.ee lehelt proovimiseks saadud Pretty Curly Girl komplekti. Hetkel on see konkreetne komplekt küll otsas, aga teine sama firma ja samaväärne komplekt on kenasti saadaval ja soodukaga ka. 

Pretty Curly Girl (PCG) on Hollandi firma, mille looja on Maroko juurte ja väga kauniste pikkade lokkidega hollandlanna. Kõik nende tooted on vegansõbralikud ja julmusevabad. Just neid tooteid soovitab Lokitar.ee looja Julia siis, kui sul on kuivad ja kahused juuksed ning sa soovid neist välja võluda loomulikud ja imeilusad lokid.


Ma käisin juba enne seda koostööd Lokitar.ee lehel neid tooteid vaatamas, blogi lugemas ja uudistamas ning ma olin natuke skeptiline otseselt lokkidele suunatud toodete osas. Võlusin ma ju täiesti asjalikud lokikesed ka juhuslike asjadega oma juustest välja. Küll jah, mu lokid ei püsinud kaua, nad olid kahusemad ja kord nädalas pesemisest võisin ainult unistada. Õhtuti kammisin tavaliselt oma juuksed lihtsalt läbi, sest nad polnud enam kuigi ilusad ja lokk ei hoidnud. 

Nüüd, PCG hooldusvahenditega otsustasin (vähemalt proovida) teha kõike täpselt nii, nagu Lokitar.ee leht ja Instagram soovitab ja vaadata kuidas mu lokid püsivad ning mitu päeva nad ilusad on.
  • Pretty Curly Girl hooldusvahendid-
Šampoon, see on ebaharilikus pakendis, tavaliselt on ju palsamid sellises kaanega topsis. Hahha, jälle olen harjumuste ori! See šampoon on väga mõnus, hästi vahtjas ning mõnusa tekstuuriga. Piparmündi oma. Lõhn on väga piparmündine aga erilist surinat ma küll peanahal sellega pestes ei tunne (pakend lubab, et tekib). See šampoon vahutab väga hästi ja peseb pea ilusti puhtaks ning ei jäta absoluutselt rasket tunnet. Ma ei kannata muide üldse raskete juuste tunnet, nii et võid mind 1000% uskuda.

Palsam - ERITI hea lõhnaga! See on rohelist värvi ja hästi paksu tekstuuriga, igati mõnus ja hea. Teeb juuksed üli-üli-ülipehmeks ning hästi kammitavaks. Ma jätan selle päris kauaks pähe ning kammin lõpuks juuksed pea alaspidi laiapiilise kammiga läbi. PCG Bye Bye Tangles & Knots palsamit ei ole vaja juukse otsest täiesti välja loputada, sest see sobib kasutamiseks ka juustesse jäetava palsamina.

Juustessejäetav palsam - mõnus ja aitab läbi märjad juuksed näppude abil imelihtsalt lahti "kammida". Ma teen seda ka pea alaspidi, sest tahan oma seitlit natuke rohkem pea keskme poole liigutada. Samal ajal hakkan juukseid juba ka krämpsutama (I know, väga võõras sõna, mul võtab ka selle kasutamine harjumist). 

Linaseemnegeel - lokiliste parim sõber! Kui muud asjad võivad su arsenalis olla, siis tegelikult ka ainult selle pudelikesega on võimalik oma lokid juba täitsa hästi esile tuua ja kahu tunduvalt maha saada. Kanda on vaja see ka läbi märgadesse juustesse ja siis hakata vähehaaval jälle juuksed näppudega läbi tõmbama ning samal ajal ka edasi krämpsutada.

Ainult linaseemne geel aitab okeilt, aga et saada maksimaalne püsivus ja ilu soovitan ma ikkagi kogu kupatus ära katsetada! 

"Follow your dreams my pretty curly girls." - Hanan, PCG looja

  • Pesupäev- lokkis juukseid peaks pesema kord nädalas. Selleks on vaja kasutada sulfaadivaba šampooni ja silikoonide vaba palsamit. Harjutades on sul endal vaja kindlaks teha, mis just sinu juukse pikkusele ja paksusele vastav viimistlusvahendite hulk on. Mina liialdasin esimesel korral ja siis jäid juuksed väga rasked ja nagu mustad. Edasi võtsin ma kogust vähemaks ja lisasin peopessa palsami ning ka geeli hulka tilga vett. Nii on vahendeid lihtsam juustele täies ulatuses kanda. Ja kui sa need tooted ostad (või midagi muud Lokitar.ee lehelt) ja kahtled või pole kindel, siis kirjuta Lokitarile (näiteks Instagramis) ja ta vastab sulle kiiresti ja on üldse imetore ja lahke lokkidega inimene. 
  • Pesude vahe- varustus on mul tänu Lokitarile väga hea, aga kord nädalas pea pesemine ikka veel tõeline väljakutse. Mul nimelt ei ole olemas head soengut, mida viimastel päevadel enne pesupäeva kanda. Proovin patsi, ja proovin poolkinnist soenut, nõeltega üles pandud lokikesi ja kõike, mis pähe tuleb... Madal hobusesaba-krunnike on enam-vähem, aga kui ausalt ütlen, siis neil päevadel ei ole ma endiselt oma juustega 100% rahul. Samuti on siis juba ka lokid mu juustest suht välja läinud. Kolm esimest päeva pärast pesu on super ja väga hästi, ma värskendan lokid hommikul ära ja nad on nii toredad. Neljandal päeval on juured juba natuke mustad ja tunne pole hea. Viies-kuues ja seitsmes päev on suht piin. Aga ma tean, et pean endale lihtsalt aega andma, sest veel kaks kuud tagasi pesin oma juuksed peaaegu iga päev. 
  • Magamine- magamise ajaks soovitatakse lokkis juuksed panna lõtva patsi pealaele (ananassi). Patsi jaoks on vaja kasutada scrunchiet või muud väga pehmet ning soovitatavalt suurt kummi. Mina olen selle tudu-soenguga natuke hädas, sest mu juuksed on lühikesed ja pats tuleb öösel lahti või kui ma liiga kõvasti kinni panen, siis jääb tobe patsika koht sisse. Loodan, et mu juuksed nüüd eriti turboga kasvavad ja varsti saan juba neid normaalselt ööseks patsi panna. 

  • Järgmine päev- et lokid terve nädala vältel (või vähemalt lõviosa sellest nädalast) ilusad ja olemas oleksid on vaja neid igal hommikul värskendada. See on õnneks üsna lihtne, juustesse on vaja panna lihtsalt uuesti leave-in palsamit ja geeli. Ma panen mõnikord natuke vett ka, kui kahud on ööga väga suureks läinud või juuksed sirgemaks vajunud ja siis krämpsutan ning kammin näppude abil jälle juuksed ilusaks lokiliseks. 
  • Püsivus- pärast pesu püsivad mu lokid ilusad nüüd juba neli-viis päeva, oleneb sellest, kui hästi ma olen magades neid hoidnud ja kuidas hommikul värskendanud. Viiendaks päevaks on mul üks külg täiesti sirge ja lokkidest alles vaid lained, nad on võimalik veel vee ja vahenditega tagasi saada, aga ma eelistan mitte väga enam sekkuda (sest nad on juba üsna vahendit täis) ja võtta seda nagu oma lokkide elutsükli osa. Ka peanahk ei ole mul veel kord nädalas pesemisega harjunud ja viiendaks päevaks juba üsna rasune. Ma siis kammin hoopis natuke laiapiilise kammiga juuksejuuri ja panen juuksed madalasse patsi, tukaosasse panen ikka natuke juustessejäetavat palsamit ja geeli, et veidi soengu moodi tunne oleks. Ja läheb! Mõnikord vean nädalani välja, teinekord mitte, oleneb sellest, kas pean kuskil ekstra äge-cool-ilus olema või mitte. 


Lõpetuseks tahan ma öelda, et nüüd saan ma aru, mis vahe on lokkidele mõeldud juuksehooldusvahenditel ja lihtsalt juuksehooldusvahenditel. Lokitooted aitavad lokil kauem püsida ja toovad nad eriti hästi esile. 

Kui esmalt tundub, et curly girl method, spetsiaalsed tooted ja kogu see lokivärk on jube keeruline ja pigem teadus kui ilurutiin, siis on sellega täpselt nagu kõigega siin elus - harjutamine teeb meistriks ja lõpuks ei tundu oma lokkide eest hoolitsemine ning (ise)loomulike lokkidega elamine enam üldse kuigi keerukas ja (nii palju) aega nõudev.

Ja lõpetuse lõpetuseks ütlen ma veel, et kui sul on ka natuke laines ja/või kahused juuksed, ning sa arvad, et äkki pole sul isegi lokke, siis kindlalt proovi neid tooteid (ja lokitüdruku meetodit), sa võid üllatuda, kui ilusad ja kergesti kammitavad ning terved su juuksed võivad välja näha! ✧・゚

NB! Kui soovid Lokitar.ee lehelt midagi proovida, siis kood Mari15 annab sulle selle nädala lõpuni 15% soodustust kõigile täishinnaga toodetele! ✧・゚


Toodete kokkuvõte
Vegan koostisosad:  ♡ 
Julmusevaba tootmine: ♡
Sertifikaadid: ╳
Nullkulu elule sobilikud tooted: ╳
Ümbertöötlemiseks sobivad pakendid: ♡

Mida teha Pretty Curly Girl pakenditega, kui hooldusvahend ise otsa saab?

1. Vajadusel loputa pakend, et see ei määriks.

2. Kogu pakendid olmejäätmetest eraldi ning viska konteinerisse, mis kannab kirja plast- ja metallpakendid, joogikartong.

Sorteeri kindlasti prügi, nii saad anda ka sina oma panuse sellesse, et plast oleks ringluses ja uut plastmassi ei oleks vaja nii palju juurde toota. Taaskasutatud plastmassist asjade tootmine kasutab ligikaudu 70% vähem ressursse ja energiat, kui uue plastist pakendi tootmine.









Comments