Saláta, nagu mu sõbrad ungarlased ütlevad


Kuna mu laps on täna erakordselt hea ja jäi kiiresti magama siis saan siia veel ühe kiire postituse teha. Nimelt ühest erilisest salatist.

Esimest korda sõin seda jõululauas tädi Sirje juures, mu õde oli selle sinna kaasa teinud. Hiljem olen seda korduvalt Silverile pakkunud ja ka ise kiire söögikorrana kodus olles endale valmistanud. Nii ka täna õhtul.

Salat millest jutt käib pärineb Sandra Vungi retseptide hulgast. Olen Sandra Vungi Taimetoit.ee lehelt tõeliselt palju roogasid valmistanud ja saanud (mõnede eranditega) ainult kiitvaid sõnu.

Aga see kikerherne ja avokaado salat on saanud ausalt AINULT kiitvaid sõnu. Nüüd loen ka seda Sandra postitust (link postitusele) ja saan aru, et ka tema pere suure lemmikuga tegu.

Mina teen seda aga veidi teisiti. Nimelt ei lisa ma basiilikut ja ei sega ma ka kõike kohe kokku. Mulle nimelt meeldib kui salat on kenasti kuhja laotud ja siis saan hakata seda otsast vaikselt segama. Pluss ei jää salatit üle, ja kui kõht tühjaks läheb saab kiiresti kohe värske salati valmis meisterdada.

Nii lihtne ongi:

1. Prae nõrutatud kikerherned pannil. Lisa pannile karri, prae veidi veel. Lisa sojakaste.

2. Pane taldrikule veidi jääkapsast.

3. Jääkapsa otsa tükeldatud avokaado.

4. Avokaado peale granaatõuna seemned.

5. Nüüd lisan mina sojamajoneesi asemel kreeka jogurtit.

6. Kõige peale, kreeka jogurti peale, tõsta kikerherned.

Kõiki koostisosi panen algusest peale tunde järgi.

Proovi seda ja ausalt, Sa hakkad seda iga nädal tegema!

NB! Eneli, ära Sa tee, Sulle teen ma homme ise! 

Mu salat, ei näe vist kõige apetiitsem välja aga seekord on välimus petlik.

Comments