Meelika ja Reelika Budapestis

Eelmisel nädalal käisid mul külas lapsepõlvesõbrannad Meelika ja Reelika. Kõlab nagu õed eks. Mõnikord neid kuulates jääb ka sama mulje.  Reelikaga olen suhelnud väga tihedalt. Meelikaga kahjuks jäid suhted ühel hetkel üha harvemaks ja harvemaks. Oleme aeg-ajalt ikka kokku juhtunud aga pikemalt suhtlema ei ole uuesti jäänud. Ehk sel korral jääme, siin tundus mulle, et neid aastaid ei ole vahel olnud.


Reelika, Mari ja Meelika


Tüdrukud saabusid pühapäeva õhtul hilja, siiski soovitasin neil takso asemel bussiga meile sõita. Budapestis on väga hästi organiseeritud ühistransport. Peaaegu kõikjale saab meie juurest number 9 bussiga.

Muidugi selle ajaga kui ma neile bussipeatusesse vastu läksin oli Mia ülesse ärganud ja üürgas Silveri süles. Tal on vist mingid andurid peal, mis annavad teada, kui ma seitsmeks minutiks ära lähen. Või tahtis ta kaugelt külalistele kohe samal õhtul tere öelda, mine tea.

Õhtul lobisesime veel päris pikalt. Uudiseid toodi nii Haibast kui Tallinnast. Magama läksin rõõmsana, usun, et nemad ka.

Järgmisel hommikul ärkasime vara ja juba pealelõunal läksime linna, et kokku saada Reelika sõbraga, kes ka juhuslikult Budapestis puhkas. Lõunatasime, jalutasime, nautisime ilma. Meie Miaga lahkusime meeldivast seltskonnast juba mõne tunni pärast. Beebiga lihtsalt ei ole võimalik kauem ringi tsillida, sest siin ei ole imetamistoad kuigi populaarsed. Ka mitte kaubanduskeskustes. Järgmisel päeval veetsime WestEnd nimelises ostukeskuses pea pool tundi viitade järgi baba ja mama ruumi otsides. Kahjuks ei midagi. Ka töötajad ei olnud sellisest imeruumist kuulnud. Kes olid ise all korrusel, viipasid ülesse ja kes üleval - need alla. Lõpuks leidsime ühe inva wc, seal toitsin püsti seistes lapse ära. Mähkudega õnneks kriitiline ei olnud.


Kohvid Starbucksis, kõik nimed on õigesti kirjutatud  


Järgnevatel päevadel pidid Meelika ja Reelika iseseisvalt Budapestiga tutvust tegema. Teisipäeva öösel vastu kolmapäeva tõusis Mial palavik. Õnneks muid sümptomeid ei tulnud aga kokku oli laps haige kolm päeva. Mõtlesin veel, et ehk see beebide kolme päeva palavik ja peale seda peaksid täpid nahale tulema. Mial ei tulnud. Vist sai hoopis natuke külma.

Meie olime Miaga tubased kuni tänase pärastlõunani. Meelika ja Reelika aga laenutasid viimasel päeval Budapestis jalgrattad ja tegid nendega tervele kesklinnale tiiru peale. Vaadatud said kõik vaatamisväärsused ja väike trenn ka tehtud.


Kohustuslik turisti pilt 


Vaade Margiti sillalt parlamendi hoonele

Meelika ja Mia ootavad PadThai baaris sööki


Jalutame, jalutame




 



Comments