Smuutimütsid ja natukene ka muud toidujuttu

Kes mu instagrami kontot jälgivad teavad, et olen hetkel suur smuutide fänn. Teen neid päevas mitmel korral ning ise ka ahmin õhku ja imestan, et oh, nii maitsev tuli jälle välja.

Mõnikord ei tule ka.

Näiteks olen ära õppinud, et mulle ei maitse õun smuuti sees. Niisama ragistan õunu hea meelega aga smuutis kohe üldse ei taha.

Suureks lemmikuks on külmutatud banaan. See annab smuutile nii hea kreemise tekstuuri. Muidugi mu blenderi keeras ka pekki.
Ma ei taha väga vedelikku lisada, et jääks selline jäätiselaadne paks mass ja mu vaene blender ei suutnud seda korralikult läbi mäluda ja hakkas protesti märgiks tossu välja ajama.

Samuti eelistan smuutit kausist süüa, Silver eelistab näiteks klaasist juua. Eks nii ongi, ühele üks ja teisele sama aga teises vormis.

Ja kuna mulle ei meeldi seisnud söök, siis teen alati värske smuuti.
Mõtlesin küll, et hea lihtne on teha päeva noos valmis ja siis lihtsalt külmkapist võtta.
Aga ei, minu puhul ei käi nii.
Ja vist ei saaks ka tööl käies teha endale lõunaks smuutit kaasa. Lihtalt ei maitse see teadmine, et söök/jook on mitu tundi seisnud.

Miks aga sellest kirjutama hakkasin on see, et mitte küll väga hiljuti aga ka mitte väga ammu (loogiline eks) olen hakanud üldiselt toitumises tegema teadlikumaid valikuid, ning olen selle üle tõeliselt uhke.

See emaks saamine vist mõjub nii.

Olen vähendanud praetud toidu hulka, liha peaaegu täiesti välja jätnud. Lehma piima asendasin juba ammu taimse piimaga. Riisi ja mandli piimad on mu suured lemmikud.

Millegipärast tunnen muidugi nagu alati, et pean liha menüüst välja jätmist selgitama. Etteruttavalt ütlen ka ära, et minu enda ja Mia vereproovid on korras ja mul ei ole katus (vähemalt veel) ära sõitnud selle tervise värgiga. Või võib-olla on mul alles eitus faas.
Mine tea.

Küll aga tean, et olen peale taimse toidu osakaalu märkimisväärset suurendamist hakanud sööma palju, palju mitmekesisemalt.
Lisaks tõestab veel taimse toidu head mõju see, et ma ei ole peale söömist väsinud, toit annab energiat juurde, mitte ei võta seda ära.
Oma kehakaalu langusest ma ei hakka hetkel isegi rääkima.

Esialgu jälgisin ma rangelt, et toidulaual oleks piisavalt rohelisi sööke, kiudaineid, kaunvilju, pähkeleid jne. Suureks abiks olid Sandra Vungi menüüd ja retseptid taimetoit.ee lehelt ja nüüd ostsin ka Anett Velsbergi Deliciously Vegan äpi. Mu esimene ost App Storest muide!

Lisaks iseenda heaolule tahan, et mu laps õpiks sööma tervislikku ja vaheldust pakkuvat toitu. Ma ei tea kuidas seda teha ja kas olen õigel teel aga hetkel on Mia vähemalt sama suur smuutifänn kui ma ise. Vaikselt hakkan talle andma ka peretoitu ehk õige pea sööme sama sööki ja loodan südamest, et ta harjub hea koduse söögiga ning õpib hindama ka toitu mis üldiselt lastele ei maitse. Näiteks paprika, seened ja oliivid.
Aga eks näeb, võib-olla tuleb varsti postitus kuidas Mia ainult friikaid ja lihapalle sööb. Muide olen talle ka neid teinud. Tõesti maitsesid hästi.
Ja makaronid.
Kui keegi teab mis värk lastel nende makaronidega on siis palun mulle ka öelda.

Kord mõtlen, et annan talle hetkel palju puu- ja köögivilju ja ehk ta hakkab sellist sööki armastama. Aga teinekord, et ei ole ju välistatud, et ta toitub kodus tervislikult ja kui kunagi kodust välja saab, siis teeb burksiputkas kõik tasa ja ei taha enam tervislikku toitu nähagi.

No ei tea.
Aga aeg näitab.
Seniks blender blenderdama.


Comments