Kuidas mu esimene nädalamenüü oma eesmärki ei täitnud

Kuidas meil esimene nädal etteplaanitud menüüga läks? Kuni kolmapäeva lõunani tundus, et läheb väga ilusti. Sõime menüü järgi ja kui näksida tahtsime, siis tegime smuutit või närisime kaalikat. Kõik tundus lihtne ja tore. Mina olin motiveeritud ja positiivselt häälestatud. Olin kindel, et õnnestume!


Kolmapäeva õhtuks mõtlesin teha wrapi asemel wrapitsat ja sellest sai meie läbikukkumine alguse. Pitsa peale kasutasin ära kodus olevad oliivid, jalopenod ja hapukurgi ning ka tomatipasta, mis oli mõeldud reedeseks Hiinakapsaks. Ehk siis oli vaja kindlasti minna poodi tomatipastat tooma. Kohusetundlikult panin kirja ka kõik need teised asjad mis otsa said. Noh, ja veel piim hakkas lõppema ja juust ja Mia ploomimehu. Ja Silver lisas ka veel paar asja juurde ja põmm arve jälle €30. Okei, ostsime ka asju, mis jaguvad pikemaks ajaks aga siiski tõmbas see meie nädalas kuluva söögiraha jälle lakke. Ei saa ju minna poodi ja osta ainult ühte pakki tomatipastat.

Osade asjadega oleks küll kannatanud uue nädalani, aga näiteks muna sai meil ka eile otsa. Seda juurde ei taibanud muidugi osta. Täna hommikul tegime sellepärast wrappi, et muna ei olnud ehk kui neljapäeval ei oleks ka muid varusid täiendanud, siis ei oleks täna olnud midagi wrapi vahele panna. Ja ei oleks olnud ka eriti midagi muud söögiks teha. Ühesõnaga, peaksin ka hommikusöögid rohkem läbi mõtlema.

Sellelt nädalalt õppisingi, et menüü on vaja veel rohkem läbi mõelda ja korraga ära osta ka asju, mis kodus lõppemas on. Samuti on vaja reaalselt menüüst kinni pidada, ehk kui olen ostnud ühe paki tomati pastat ja sellest peab saama kaks sööki siis ma ei tohi mõelda kolmandat veel jooksvalt juurde. Ehk kui ühte toitu asendada, on vaja veenduda, et see ei sega teiste tegemist. Või siis jah, on vaja ka järgmine muuta... ja siis jällegi jälgida, et see ei segaks järgmist jne. Aga menüü muutmisega võib juhtuda see, et mõni asi hakkab teisest otsast üle jääma ja läheb raisku. Sel nädalal saime sellega ilusti. Pahaks ei läinud ükski asi ja kadu ei olnud.

Uue nädala menüü koostan nii, et kodust saaks ka võimalikult palju seisma jäänud kuivaineid ära kasutada. Näiteks on mul hunnik tatart seisma jäänud, samuti erinevaid makarone, bulgurit ja kusskussi. Tahan proovida ka kookospiimaga kartuliputru valmistada, ja ise pestot teha. Homme hakkan uut menüüd kokku panema ja nimekirja koostama.

Natuke tõmbas see esimene nädal motivatsiooni maha aga nüüd proovin veel paremini ja veel kokkuhoidlikumalt. Sest ma tean, et ma olen saanud hakkama nii, et kõike jagub ja kõik sujub. Ja loodetavasti saab ka veel maitsvamalt, sest magushapu Hiinakapsas ei tulnud üldse hea. Olen teinud seda juba kokku neli korda, kahel korral on väga maitsev olnud ja kahel pigem söödav aga mitte elamus. See-eest kookosriis tuli ideaalne ja esmaspäevasest seenesalatist sai hetkega meie lemmik.

Rohkem inspiratsiooni ja häid retsepte!
Või wolti soodukaid?! Ok, küll ma homme oma motivatsiooni ka jälle ülesse leian.
Seniks naudime nädalavahetust!









Comments