Kinkimisest, kinkidest ja mõned mõtted jõuluvanadele

Mida lähemale jõulud jõuavad seda rohkem hakatakse otsima ideid mida kinkida oma armsatele inimestele. Ei taha midagi väga kallist, samas midagi liiga odavat ka nagu ei tahaks kinkida. Ilus peaks asi olema ja tähendama midagi ja kindlasti peaks see kingisaajale meeldima. Päris raske ülesanne.

Mida kauem ma olen ilmas elanud seda selgemaks on mulle saanud, et mõnikord on kingituse mitte saamine parim kingitus. Kui ikka ei tea mida kinkida, siis on parem see kingitus tegemata jätta. Ei ole vaja kinkida mingit jura ja träni lihtsalt selleks, et oleks midagi üle anda või et on tore paberist lahti harutada. Näiteks meeldiks mulle kingituseks saada kasutatud raamatuid. Või tegelikult ükskõik mida, kui kinkija teab, et see mulle meeldib. Ise aga kasutatud asju kinkida ei tihka...

Meie teeme oma perega juba ammu loosipakke, sest mingil hetkel läks jõulueelne stress nii suureks, et oht oli õigeks päevaks päris hulluks minna. Sõbrannade ja Silveriga kingitusi ei tee, Miale toob jõuluvana ka ainult ühe asja. Ehk minu vastutusel oli sel aastal kolm... ei tegelikult neli kingitust, sest üks päkapikk palus veel mu abi kingituse soetamisel. Muidugi olin rõõmuga nõus. Sest kingitusi valida ja osta meeldib mulle väga.

Aga kirjutan siia välja mõned ideed mida ise sel aastal kingin või mille üle ise väga õnnelik olen olnud. Ehk aitab kedagi sammukese jõulurahule lähemale.

Naisele, õele, sõbrannale, emale:

1. Ehe. Kindlasti proovi enne kindlaks teha, kas sihtisikule meeldib rohkem kulla- või hõbedakarva ehted. Sel aastal on minu soovide nimekirjas Kuma Energiakee. Samuti on naiselik ja kena NVbyK Inspired kaelaehe. Olla ehe on ilus ja kui veel sõnumiga ka täppi paned, siis on kingituse saaja suur rõõm garanteeritud. Olla ehted telli kindlasti nende e-poest, edasimüüjate juures on nad tunduvalt kallimad.

2. T-särk. Õrnale, naiselikule naisele Kuma t-särk. Coolile ja kaasaegsele naisele Streetwear by Kirju särk. Teadlikule, küpsele naisele UP-shirt. Seksikale sõbrannale, naisele, abikaasale Kriss Sooniku Catwoman T-shirt.

3. Hella Hair Scrunchie. Veendu, et see meeldib. Seda kas vihatakse või armastatakse.

4. Huulepalsam. Armas väike kingitus. Igati vajalik ja sobilik igas vanuses naistele. Näiteks on hästi mõnus ja hea lõhnaga Stop The Water huulepalsam. Samuti on väga hea ja hästi kookosene Good Boom huulepalsam. Minu lemmik on muidugi Madara Hemp Hemp.

5. Helkur. Minu lemmikud on Krentu helkurid. Väga armas, soodne ja vajalik kingitus, mis kannab väga otsest "ma hoolin" sõnumit. Osta otse Krentu lehelt, edasimüüjate juures on kallim.

6. Hetk Iseendale märkmik. Mina võitsin oma Hetk Iseendale märkmiku eelmisel aastal vahetult enne Budapesti tulemist ja see oli mulle väga heaks abimeheks oma mõtete korrastamisel väikese lapsega võõras linnas. Samuti soovitan osta otse nende endi käest Facebookis või Instagramis. Edasimüüjate juures on märkmikud natuke kallimad.

7. Midagi magusat. Kindlasti veendu, et naine, kellele magusat kinkida tahad, päevast-päeva jõusaalis ei higista või iga kalorit paberile kirja ei pane. Kui ei, siis on super kingitus näiteks Kondenspiima pähklid. Või Karu Talu Šokolaad. Või tee ise midagi maitsvat... piparkook on liiga lihtne? Tee makroone näiteks... või piparkoogimaja? Või hoopis osta küpsised ja kaunista glasuuriga ning paki eriliselt.

8. Pulberküünal. Mul endal ei ole seda aga õel on ja minu arvates väga äge lahendus. Asi väga lihtne, kallad pulbri kuskile kausikesse, paned tahi sisse ja küünla põlema.

Mehele, isale, sõbrale, peikale, vennale:
No ei ole olemas raskemat ülesannet kui näiteks oma õemehele või tädipojale kingituse tegemine. Ja millegipärast saan loosist alati ühe kahest.

Aga siin mõned ideed.

1. Kõrvaklapid on vajalikud mehele kes armastab mängida või arvutist filme vaadata. Eelmisel aastal kinkisin õemehele Pioneeri kõrvaklapid, ta oli väga rõõmus. Vähemalt ma arvan nii. Hinnad on küll väga varieeruvad aga kolmekümne kuni viiekümne euroga peaks saama täitsa head klapid. Kindlasti soovitan siin ka muu meespere nõu küsida ja kuulda võtta. Näiteks Photopoint e-poes on kõrvaklappe hinnavahemikus €20-€200.

2. Püksirihm. Lihtne püksirihm sobib vist pea igale mehele olenemata east, stiilist või ma ei tea millest. Denimdream poes leidub palju erinevaid rihmasid hinnavahemikus €18 kuni €80.

3. Rahakott. Siin juba on vaja natuke meest tunda. Kas mündid käivad taskusse või rahakotti. Kas rahakott käib tagataskusse? Kas on vaja palju kaardivahesid või piisab paarist-kolmest? Kuskohast head ja kvaliteetset rahakotti osta ma ka tegelikult ei tea. Silma on hakanud Craftory ja MOKOKO.

4. Elektriline hambahari. Elektrilisi hambaharju võib leida ka väga erinevate hindadega, Hansapost pakub harju alates hinnavahemikus €20-€200.

5. T-särk. UP Shirt ,  Hilp särk. Särk on ka vist mehele alati hea kingitus. Suurust nuputada ehk mitte alati väga lihtne aga jällegi saab ju nõu küsida mõnelt teadvamalt pereliikmelt.

6. Sokid. Minu lemmikud on Streetwear by Kirju ja Happy Socks. Ma tean, paljud inimesed ütlevad, et sokid ei ole hea kingitus aga mina ütlen, et õigele inimesele on. Kui tead, et see mees kellele pead kingitust tegema on sokiinimene, siis super lahe ja soodne kingitus.

7. #muhoov pusa. Lihtne aga äge. On ju?

Lapsele:

Lastele toon välja mõned enda lemmikud aga kindlasti igaüks tunneb oma last kõige paremini ja teab mis talle kõige enam rõõmu teeb!

1. Djeco 10 kuupi. Mia sai selle sünnipäevaks ja nüüd oleme seda juba ka ise sünnipäevaks kinkinud. Kuubikud ise on väga ilusad ja neil on miljon kasutusviisi. Saab torni laduda, saab torni ära lammutada, saab neid üksteise sisse panna, saab asju sinna sisse panna. Saab numbreid õppida ja ka olenevalt kuubikute teemast loomi või tegevusi vms. õppida.

2.  Pusle duo. Ka Djeco oma ja see ka üks mäng mida me päevas mitu korda mängime.

3. Loomad. Mitte pehmed ja karvased vaid need pisikesed realistlikud loomad. Näiteks Collecta loomad.

4. Pusle-kell. Korraga hariv ja mänguline. Kuskil kunagi nägin ühte veel lahedamat kui see Masha ja Karuga aga kahjuks hetkel ei suuda seda enam leida.

5. Raamat. Good Night Stories for Rebel Girls pidavat olema väga lahe raamat tüdrukule. Mial seda veel ei ole aga unejuttude ajaks tahan kindlasti soetada. Ja üldse on muinasjutu raamatud ju toredad!

Ma loodan, et kui sul on kingitused veel ostmata, siis said natukene inspiratsiooni juurde. Minul on selleks aastaks kõik kingitused ostetud ja olen oma ostudega väga rahul. Eelmistel aastatel olen ise jõuluehteid ka meisterdanud aga sel aastal selleks kahjuks auru ei ole. Järgmistel jõuludel teen jälle. Kaugel needki enam on.



Comments