Lutist prii

Mäletan, et luti andmisega seoses olid mul verivärske emana väga vastakad emotsioonid. Ühelt poolt tundus, nagu pakuksin lapsele kokaiini, teisalt mõtlesin aga, et kõik ju annavad ja ükski beebi ei ole veel eluks ajaks lutiga jäänud. Ning suure boonusena muudaks see ka minu enda elu ja olemise palju lihtsamaks. Esimest korda pakkusin talle lutti siis kui ta oli kuuajane ja ega ta väga seda kummist junni võtta ei tahtnud. Muudkui sülitas välja. Või no ei meeldinud need, mis ma olin talle enne sündi ära ostnud. Ja ka need mitte mis olid talle kingitud. Ma ikka visalt proovisin ja pakkusin talle neid, kuid kui ei meeldi siis ei meeldi.

Aga siis tuli mõne aja pärast meile tellitud MAM lutt postkasti ja näe, väikesele Miale meeldis see lutt. Kas tead ikka seda, et kui registreerid end värske emana MAM Eesti Facebooki lehel, siis saadavad nad su lapsele tasuta luti? Mulle Eneli rääkis seda ja mõtlesin, et tellin ka. Ma olin sel ajal faasis kus ma tahtsin kõike mida pakutakse, sest ma ei suutnud orienteeruda kõigi soovituste ja teiste inimeste kogemuste keskel. Ma ei teadnud mida just mul ja minu lapsel päriselt vaja läheb. Ja näe, just seda lutti oligi meil vaja.

Edasi ostsingi ainult neid lutte. Kuni ühel päeval mõtlesin, et vaikselt võiks hakata lutt meie igapäevaelust ära kaduma. Ja siis tuli mul selline geniaalne mõte, et ostan talle nüüd selliseid lutte, mis tunduvad jube ebamugavad. Ehk siis teen nii, et ta ise enam neid ei tahaks. Seisin kohe tükk aega Selveris lutte uurides, et ikka see kõige viletsam välja valida. Olin ise oma ostuga väga rahul, sest see
mille võtsin oli hästi plastikune, klõbises imelikult ja oli hoopis teise kujuga kui Mia harjunud on. Läksin rahulolevana koju ja andsin luti Miale kuid minu suureks pettumuseks oli ka tema mu ostuga rahul. Mopsis seda rahulikult ja ei teinud teist nägu ka. No ok. Mõtlesin, et ah nagunii soovitataksegi enne võõrutada rind ja alles siis luti kallale asuda.

Aga selgus hoopis see, et samal ajal kui mina olen keskendunud rinnast võõrutamisele on tema ikkagi tegelenud lutist võõrdumisega. Ei tea kas mu kehvade luttide valik andis tulemuse või midagi muud aga sellega läks hästi. Viimati oli ta lutiga nõus lennukis kui Budapesti lendasime. Samal õhtul pakkusin talle veel kodus ka aga lutt lendas kauge kaarega voodist välja. Kõik. Rohkem ei ole ta selle järele puudust tundnud. Ma ei ole enam pakkunud ka.

Vähemalt ühe asjaga saime lihtsalt.





Comments