Päkapikud meil ei käi

Vist teistel nii pisikestel punnidel nagu Mia ka päkapikud veel ei käi. Ükskõik kui head lapsed nad on olnud. Neil kellel on vanemad õed-vennad veab lihtsalt, sest kui ühel käib siis vist teist ka naljalt ilma ei jäta.

Minu arvates on see päkapikundus kogu jõululoo kõige tobedam osa ja sellepärast otsustasime me seda vältida kuni veel saame. Miks harjutada last, et ta saab 24 päeva järjest sussi seest midagi magusat või mingit pudi-padi? Ja kui ei saa, siis on kohe paha laps olnud? Kes selle välja mõtles? Ja miks? Meie peame õnneks nende küsimustega järgmisel aastal tegelema. Kes juba täna, ma ei kadesta teid.

Ja kavatsen Miale ka sellise idee välja pakkuda, et iga kord kui tema midagi sussi seest leiab valib ta ka oma mänguasjade hulgast ühe lelu mille me koos enne jõule Päästearmeele või kuskile mujale heategevuseks viime. See on ju täiega win-win, kodus saab ruumi juurde... või no vähemalt ei jää seda vähemaks ja ka lastele kellel ei ole üldse mänguasju saab rõõmu teha. Teeksin juba sel aastal tegelikult ise tema asjadega sama aga meil on Budapestis kaasas vaid üksikud mänguasjad ja ülejäänud kraam sai kokkupakitult mu ema juurde viidud. Aga võin lubada, et kui kunagi neid kompse lahti hakkame harutama, siis leiavad päris paljud asjad tee Päästearmeesse.

Peame ju õpetama oma lastele, et andes ei saa me vaesemaks jääda. Ja et aitama peame alati kui saame ja oskame. Mitte ainult Jõuludel.

Siis on maailm varsti veel parem paik elamiseks.


Comments