Kuidas ma endale aastaga pikad juuksed sain

Jah, ma kasvatasin oma juuksed aastaga pikaks. No tõesti, mitte maani aga minu kohta ikka väga pikaks. Ma ei usuks seda ise ka, sest mu juuksed ei ole esiteks kunagi hästi kasvanud ja teiseks olen just see inimene kes ütleb kõigile sõbrannadele, et nad ei tohi oma pikki juukseid maha lõigata aga ise laseb enda omad järgmisel päeval kõrvadeni tõmmata. Nii oli ka eelmisel aastal. Jaanuaris lasin oma juuksed päris lühikeseks lõigata. Aga edasi ei lasknud ma neid peaaegu üldse lõigata, vaid veidi otsi. Aga samas ei võtnud ma plaaniks neid otseselt kasvatada ka. Nad pigem lihtsalt kasvasid.


Suht kohe peale lapse ära sünnitamist otsustasin, et hakkan hästi tervislikult toituma kuna olin kuulnud õuduslugusid sellest, et titt sõna otses mõttes imeb emalt piimaga koos elu välja ja et imetamisega kukuvad kõik juuksed peast ära ja et värv kaob näost täiesti ära ning et mõned emad muutuvad anorektiliselt kõhnaks ja nii edasi ja niiii edasiiii. Mõned karvad ma peast tõesti kaotasin aga tänaseks on nende asemele kasvanud uued tihedad ja tugevad beebijuuksed. Ma võiksin nendest endale soovi korral korraliku tuka ette kammida. Ühesõnaga tervislik toitumine tundus ainus õige ravim kõigi nende õuduste vastu mida uskusin end lähitulevikus ees ootamas. 

Niisiis esimene asi mis aitab mu juustel kasvada on söök mida ma endale sisse söön. Minu üheks parimaks toitumisharjumuseks on smuutid. Hahhhaha, jah, ma tean, et sa tead seda juba. Aga hetkel ei räägi ma lihtsalt smuutidest vaid Boost Yourself supertoitudega smuutidest. Olin esialgu nende supertoitude suhtes veidi skeptiline ja vist pigem lummatud Boosti toodete ägedast turundusest ja sellest, et nad ei pea paljuks kasutajate pilte Instagramis kommenteerida, jagada ja laikida. Aga ausalt, need segud töötavad. Kas ma muidu teeks neile nii palju tasuta reklaami? Kindlasti mitte.

Teiseks aitas ja aitab mu juustel kasvada see, et ma olen oma juuksurile truu ja proovin teda ikka paari kuu tagant külastada. Jep, kiire on. Ja tihti on midagi palju olulisemat teha ja ega see eriti tume rant ja väljakasvanud blond värv ju nii hullud ei ole ka. Ja krunn on ju ka juba oma comebacki teinud. Jajah. Päriselt, kui sa ei ole juba ammu juuksurisse jõudnud, siis nüüd on viimane aeg minna. (Lisatud 16.01.18. Kuna olen saanud tagasiside, et päris täpselt ei ole aru saada mis ma selle juuksuris käimisega mõtlen, siis seda, et kui hoida oma juukseid ilusana. Lased neid värvida ja aeg-ajalt veidi otsi kärpida siis ei tule tuju neid ühel päeval päris maha lõigata. Või võib-olla tuleb ka aga kindlasti väiksema tõenäoususega.)

Nüüdseks oleme Eneliga mulle kahel korral teinud ka Cocochoco Professional Keratin PURE sirgendava hoolduse mille tulemusel hakkasin ma oma juustesse hoopis teise tundega suhtuma. Ma ei ole nendega kunagi ilma sirgendamata päris rahul olnud. Hästi ammu oli mul kena loomulik lokk aga selle käkkisin ma blondeerimise ja eriti agara sirgendamisega juba gümna ajal ära. Enne seda hooldust oli mul selline veidi laines, kahune Šoti mägiveise soeng. Nüüd on mul veidi laines aga hästi kammitavad, pehmed juuksed mida ei ole vaja sirgendada ja mis ei meenuta üldse Šoti mägiveist. Vahetult peale hooldust olid nad ikka päris sirged ka. Nüüd kui hooldusest juba kolm kuud möödas on piisab hästi sirge tulemuse saamiseks kammimisest föönitamise ajal. Ma olen selle hooldusega 110% rahul ja ainus asi mida ma kahetsen on see, et ma juba varem seda teha ei lasknud. Hakkasin tänu sellele oma juukseid uuesti armastama. 

Kolmandaks vaatasin üle millega ma oma pead pesen. Vaatasin üle mida need shampoonid ja palsamid sisaldavad ning hakkasin maksma shampooni eest rohkem kui kolm eurot. Ja ei kahetse. Mina soovitan Mádara shampoone ja palsameid. Olen neid vahelduva eduga juba pikalt kasutanud ja ei ole enda jaoks paremaid leidnud. Mu õde kasutab Linea Natura tooteid ja ka väga kiidab. Olen ka mõelnud, et peaks need mingil hetkel ära katsetama. Ja eks neid häid on veel, see õige on vaja lihtsalt ülesse leida. 

Ühesõnaga, ma olen see mida söön, kus käin ja mida endale peale määrin. Nii on. Olen oma pikkade ja pehmete juustega nii rahul, et kavatsen lasta neil rahus edasi kasvada.

Pai selle peale!


Vasakpoolne pilt on tehtud 28. jaanuar 2018 ja parempoolne pilt on tehtud täna hommikul. 




Comments