Mu tulutud parfüümiotsingud ja Sabé Masson tahke parfüüm

Juba mõni aeg tagasi hakkasin uuesti parfüümi kasutama. Raseduse lõpus ei suutnud ma end lõhnastada, süda hakkas läikima. Ja hiljem, kui beebi oli väike, ei tahtnud ma teda oma lõhnaga "mürgitada" ehk ma ei kasutanud pea aasta mitte midagi. Isegi deodoranti panin vaid pidulikumatel puhkudel. Aga alates ajast mil mul on kindel plaan Mia rinnast võõrutada lõhnastan end jälle igapäevaselt. Alguses mõtlesin, et äkki see ei meeldi talle ja et ta ei tahagi ise enam ühel hetkel rinda võtta aga kahjuks siiani ei ole ma märganud, et Miat lõhnavad tissid häiriksid. Aga see on juba teine ja palju pikem jutt.

Juba enne rasedaks jäämist hakkasin ma rohkem huvi tundma selle vastu mis on mu kosmeetika sees ja kuidas neid asju testitakse. Millest neid asju tehakse, kus neid tehakse ja kes neid teeb. Tänaseks olen jõudnud sinnani, et mida looduslikum seda parem, mida lähemalt seda parem, mida lihtsam seda parem, mida vähem pakendit seda parem. Ja kõige sellega seoses ei luba mu hing osta enam uut pudelit DKNY Be Delicious parfüümi. Hetkel on mul tilgake veel seda hästi lõhnavat aga kurja vedelikku alles ning ma hoian seda vaid erilisteks sündmusteks.

Ma olen üldiselt hästi truu loomuga. Kui hakkan ühte head asja kasutama siis jään selle juurde nii kauaks kui vähegi võimalik on. Nii juhtus ka DKNY Be Delicious parfüümiga. Esimest korda tundsin seda oivalist lõhna oma õe peal ja teadsin kohe, et mul on ka seda vaja. Aasta oli siis 2007 või kaheksa. Ja päriselt, olen seda siiani kasutanud. Kõrvale olen ostnud ka üht-teist muud, et natuke vaheldust oleks aga lõpuks on need vaheldused ikka kapi peale seisma jäänud või olen need kellelegi ära andnud.

Ma olen proovinud leida uut, hästi püsivat, vegan ning cruelty free parfüümi mis oleks natukenegi DKNY parfüümi sarnane aga hetkel on mul selline tunne, et seda ei ole olemas.  Käisin nuusutamas LUSH poes, H&M poes. Bodyshopis. Hmm.. jep, hetkel ei ole rohkem silma kõrva hakanud neid mis siin kättesaadavad ja nuusutatavad oleksid. LUSH tootevalikus on Orange Blossom parfüüm. Ma ei ole seda kunagi nuusutanud aga kui loen selle kirjeldust siis tean, et see sobiks mulle. Kahjuks aga on see Ungaris müügil vaid e-poes ja ka seal on sellel juba pikalt juures silt "out of stock".  Kõik ülejäänud olid liiga vänged või liiga magusad või liiga puidused või liiga viirukit meenutavad. Ühesõnaga mitte midagi mis mulle sobiks.

Viimases hädas tellisin ma endale Yaga e-poest Palja Porgandi boksist Sabé Massoni Zazou tahke parfüümi. Täiesti pimesi. Lugesin kodulehelt lõhna kirjeldust, ei viitsinud isegi Porgandi postitust nende parfüümide kohta lugeda. Mõtlesin, et selle raha eest võib riskida küll. Parfüümi hinnaks oli Yagas €15, täishind on €25. Lõhn on vegan ja cruelty free. Ei sisalda alkohooli, parabeene, parafiini.

Ja minu õnneks on see täitsa hea asi. Ok, peal ei püsi ehk nii kaua kui tahaksin. Ja ei ole seda efekti nagu piserdatava parfüümiga, et sall lõhnab pärast või juuksed. Samas tahke parfüümi peale kandmine on ka nagu rituaal omaette ja väga nauditav. Ka lõhn on täitsa hea. Küll kirjelduses oli öeldud, et peamised noodid on sidrun ja greip aga minu arvates on see ikka enamjaolt lillelõhn. Pigem tugev aga õrna värske noodiga. Esialgu tundus isegi liiga lilleline aga mida rohkem ma seda kasutan seda enam see mulle meeldima hakkab. Vahest peangi oma kinnisideest leida Be Deliciousele võimalukult sarnane parfüüm lahti laskma.

Mul on tõesti hea meel, et Zazou leidsin ja endale tellisin. See on meeldiva lõhnaga, vastab kõigile mu nõuetele, pakend on kerge. Pistan kotti ja saan vajadusel lõhna juurde lisada, see kompenseerib ka lõhna mitte nii hea püsivuse. Kui kauaks seda ühte pulka jagub ma veel ei tea. Parfüümi pakend on ilus ja koduleht kena. Kohe sellise natuke luksusliku mulje jätab.

Ja just nüüd, seda postitust kirjutades leidsin ka ühe kurjusevabade parfüümide arvustuse kus kommentaarides on ühel inimesel sama mure mis mul. Ta on kasutanud Be Delicioust ja nüüd ei leia kuidagi sellele õiget kurjusevaba alternatiivi. Talle soovitatakse CLEAN Clean Rain parfüümi, olevat kohe väga Be Deliciousele sarnanev. Ka leidsin juba, et see on Ungaris täiesti olemas ja saadaval. Peab vist ikka ära proovima. Näed, otsustasin oma kinnisideest lahti lasta ja kohe tuli üks võimalik "see õige" minu juurde.

Vedel seep, tahke parfüüm. Mis edasi? Mina olen kõigeks valmis. Kui jutt juba seebile läks siis tegelikult ei ole ma üldse vedelseepide fänn. Ma olen rohkem vanakooli tükiseepide austaja ja sellepärast on meil kodus alati ka kaks seepi. Silverile nimelt ei meeldi just tükiseebid. Aga erinevus ju rikastab ja alati ei ole less more.

Mina aga pean endiselt kõigele uuele avatum olema ja andma endale võimaluse erinevaid asju avastada ning katsetada. Aga ainult neid vegan ja kurjusevabasid asju. Sest siis on hing rahul ja ka loomad õnnelikud.





Comments