Kuidas ma enda näonaha eest hoolitsema hakkasin, Gallinée tooted + sooduskood

Ma pole kunagi oma näonaha eest eriti hoolitsenud. Olen rohkem vee ja seebi tüdruk. Natuke kreemi ka siia-sinna ja käib küll. Olen ostnud ka maske ja koorijaid aga nende kasutamine on alati pigem väga tagaplaanil olnud. Siis kui nina juba ketendama hakkas siis koorisin seda paar korda. Kosmeetiku juures käisin ma esimest korda eelmise aasta oktoobris ja veel hiljuti arvasin, et toonik on mõeldud näo puhastamiseks.

Eelmisel kuul sain Mediron.ee e-poest proovimiseks Gallinée tooteid ning neid ilusaid pudeleid vaadates otsustasin ma, et hakkan end natuke näohoolduse vallas harima. Hakkasin googeldama, lugema ja uurima kõiksugu interneti sügavusi, et teada saada mis järjekorras oma nägu puhastada, kreemitada või koorida. Ja tead, mul ongi juba rutiin välja kujunenud. Nagu ma ei lähe kunagi pesemata hammastega magama ei lähe ma enam ka pesemata näoga magama.


1. Puhastamine.

Näo puhastan ma ära igal hommikul ja õhtul. Varasemalt ei ole ma meigivabadel päevadel õhtuti nägu puhastanud. Või siis olen sahmaka vett näkku visanud ja kõik. Nüüd tean, et see on vale. Hoolimata sellest, et ma meiki ei kanna on vaja näolt tolm, rasu ja kõik muud päeva jäägid maha küürida.

Näo puhastamiseks kasutan ma hetkel vaheldumisi Gallinée Foaming Facial Cleanser-it ja Mádara Birch and Alage Balancing näoseepi. Gallinée Foaming Facial Cleanser on mu elu esimene näopuhastusvaht ja ma naudin seda täiega. Esiteks on seda hästi mõnus näole kanda ja teiseks ka lihtne maha loputada. Nägu ei jää pärast puhastamist kiskuma ning tundub tõeliselt puhas ja sile. Mádara seepi kasutan veel ainult selle pärast, et see on mul olemas. Juba mõtlesin, et kui käteseep otsa saab siis kasutan selle hoopis kätepesuks ära. Peale vahuga pesemist tundub seep näole eriti karm ja kuivatav.

2. Maskitamine

Ma ei ole eriti hea maskitaja. Alles siis kui olen juba vannist väljas mõtlen, et ah oleks ju võinud maski ka teha. Et edaspidi sellist tagantjärele tarkust vältida teen nüüd nii, et igal pühapäeval on mul spa päev. Siis maskitan, koorin, epileerin ja teen neid toimetusi mida tehakse kord kuni paar nädalas.

Enne maski näole kandmist puhastan näo vahuga ära. Näomask ja koorija on mul 2in1 Gallinée La Culture Face Mask and Scrub. Mul on selline tunne, et nahk on kohe peale selle kasutamist ilusam ja siledam. Koorija on väga tõhus ja tänu sellele on seda näol lausa tunda. Mitte, et kisuks või kipitaks aga ma ei oskagi kirjeldada mis tunne see on. Või no, ongi täpselt selline tunne, et olen just nägu koorinud ja maskitanud. Loogiline eks.

3. Toniseerimine

Nagu ma juba sissejuhatuseks kirjutasin siis ma veel hiljaaegu arvasin, et toonikut kasutatakse näonaha puhastamiseks aga paar kuud tagasi nägin (ei mäleta kellel) Instagramis mingit pilti ja viidet meikar Gerda Millerile. Tema oli öelnud, et mitte kunagi ei tohi toonikut ära jätta. Ei, jutt ei olnud gin&tonic kokteilist. Mõtlesin, et ok. Ostan ka endale ühe näotooniku aga enne uurin välja mis imeasi see on siis. Ja näe, tuleb välja, et näotoonik tasakaalustab naha pH-d, tõesti eemaldab see ka viimased mustuse ning puhastusvahendite jäägid. Samuti aitab see sulgeda nahka kreemi niisutavad omadused. Olin müüdud. Ostsin endale Mádara Balancing Toneri millest kasutan nüüd viimaseid piiskasid. Selle lõppemist ootab mul kapis juba LUSHi Breath Of Fresh Air toonik. Loodan, et LUSHi oma on vähemalt sama hea kui Mádara oma.

4. Kreemitamine

Silmadel kasutan ma Mádara Smart Eye Cream-i. See on mu suur lemmik, olen juba päris mitu tuubi ära kasutanud. Kreemi jätkub väga kauaks ja mulle tundub, et tulemused on silmaga nähtavad. Ja ka silmaga tuntavad.

Näol kasutan hetkel vaheldumisi Mádara Deep Moisture näokreemi ja Gallinée Hydrating näokreemi. Rohkem meeldib mulle Gallinée oma, sest see kreem on hästi õhuke ja vedel. Meenutab seerumit. Lõhn on ka hästi eriline... hea eriline. Alguses tahtsin lihtsalt selle lõhnaga natukene harjuda. Nahk jääb peale kreemitamist eriti värske ja üldse mitte kreemine aga samas niisutatud ning pehme.

Ilma meigi ja filtrita selfie

Kogu selle näohooldusesse süvenemise peale hakkasin ma uurima ka kodus juba pikalt seisvaid poolikuid kreemituube ja kosmeetikat. Näiteks seisis mul kapis päevituskreem kahe aasta tagusest India reisist. Ja lauvärvid ajast kui mu õde veel Avoni asjadega tegeles ehk need olid kindlasti üle viie aasta vanad. Kõik viskasin minema. Ausalt, enne Ungarisse kolimist vaatasin ma kõik oma asjad väga kriitilise pilguga üle ja enda arvates viskasin kõik vanad ning mitte kasutust leidnud asjad ära. Ma ei tea kuidas ma sellist jura siia kaasa tassisin. Vaata enda kapid ka üle. Saad kindlasti ruumi juurde ja kodune Feng Shui on õhu üle rõõmus.

Lisaks võtsin veel näohoolduses taaskasutusele vanad tarkused nagu, et punne ei tohi pigistada ja et näo kuivatamiseks peaks kasutama eraldi rätikut. Samuti ei tohi nägu päeva jooksul kätega katsuda, hõõruda ega mudida. Ja hästi palju on vaja vett juua. Vesi on ikka imeasi, veel imelisem asi kui kõik kreemid ja tuubid kokku. Vesi aitab vist tõesti kõigi hädade vastu või vähemalt leevendab neid.

Ma olen viimase kuuga aru saanud, et mul ei olegi liiga kuiv nahk nagu ma ise alati arvanud olen. Ma olen selle eest lihtsalt liiga vähe või valesti hoolitsenud. Ja suur-suur aitäh Medironile, et aitasite mu välja mugavustsoonist nimega Mádara!

Lähen nüüd pesen oma näo puhtaks ja siis juba jó éjszakát!

Mediron.ee e-poes kehtib Gallinée toodetele kood MARI15. Selle koodiga on kõik Gallinée, Good Boom ja Naïf tooted 15% soodsamad. Kood kehtib kuni 13.03.19.





Comments