New York Café Budapestis- kas tasub minna?

Laupäeval jõudsime lõpuks hilisele hommikusöögile New York Cafésse. Laua broneerisin ma meile juba veebruari keskel. Bronni soovitan ma sinna igal juhul teha, sest ka hooaja väliselt on selles restoranis järjekord uksest välja.

Mina sõin seente ja juustuga pastat, Silver sõi burksi. Mõlemad söögid olid head aga samas mitte midagi enneolematut. Mina valisin selle pasta tegelikult ainult selle pärast, et mitte ühtegi teist ilma lihata võimalust menüüs ei olnud. Vegan toitu ei olnud mitte ühtegi. Miale eraldi me midagi tellima ei hakanud, mina eraldasin talle natuke pastat ja Silver friikaid.
Magustoiduks võtsime juustukoogi ja kausi sees serveeritud sponge koogi. Juustukook ise oli pigem kuiv ja mitte midagi erilist aga selle juures olev aprikoosi moos oli tõeliselt maitsev. Ja see sponge cake oli ka ok. Aga jällegi, mitte midagi erakordset. Kohv (ka taimse piimaga), vesi ja Silveri õlleke olid ka täitsa head.

Lapsesõbraliku koha tiitlit see koht ka ei saa. Küll tõesti pakuti kohe beebitooli ja kõik naeratasid Miale ning tervitasid teda. Aga lapsega on seal jube kehv liikuda, saal on väga tihedalt laudu täis. Laps üksi ei saa kohe kindlasti kuskile liikuda, ka mitte meetrit lauast. Mia näiteks oleks peaaegu kaks kelnerit jalust jooksnud ja üks onu oleks ta enda märjaks plekiks astunud.
Samuti ootama peab seal üsna kaua. Söögid tulid täitsa kiiresti, aga tellimist ja pärast arvet andis tükk aega oodata. Ja nagu ka restoranis Mazel Tov ei tulnud kelnerid selle peale, et kui me kolmekesi isume ja tellime kaks sööki siis võiks ju ikkagi tuua kolm komplekti söögiriistu.

AGA.
Aga peale kogu seda kriitikat ja selle koha sööki ning teenindust keskmiseks nimetamist ütlen ma, et sinna tasub minna. Küll ei soovita ma minna sinna sööma. Mine pigem koogile ja kohvile või ühele dringile. Meie jätsime sinna väga suure hunniku eurosid ja oleme tegelikult pettunud toidus ja teeninduses. Vähemalt selle raha eest oleks võinud rohkem saada.

Aga just selle interjööri pärast soovitan ma sinna minna. See on suursugune, kuldne, paljude treppide ja võlvidega. Tõeliselt uhke restoran. Ma pole vist kunagi ühesgi nii kuninglikus kohas käinud. Fotod kahjuks ei tulnud mul väga ilusad välja aga mingisugust aimu ikka annavad.

Miaga seal edasi tagasi tuterdades tuli mul selline tunne nagu me oleksime Titanicul. Põhja küll õnneks ei läinud aga nurgas mängis bänd täpselt samale ajastule vastavat muusikat. Kelnerid olid üliviisakalt riietatud. Lauad peenelt kaetud. Kõik oli viimseni peen.

Ainult külastajad olid tavalised. Meie panime end enam-vähem riidesse aga mõned olid ka lühkarite ja plätudega ehk kui oled sinna millalgi minemas siis riietus on küll viimane asi mille pärast muretseda. Pigem muretse selle pärast, et sa liiga palju raha ei kulutaks või et piisavalt kaasas oleks. Aa ja 15% tippi arvestatakse kohe automaatselt hindadele otsa. Me ei hakanud vaidlema aga ise oleksime me jätnud isegi alla 10%.

Uuel laupäeval lähen ma sinna meie külalistega uuesti aga sel korral palju targemana kui eile.

Kokkuvõttes on see lihtsalt kaunis koht kohvi joomiseks.













Comments