Siidimaali õpituba- midagi hingele ja midagi seinale

Ma käisin täna hommikul lätlanna Sandra juures siidimaali õpitoas.

See on nii naljakas, et kodust kaugel olles on isegi lätlased ja soomlased nagu oma rahvuskaaslased. Nagu õed-vennad, kellega pole lihtsalt koos kasvanud. Mis see väike meri või riigipiir ikka ära on?

Tegelikult on Sandra niisama ka väga vahva. See, et ta lätlane on, annab lihtsalt pluss punkte veel juurde.


Niisiis, siidimaali õpituba.

Miks ma sinna ülepea läksin?

Sellepärast, et ma lubasin endale, et hakkan kuskilt otsast mingeid asju tegema. Ja rohkem kodust üksi väljas käima.
Ja millalgi, juba päris ammu, tuli meil Eesti naiste grupis mõte, et võiks koos mingeid huvitavaid asju teha ja nii sai meil Katrega sama hooga end ka siidimaali workshopile ära registreeritud.

Okei.

Aga muidugi ei olnud ka tänane hommik mulle selles mõttes erand, et ärgates oli mul kohe esimene mõte, et kurat, no oli mul vaja jälle end kuskile minema sokutada. See on mul, muide, pea alati nii, et mulle hullult meeldib igale poole minna, aga ainult seni, kuni ma reaalselt kuskile minema pean.
Ja Silver tunneb mind ikka nii hästi. Juba enne kui ma jõuan hakata mingeid kaebusi tundma või veidigi kahetsust avaldama, et jälle lubasin kuskile minna, ütleb ta, et mine-mine, pärast oled väga õnnelik, et käisid.

No ja mis seal salata, tal on iga kord õigus!

Nii oli ka sel korral. Ja kohale ma jõudsin. Hoolimata oma rumalast pabistamisest, lausvihmast ja sellest, et ma vale trammi peale istusin. Sain lihtsalt kahe minuti asemel kaheksa minutit vihmas jalutada.

Meie õpitoa teemaks oli Meremaailm ja mina maalisin meie kodu seinale vaala. Pisikese vaala. No, ehk tõesti nõuaks meie tühjad, valged seinad vähe suuremamõõtmelisi kunstiteoseid aga eks ole algus seegi. Kes teab, kuhu kursustele ma veel jõuan.

Aga isegi suurema kasuteguri kui elusuuruses vaal sain ma sealt worksopilt oma hingele. See kogu protsess oli tõeliselt meditatiivne. Vaikne nokitsemine, joonte tõmbamine ja värvimine. Lisaks hea endavanuste naiste seltskond ja piparmündi tee.

Nii võiks ju iga nädal midagi uut ja elus esimest korda teha.Comments